oddie Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Přesně proto je třeba na prohlídku být vybaven minimálně zkoušečkou síly laku, a v případě nalezení podezřele mnoho nově lakovaných míst se prostě na danou pixlu rovnou vy... Měl jsem tu \"čest\" osobně rozebrat na kousky několik desítek různě bouraných aut, a vím tak až příliš dobře, kam až se poměrně nevinný náraz dokáže v kastli přenést, kde až jsou trhlinky, kde to navíc začne reznout a dále se daný díl oslabí. Vím až příliš dobře, jak snadno se roztrhne již opravované místo takové \"dobře\" udělané maskovací opravy typu navaření čtvrtky auta či výměna střechy. Jezděte si kdo chcete v čem chcete, ale pak se nedivte, ať se něco stane. Já mám sám za sebe jasno - kde se sahalo do nosných částí, už mě to auto nezajímá, leda skoro zadarmo na rozebrání na díly. Citovat
dzavel Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 oddie na kolik vyjde zkoušečka laku? Sry:xvul Citovat
oddie Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Za 2 tis se dá pořídit. Spíš ale je pro lidi, co se tím nezabývají, rozumnější si tu prohlídku zaplatit u někoho, kdo tomu rozumí, umí ji používat a zná příslušné souvislosti. Což tenhle kamarád \"mechanik\" zjevně ani trochu nesplňoval, ten by spíš měl radši třeba mýt nádobí. Citovat
dzavel Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Cena 2t už je zkousnutelná. Asi si nějaký seženu . Když jsem vybíral současné auto, tak jsem byl Autocentrále kde ten měřák měli. Origo lak byl na střeše a jednom blatníku . Pan prodejce: Jestli někomu vadí celolak tak hej já nic neskrývám. V inzerátu o celolaku ani čárka . Do několika jednotek se nedalo dostat, vstřiky objeté silikonem.. Citovat
oddie Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Např.: http://www.car-service.cz/?cz_digitalni-merice,10 Jednorázově to jde i vypůjčit: http://www.car-service.cz/?cz_zapujceni-mericu,27 Citovat
lukaro Odesláno 18. prosinec 2012 Autor Odesláno 18. prosinec 2012 nevím ti, přijde mi maličko, že si protiřečíš. Neber to osobně ale nejdřív napsat, že nemám na gumy nebo cca 10 klacků na servis, kde ti to daj do kupy a projdou ME a STK,......... No, momentálně 10 000kč v prasátku nemám. Ale když si to postupně rozdělím na měsíce nebo týdny, tak to je v pohodě. Já za ten necelý rok provozu do auta dal zhruba 30000kč a vždy jsem na to měl každopádně opravím co je nutné a budu jezdit dál.... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Přesně proto je třeba na prohlídku být vybaven minimálně zkoušečkou síly laku, a v případě nalezení podezřele mnoho nově lakovaných míst se prostě na danou pixlu rovnou vy... Měl jsem tu \"čest\" osobně rozebrat na kousky několik desítek různě bouraných aut, a vím tak až příliš dobře, kam až se poměrně nevinný náraz dokáže v kastli přenést, kde až jsou trhlinky, kde to navíc začne reznout a dále se daný díl oslabí. Vím až příliš dobře, jak snadno se roztrhne již opravované místo takové \"dobře\" udělané maskovací opravy typu navaření čtvrtky auta či výměna střechy. Jezděte si kdo chcete v čem chcete, ale pak se nedivte, ať se něco stane. Já mám sám za sebe jasno - kde se sahalo do nosných částí, už mě to auto nezajímá, leda skoro zadarmo na rozebrání na díly. Tak ale to by v \"tomto\" prípade, asi nepomohlo. Nakolko sam Lukas piše, že o nejakem tukanci vedel, aj o tom, ze tam bolo \"par\" dielov lakovanych. Takze co by mu tester ukazal ? Mozna navyse dvere, ktere by majitel svedl napriklad na sram z parkoviska ... Inak ja by som zase radsej jazdil v opravovanej 307 čke ako napriklad v nikdy nebourane felicii ... Takto \"kategoricky\" sa to podla mna brat neda ... Vzdy bude existova vyssi standard bezpecnosti ... Treba majitel volva XC90 by ti napsal, ze do 406 tky aj ked nikdy neburanej, by z hladiska bezpecnosti nikdy nesadol ... Vo svojej podstate ma pravdu, nakolko treba to volvo