Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu.Dnes jsem jel do docela táhlého kopečka , když tu najednou se z motoru ozvaly takové divné zvuky, něco jako zubní vrtačka .Motor ztratil výkon a začal strašně kouřit.Na volnoběh se ty divné zvuky moc neprojevují, když přidám tak ty zvuky sílí.Myslím si že mi odešlo turbo.Je možné někde sehnat jiné a v jakých cenových relacích se to pohybuje.Potom ještě jeden dotaz , je nutné na výměnu turba demontovat motor z auta , nebo existuje nějaký fígl, kterým se motor posune do oblasti chladičů, tak aby byl k turbu lepší přístup?

Díky za info Pepa

motor 1,9 TD původně z 405 TD zbytek originál z 406 1,9 TD r.v. 1996

Odesláno

nějaký turba nabízí Oddie,zkus se ho zeptat ,ale musíš napsat víc o autě,a turbín je taky víc druhů a to bývá problém(vlastní zkušenost,mám jedno doma na novej model a je mě na (I).Přehodit se dá na autě,ale je to pěkná drbačka,dělali jsme to celej den. Motor se musí zavěsit,vyhodit ze silenbloků,posunout co nejvíc dopředu a pak už jen šikovnost a trpělivost.

Odesláno

Ne, turbo už skutečně nemám, a to co jsem měl, by na 406 stejně nešlo...

To jste na to turbo nekoukali, když jste přehazovali ten motor? Pokud je hodně v háji, mělo by to být poznat, že má velkou vůli... Jinak, kvůli tomu turbu se ten původní motor asi lízl - když turbo propouští hodně oleje, poklesne tlak v mazacím kanále, a je to...

Odesláno
Původně zaslal: Radek

mne (na P405) to turbo meni zespodu, tak ze sundaji pravou poloosu a taky musi povolit napravnici. min. 2,5 hod prace

Původní motor odešel na klice, ale nemyslím si že by to mělo něco společného s turbem.

Podle informací člověka který se zabývý Peugeotama mi v servisu dali špatnej olej do motoru.

Pepa

Odesláno

spatne oleje na trhu v Evrope neexistujou. I kdyby tam nalili ten nejobycejnejsi motorovy olej, co se da koupit, tak rozdil driv jak za 50tkm nepoznas (na rozebranem motoru)

Odesláno
Původně zaslal: Radek

spatne oleje na trhu v Evrope neexistujou. I kdyby tam nalili ten nejobycejnejsi motorovy olej, co se da koupit, tak rozdil driv jak za 50tkm nepoznas (na rozebranem motoru)

nevím , ale u mě se to projevilo cca po půl roce.Jezdím denně do práce cca 80km.

začaloo to mlátit na klice.

Myslel jsem si že mám málo oleje, ale toho v motoru bylo dost.I přesto šel do kytek.

Poslední dobou se mi nějak S.Minulej týden mi odešel Altík, ale ten jsem naštěstí dal dohromady (uhlíky v tahu).

Tak uvidím co mě ještě čeká.

Pepa

Odesláno

u Peugeota cekej vsechno, krome toho, ze ti zrezavi. Na tom je totiz zalozena cela ta slavna povest Peugeota, nebot uz od pradavna pozinkovavaji karoserie. Ale u soucasnych aut (mezi ktere radim i P406) snad uz masivni koroze nehrozi nikde, ne?

Odesláno

A když už budeš kupovat jetý turbo, taxi alespon zkontroluj vůli na osičce rotoru. nějaká tam bude, ale neměl by si s ní hnout víc než tak o 1 mm. A prohlídni si taky pořádně lopatky rotoru, jestli nejsou někde ?aflý a vyzkoušej, jestli jde pohybovat s regulátorem přepouštěcího ventylu a jestli není štelováno s nastvovací tyčkou regulátoru.

Kupovat jetý turbo je vždy sázka do loterie a jak ti bude vrakáčista tvrdit, že má nalítáno max 10 tisíc a že je ze skoro novýho motoru, tak jdi radši o dům dál. Takový turba se prostě neseženou...

