davis91 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Ahoj stala se mi taková věc. koupil sem si před nejakou dobou auto a majitel tvrdil ze je tam nemrznouci směs ale nebyla a me to zamrzlo na parkovisti tak sem to nechtel startovat. odtahli jsme to do garaze kde za nekolik dni roztala. ted kdyz zkousim startovat tak to toci ale nenastartuje. cim by to mohlo byt? nemohly jsme neco udelat behem tazeni? slysel jsem o nejake pojistce ktera pri narazu odpoji palivo. a parkrat me docela skubli pri tazeni kde to pripadne najdu jestli tam nejakej mam? nebo dalsi nápady? P 306 rv93 1.4 55 kw diky za rady Citovat
koblih69 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Obvykle bývá pod kapotou na straně řidiče, taková červená, gumová \"kostka\", uprostřed jí stlač. Citovat
davis91 Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 tak tu pojistku jsem nikde nenasel nicmene problem porad pretrvava startuje toci ale nechyti to a dneska sem si jeste vsiml ze po startovani kdyz sundam viko vzduchoveho filtru tak mi odtamtud vychazi modrej kour stejne tak ze vstrikovani. nenapada nikoho co by to mohlo bejt? Citovat
Parc Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 len trepnem ale ako si zistil ze ti to zmrzlo?startoval si a nechytilo? alebo si najskor pozrel vodu a na startovanie si nesahal?... ak si to pretocil so zamrznutou vodou tak ak sa nemylim 1.4 ma vodnu pumpu hnanu od rozvodov ktore budu tym padom kedze sa pympa koli zamrznutiu netocila ko.. ale samozrejme mozno sa mylim... Citovat
davis91 Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 nejdriv sem koukal na vodu ve vyrovnavaci nadobce a potom byly tvrde i hadice tak sem to nestartoval. startoval sem to az se to povolilo v garazi. jo vodni pumpa je pohanena ozubenym remenem od kliky. a to by na to ma vliv vodni pumpa? ze by to kvuli tomu nenastartovalo? Citovat
Parc Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Ahoj, vplyv to moze mat taky, ze ked pretocis starterom s motorom ktory ma zamrznutu vodu, vsetko sa pretoci okrem pumpy ktora je drzana ladom a kedze je na rovnakom drazkovom remeni ako ostatok rozvodov tie drazky ti to z remena moze vytrhat, nasledok sa da domysliet. teda osobne by som v prvom rade skontroloval stav rozvodov... tomu by napovedalo aj to, ze ti motor zrejme fuka do sania a nie do vyfuku... ale ber to ako vestenie z tych udajov co si pisal a mozno to bude cele inak Citovat
davis91 Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 no nevim..remen vypada v pohode a kdyz protacim motor tak mi to otevira a zavira ventily...je mozny ze mi by ten remen preskocil treba ? a proto to nechyta? Citovat
306SW Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Zdar, nevidím přímou souvislost mezi zamrzlou chladící kapalinou a tím, že motor nechce chytit. Zkusil bych klasiku: 1) vytočit svíčku, dát jí do fajfky a přiložit k motoru, aby měla kostru a pak pomocí startéru protočit motor a zkontrolovat, jestli hází 2) pokud dává jiskru odpojil bych palivovou hadici, strčil do kelímku a několikrát za sebou zapnul a vypnul klíček, jestli čerpadlo natlačí benzín Výše uvedené rozhodne, kudy se vydat. Pokud si zamrzlý motor nestartoval, rozvody bych neřešil. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.