bude urcite bezpecnejsie, na druhou stranu, kazdy si muze vyskakovat do vyski svojho platu. Neviem kolko ma Lukas rokov, v kazdom pripade urobit si dostatocnu financnu rezervu napriklad v 25 letech v dnesnej dobe, to sa lahko povie, ale velmi tazko splni ... Tiez by som \"chcel\" financnu rezervu, no vzdy ked sa spravi, prijde nieco, do coho treba investovat. Nakonec ako mlady clovek, treba aj niekde byvat. A ked zrovna nemate dom/byt po rodicoch, a nebyvate v lokalite, kde je to zrovna \"lacne\" tak po kupe bytu / domu, si zase mozete nechat o financnej rezerve iba zdať ... Inak sa hovori niekomu, kto ma treba 40-50 let, hypoteku nema, splatky zadne tez ne, nejakou normalnu pracu ... Tam sa stála rezerve spraviť dá uplne jednoducho ... I ked 10 tis. Kč by som nahrabal hadam hocikedy ... [Edited on 18/12/12 18:21 by Lubk0] Citovat
lukaro Odesláno 18. prosinec 2012 Autor Odesláno 18. prosinec 2012 Díky Lubko... Jinak když jsem auto kupoval, netušil jsem, že je bourané. Mechanik na autě nic nenašel, tak jsem mu prostě věřil. Ale bohužel, nepoznal to a já taky ne. Lidi jsou svině, když prodávají takové auta. Ale jsem s ním spokojený, i když teď začalo zlobit. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Ja som mal tiež búrané auto, narozdiel od teba, som o tom vedel, nejaké detaily som zistil neskôr, ale nič sa nestalo, auto ma povozilo, niečo som donho dal, predal a hotovo ... Jazdí snad do dnes ... Auto čo som tu mal, som tiez tukol na pravy nosnik, nebola to teda az takato slupka, ale tiez mi tu radili, aby som to neopravoval ... Nosnú časť som dal vyrovnať do autorizaku, nech je to poriadne, a zvysnu plecharinu som tiez poriesil ... Auto ma vozilo dalsi rok, ci dva, bez problemov, a aj teraz normalne jazdi, a ucastní sa klubovych zrazov ... Samozrejme, hovorim, vzdy zalezi na stave. Nie som mechanik, ale da sa velmi lahko vypocitat, kolko clovek strati predajom a kupou noveho, a opravou stareho. je jasne, kebyze mam v tej dobe 10 tis. E na ucte, tak tiez kupim nove. No tie som vtedy nemal, tak som spravil lacnejsiu variantu ... Ale je to kazdeho osobna vec ... Citovat
dzavel Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Např.: http://www.car-service.cz/?cz_digitalni-merice,10 Jednorázově to jde i vypůjčit: http://www.car-service.cz/?cz_zapujceni-mericu,27 Díky. Cena za půjčení jde, ale hlavně to je v regionu rázovitém . Lukáš_307 : To co se Ti tady někteří snaží naznačit je, že opravou nebude i do budoucna vše uplně ok. Prolez kabelové svazky - koukej kde jsou hrbolky (napojení) a překontroluj je. Možná bude snadnější sehnat kabelový svazek z vraku. Citovat
wojtěch Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Lukáš_307 nvm co viděl tvůj mechanik po koupi, ale poprvé jak jsi přijel ke mě tak já si všiml (a to nejsem mechanik), všechny plastové podběhy rozbité nárazníky nepasovaly, na sloupku chyběl štítek s dam číslem atd., přední maska byla otřesně povařená, zemění v motorovém prostoru otřesně scvakané kombinačkama ... [upravil dne 18/12/12 21:40 od wojtěch] Citovat
BV406 Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 lukasi, koukam, ze jsi se uz presunul do frenstatu ... mohl bych ti pomoct s hledanim schopneho autoelektrikare ... Citovat
lukaro Odesláno 19. prosinec 2012 Autor Odesláno 19. prosinec 2012 Ten autoelektrikář by se hodil... To je největší problém na autě, elektronika.. Citovat
shark734 Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 najlacnejsie a najjednoduchsie by bolo vymenit komplet kabelaz...lukas videl si tie fotky buracky? a videl si ako su tie kable natahane natesno? tam bude bordel jak hovado Citovat
lukaro Odesláno 19. prosinec 2012 Autor Odesláno 19. prosinec 2012 Jo, já nechci auto dávat do servisu, nechci. Mám garáž, dobré by bylo s někým auto rozebrat v tom místě a opravit to... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.