punkac Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Takže jelikož jsem po Silvestru stále nepohyblivý a hlavně svázaný neschopenkou bez vycházek a zásoby masité stravy jsou na nule, prosím tedy o nějaký nápad k jídlu z níže vypsaných surovin. Myslím to zcela vážně. Né že mi někdo napíše dej si pivo, to zasytí (i když to tu mám taky, zatím) ingredience ku vaření: 1 kg mrkve (nemusí se spotřebovat nutně vše) česnek cibul zamraženej vývar hovězí 1 kus porku 2 kg brambor mouka hladká hrubá sušený houby špagety patka chleba koření prakticky jakýkoliv 6 vajec hořčice takový to pálivý červený od vietnamců (vypadá to jako kečup) 1 litr mléka zmražený rajský ze zahrady tak na kontrolu jdu až 8.1, proto vítám jakékoliv smysluplné nápady, jak z tohohle vytvořit nějaký normální jídlo alespoň na tři dny. [upravil dne 5/1/13 15:50 od Ferry] Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 vařit vůbec neumím, ale z tohoto jídlo na tři dny?? dal bych si fakt radši to pivo Citovat
punkac Odesláno 5. leden 2013 Autor Odesláno 5. leden 2013 nějak to jít musí, piva už mám jen 4 Právě že do včerejška jsem zkonzumoval všechny salámy, čabajky, uzený, moravský zelí. Dnes ráno sýry a jogurty a to co je psáno výše zbylo. Citovat
Ivka Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 určitě by se dala udělat trošku ošizená bramboračka , dušená mrkvička s bramborem, krupicová kaše, špagety s vajíčkem Citovat
MilanF1 Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Já tedy něco uvařit umím, ale moc kreativní nejsem, \"za mě vaří recepty\". Vidím mléko (0,25 l), mouku hladkou (0,13 kg), vejce (1 kus) a udělal bych z toho 5 palačinek. Na pánev to bude chtít kapku oleje. Fantazii nemám, dál mě nic nenapadá, jo a polévka to není ... ač nějaký mrkvová by šla udělat Citovat
Gabriel 307 Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 proč polívku-bamboráky [upravil dne 5/1/13 14:44 od Gabriel 307] Citovat
punkac Odesláno 5. leden 2013 Autor Odesláno 5. leden 2013 na bramboráky je málo brambor, toho sním vždycky hromadu. jak se dělá ta mrkvová polívka? Jako malej jsem jí říkal zlatá a byla moc dobrá.... ještě mam kostku másla a olivovej olej nebo v čem by byla ošizená ta bramborajda? [upravil dne 5/1/13 14:46 od punkac] Citovat
Ivka Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 bylo by tam málo druhů zeleniny, normálně tam dávám i petržel a celer Citovat
punkac Odesláno 5. leden 2013 Autor Odesláno 5. leden 2013 petržel nejím, celer teda nemám, má to cenu dělat? nebo tu mrkvovou? Citovat
punkac Odesláno 5. leden 2013 Autor Odesláno 5. leden 2013 česnečku jsem už měl rád bych se zbavil toho pórku a mrkve, ať to nemusím vyhazovat, přeci jenom je to v lednici z dob předvánočního nákupu jo ještě mám zelený papriky (asi 1 kg), ale není mletý, který bych nacpal dovnitř Citovat
Ivka Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 tak si udělej ten zmražený vývar, nakrájej tam mrkev a ten pórek kousek cibule a česnek a rozkvrdlej tam jedno vajíčko, nebo lečo Citovat
punkac Odesláno 5. leden 2013 Autor Odesláno 5. leden 2013 jak se dělá kapání? Zkusim udělat kotel tý mrkvový, ale podle paměti v tom bylo kapání a to neumím neměl jsem jí snad 20 let Citovat
MilanF1 Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Mrkvovou jsem nevařil, tato má vynikající reference: http://recepty.vareni.cz/vynikajici-mrkvova-polevka/ je tam však smetana, jedině nahradit mlékem. Tady je jednodušší: http://www.recepty.cz/recept/mrkvova-polevka-rychla-3949 ale z tohoto webu nevařím. Ale doporučuji dole číst komentáře, občas tam jsou dobré rady. Citovat
MilanF1 Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Já třeba rád peču a včera jsem udělal perník na celý plech, je ho hromada. Ale není to o tom, žrát to furt, ale i to sladké potěší, navíc stačí zamíchat a hotovo ... nicméně je třeba mít další ingredience, nad tvůj výčet prášek do pečiva, kakao a cukr (ale ten snad máte) a je škoda dávat olivový olej, stačí obyčejný. 2 hrnky polohrubé mouky 2 hrnky hladké mouky 2 prášky do pečiva 2 hrnky krupicového cukru 2 hrníčky vlažného mléka 3/4 hrnku oleje 2 vejce 3 lžíce kakaa Zamíchat a nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech. Péct v troubě na střední teplotu asi 15-20 minut. Citovat
Sagic Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Já bych to viděl na: 1)Zeleninová polévka - mrkev, porek, brambor, použít ten vývar nebo si z toho udělat vlastní, možná i ty houby 2)Špagety s rajčaty 3)Palačinky 4)Míchaný vajíčka s chlebem 5)Bramborová kaše a zamíchat vajíčko Citovat
punkac Odesláno 5. leden 2013 Autor Odesláno 5. leden 2013 Milane díky, nemám prášek do pečiva, při mý smůle vyrazím do města a přijde kontrola(šéf mě moc nemusí), takže trpezlivo čekám vo svetnici Sagic: Kaše ale co k ní a s vejcem jsem jí nikde nejedl. Jdu dělat tu mrkvovou Ivka: doufám, že po přesunutí, to ještě najdeš. Kapání je tedy o tom jen smíchat ty ingredience? Aha. Zeptám se jako pro blbý.... Kolik mouky na 1 vejce respektive kolik kapání bude potřeba na polívku do 3L kastrolu????? Nenapsala bys mi fakt postup, pls pls Ferry schválně jsem to nedal do sekce vaření, protože potřebuju návod co s tím a ještě jsem nic neuklohnil. V sekci vaření se členové chlubí s už uvařenýma věcma Citovat
Ivka Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 1 vejce, 3 lžíce vody, 4 lžíce polohrubé mouky a sůl - promíchat a dělá se to přes struhadlo nebo přes nokovač - tj cedník s velkýma dírkama nebo jen tak to kapat lžičkou, množství záleží na tobě jak to chceš mít husté aby si z toho neměl kaši , mrkvovou jsem nikdy nevařila Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.