Odesláno
Původně zaslal: Hics

A když už budeš kupovat jetý turbo, taxi alespon zkontroluj vůli na osičce rotoru. nějaká tam bude, ale neměl by si s ní hnout víc než tak o 1 mm. A prohlídni si taky pořádně lopatky rotoru, jestli nejsou někde ?aflý a vyzkoušej, jestli jde pohybovat s regulátorem přepouštěcího ventylu a jestli není štelováno s nastvovací tyčkou regulátoru.

Kupovat jetý turbo je vždy sázka do loterie a jak ti bude vrakáčista tvrdit, že má nalítáno max 10 tisíc a že je ze skoro novýho motoru, tak jdi radši o dům dál. Takový turba se prostě neseženou...

Znám ty tahy vrakáčistů.Mělo by mi do 406 pasovat i turbo z citroena ne? V podstatě je to všechno z jedné fabriky?

Odesláno

Pasovat by mělo. Citron musí mít motor DHY - tedy Xantia do rv. 99, dávali i do ZX a možná do prvních Berling. Jen nevim a na to se zeptej Oddieho, jaký je rozdíl - je-li nějaký v montáži turba GARETT a KKK. Dávali se obojí a fakt nevim, jak je to s montážníma otvorama, popř ne-li třeba nějaká konzole atp.

Odesláno

nevim proc, ale turba ze stejneho motoru v ruznych autech pry nejsou stejna. Aspon mne mechanici tvrdili, ze do P405 nemuzu mit turbo z P306 nebo P406

Odesláno

Nevim proč, ale názor tvých mechaniků se mi zdá jako blábol. Turba jsou konstrukčně stejná a motory taky a to jak mechanicky, tak výkonově - mluvíme o TD s IC- tedy 66/68 kW motor DHY a není důvod nepoužít turbo z 306 nebo 406. Mohou být max jen rozdíly v uchycení (Garret, KKK), ale to bude vědět Oddie.

Motor DHY v 406 měl oproti 405 jen jiný čerpadlo a základní ECU. O5 mluvím o 406 před faceliftem tedy bez HDI.

Odesláno

Tak mám asi dneska smůlu, Turbo GARRETT nikdo asi nevede.Protelefonoval jsem už asi litr a všichni mi říkají že těch dmychadel je spousta druhů, cena se šplhá už přes osm tisíc a takovej pracháč fakt nejsem.

Kdyby jste měli nějaký nápad či radu tak mi kdyžtak písněte, nebo zavolejte na tel: 608132134

Díky všem za rady které jste mi do teď dávali

Pepa

Odesláno

Pozor na to, turbo z 306 nebo z Xantie opravdu nelze do 406 použít!!!! 405, 306 a Xantie má přeci intercooler přímo nad hlavou motoru, a vývod z turba směřuje nahoru, kdežto 406 má IC před chladičem, a vývod z turba směřuje dolů.

Motor v žádném případě nesmí mít označení DHY ani D8A, musí to být, když už, z motoru DHX či D8B - ze 406, 806, Expertu, či klonů - Ulysse, Evasion, Jumpy, Scudo. Možná i do Boxeru se to cpalo, nevim.

Odesláno
Původně zaslal: inrak

To by se možná dalo upravit ne?

Volal jsem tomu klukovi na kterýho jste mi včera dal číslo ,ale bohužel se mu nemůžu dovolat.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Pozor na to, turbo z 306 nebo z Xantie opravdu nelze do 406 použít!!!! 405, 306 a Xantie má přeci intercooler přímo nad hlavou motoru, a vývod z turba směřuje nahoru, kdežto 406 má IC před chladičem, a vývod z turba směřuje dolů.

Motor v žádném případě nesmí mít označení DHY ani D8A, musí to být, když už, z motoru DHX či D8B - ze 406, 806, Expertu, či klonů - Ulysse, Evasion, Jumpy, Scudo. Možná i do Boxeru se to cpalo, nevim.

Volal jsem tomu klukovi na kterýho jste mi včera dal číslo ,ale bohužel se mu nemůžu dovolat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...