Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takže jelikož jsem po Silvestru stále nepohyblivý a hlavně svázaný neschopenkou bez vycházek a zásoby masité stravy jsou na nule, prosím tedy o nějaký nápad k jídlu z níže vypsaných surovin. Myslím to zcela vážně. Né že mi někdo napíše dej si pivo, to zasytí (i když to tu mám taky, zatím)

ingredience ku vaření:

1 kg mrkve (nemusí se spotřebovat nutně vše)

česnek

cibul

zamraženej vývar hovězí

1 kus porku

2 kg brambor

mouka hladká hrubá

sušený houby

špagety

patka chleba

koření prakticky jakýkoliv

6 vajec

hořčice

takový to pálivý červený od vietnamců (vypadá to jako kečup)

1 litr mléka

zmražený rajský ze zahrady

tak na kontrolu jdu až 8.1, proto vítám jakékoliv smysluplné nápady, jak z tohohle vytvořit nějaký normální jídlo alespoň na tři dny.

[upravil dne 5/1/13 15:50 od Ferry]

Odesláno

nějak to jít musí, piva už mám jen 4 :fnuk Právě že do včerejška jsem zkonzumoval všechny salámy, čabajky, uzený, moravský zelí. Dnes ráno sýry a jogurty a to co je psáno výše zbylo.

Odesláno

Já tedy něco uvařit umím, ale moc kreativní nejsem, \"za mě vaří recepty\". Vidím mléko (0,25 l), mouku hladkou (0,13 kg), vejce (1 kus) a udělal bych z toho 5 palačinek. Na pánev to bude chtít kapku oleje. Fantazii nemám, dál mě nic nenapadá, jo a polévka to není ... ač nějaký mrkvová by šla udělat :myslim

Odesláno

na bramboráky je málo brambor, toho sním vždycky hromadu.

jak se dělá ta mrkvová polívka? Jako malej jsem jí říkal zlatá a byla moc dobrá....

ještě mam kostku másla a olivovej olej

nebo v čem by byla ošizená ta bramborajda?

[upravil dne 5/1/13 14:46 od punkac]

Odesláno

česnečku jsem už měl :D

rád bych se zbavil toho pórku a mrkve, ať to nemusím vyhazovat, přeci jenom je to v lednici z dob předvánočního nákupu

jo ještě mám zelený papriky (asi 1 kg), ale není mletý, který bych nacpal dovnitř

Odesláno

tak si udělej ten zmražený vývar, nakrájej tam mrkev a ten pórek kousek cibule a česnek a rozkvrdlej tam jedno vajíčko, nebo lečo :D

Odesláno

jak se dělá kapání? Zkusim udělat kotel tý mrkvový, ale podle paměti v tom bylo kapání a to neumím

neměl jsem jí snad 20 let

Odesláno

Já třeba rád peču a včera jsem udělal perník na celý plech, je ho hromada. Ale není to o tom, žrát to furt, ale i to sladké potěší, navíc stačí zamíchat a hotovo ... nicméně je třeba mít další ingredience, nad tvůj výčet prášek do pečiva, kakao a cukr (ale ten snad máte) a je škoda dávat olivový olej, stačí obyčejný.

2 hrnky polohrubé mouky

2 hrnky hladké mouky

2 prášky do pečiva

2 hrnky krupicového cukru

2 hrníčky vlažného mléka

3/4 hrnku oleje

2 vejce

3 lžíce kakaa

Zamíchat a nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech. Péct v troubě na střední teplotu asi 15-20 minut.

Odesláno

Já bych to viděl na:

1)Zeleninová polévka - mrkev, porek, brambor, použít ten vývar nebo si z toho udělat vlastní, možná i ty houby

2)Špagety s rajčaty

3)Palačinky

4)Míchaný vajíčka s chlebem

5)Bramborová kaše a zamíchat vajíčko

Odesláno

Milane díky, nemám prášek do pečiva, při mý smůle vyrazím do města a přijde kontrola(šéf mě moc nemusí), takže trpezlivo čekám vo svetnici :D

Sagic: Kaše ale co k ní a s vejcem jsem jí nikde nejedl. Jdu dělat tu mrkvovou

Ivka: doufám, že po přesunutí, to ještě najdeš. Kapání je tedy o tom jen smíchat ty ingredience? Aha. Zeptám se jako pro blbý.... Kolik mouky na 1 vejce respektive kolik kapání bude potřeba na polívku do 3L kastrolu????? Nenapsala bys mi fakt postup, pls pls :mrk

Ferry schválně jsem to nedal do sekce vaření, protože potřebuju návod co s tím a ještě jsem nic neuklohnil. V sekci vaření se členové chlubí s už uvařenýma věcma :D

Odesláno

1 vejce, 3 lžíce vody, 4 lžíce polohrubé mouky a sůl - promíchat a dělá se to přes struhadlo nebo přes nokovač - tj cedník s velkýma dírkama nebo jen tak to kapat lžičkou, množství záleží na tobě jak to chceš mít husté aby si z toho neměl kaši

, mrkvovou jsem nikdy nevařila

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...