Dave_GTI Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Ahoj, něco mi o víkendu na přední nápravě začalo dělat při otáčení volantem nepříjemné zvuky (poskočení pružiny). Na nápravě mám všechno vyměněno, krom tlumičů a horního uložení. Takže to tipuji to uložení. Moje otázka spočívá: Stačí vyměnit pouze to ložisko? Nebo se to mění komplet? Jinak předpokládám že je nutné vyhodit čep ramena, vyhodit tlumič s pérem, stáhnout pružinu a vyměnit to. Před měsícem jsem to měl rozdělané kua Citovat
Tantor-BN Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 stači ložisko.. ale ak bude nejako extremne poškodene uloženie tak ložisko nestačí ale malo by stačiť samotne ložisko...ono je to videť tak že zdvihneš auto a pozeraš sa zospodu a točiš volantom...(bude to tak skákať) Citovat
Dave_GTI Odesláno 18. prosinec 2012 Autor Odesláno 18. prosinec 2012 to se ani nemusím dívat, to slyším Takže je to jenom o práci. To ložisko stojí cca 200 na jednu stranu. Kua Díky Citovat
Béďa Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Vypadá to, že mě to taky čeká. Ale jelikož se do servisu dostanu tak za 14dní, tak se raději chci zeptat, jak vidíte tuto závadu jako nebezpečnou? Můžu s tím ještě těch 14dní odkroužit, nebo hrozí nějaké horší poškození? Dave_GTI: měnil si teda jen to ložisko? Citovat
Tantor-BN Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 nestane sa stym nic...ja som tak behal cca3meaiace nez som zistil co to je... Citovat
dyno Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 no muze rupnot pruzina jak se natahuje ale ja s tim taky jezdil celkem dlouho pak nezbyva vymenit jen ulozeni ale i pero Citovat
Dave_GTI Odesláno 28. prosinec 2012 Autor Odesláno 28. prosinec 2012 ještě jsem to neměnil. Není teď čas a ani prostory.... Citovat
koblih69 Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 No tak vzhledem k tomu jaké škody to může napáchat tak odkládání opravy je dost krátkozraké. Určitě vyměnit co nejdřív. Citovat
Ferry Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 toz asi tak vymenil bych co nejdriv a do vymeny jezdil co nejmin, neni prijemne, kdyz zustanes viset nekde kvuli prasklymu peru, nehlede na nebezpeci prorazeni pneumatiky, zniceni disku, pretrhnuti brzdove hadice ci roztrzeni manzety na homokinetaku, kdyz ta pruzina praskne, za jizdy pak obvzlast Citovat
Béďa Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Určitě se z mé strany nejedná o nějaké schválné prodlužování této závady, budu se to snažit odstranit co nejdřív a do té doby omezit ježdění na mininum. Šlo mi spíš o to, zjistit, jak velký problém to pro mě znamená. To už vím, takže vám děkuju za info. Citovat
Dave_GTI Odesláno 28. prosinec 2012 Autor Odesláno 28. prosinec 2012 Mi to nevrže pořád, jen občas. Ale vyměnit se to musí... Jenže jak jsem psal, prostory schází... Jsem zvyklý si vše dělat sám a teď se stěhuji, garáž obsazená bordelem a do toho oprava budoucích prostor....... Asi to budu muset se sebezapřením dát někam do servisu Na kolik to tak vyjde? Jak jsem psal, servis jsem využil 2x v životě Citovat
Béďa Odesláno 26. leden 2013 Odesláno 26. leden 2013 horní uložení vyměněno preventivně na obou stranách, práce + materiál = cca 2100Kč... tak snad bude na chvíli zase klid Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.