Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Přestal chodit ventilátor pro vhánění vzduchu do kabiny. Podle diskuzí jsem našel, že se nachází snad někde ve středovém sloupku na palubovce. Mám automatické řízení.

Může někdo poradit, jak se k němu dostat? Prabděpodobně to bude nějaký kontakt, nebo uhlíky, protože jsem bouchnul do středu palubovky a vent. se rozjel.

Díky

Odesláno

Tak jsem se zkusil podívat ze strany řidiče. Ventilátor jsem asi našel, vedou k němu dva svazky kabelů. Na plastovém prolisu pro stator je vidět jeden šroubek. Ale připadá mi, že vetilátor je uložen ve velikém plastovém monstru, ukterého si nedokážu představit, jak to výtáhnout okolo tyče řízení od volantu.

Chci se zeptat, zda-li pro vytaženmí se musí nejprve uvolnit onen šroubek a poté to nějak pootočit?

Díky za odpověď.

Odesláno

Už jsem ho měl několikrát venku,já tam žádný zajišťovací šroub neměl,ten šroub co myslíš,drží ten plastový kryt na tom těle větráku.Celým kusem pootočíš na stranu-teď nevím na kterou,ale zkus to není zapotřebí moc tlačit a pohne se to,ven to vyndáš,já to vyndal úplně spodem,kolem pedálů,nějak jsem tím pootáčel a opatrně tahal dole,jak píšu,měl jsem ho venku už tak pětkrát a nic se nepoškodilo,tak to jde,jen opatrně a dívat se-přemýšlet.Jak ho pootočíš a vyjmeš s toho těla větrání,tak si odpoj kabely,aby nepřekáželi při tahání větráku ven.

Odesláno

Petr V: nemusel si odpojiť tyč riadenia dole u podlahy ? Ja som musel, inak by som ho von nedostal. Raz som ho mal vonku, keď začal pískať. Vyčistil som ho, skontroloval uhlíky (aj keď je ich dosť blbo vidieť), komutátor, všetko ok. Akurát som premazal ložiská a odvtedy pokoj. Mám automatickú klímu. Dúfam že mi ten regulátor neodíde, ako tu viacerí píšu.

Odesláno

Ne,nic jsem nerozdělával-neodpojoval,jen jsem sundal plasty v okolí a ten tapecírunk-filc v okolí pedálů,jak jsem psal,jen jsem opatrně tahal,abych nic nepoškodil a vyndal jsem ho kolem pedálu brzdy a plynu-brzdu jsem musel \"sešlápnout\".Abych nezapoměl,jak si vzpomínám,tak jsem ještě poodpojoval na boku u středového panelu nějaké kabelové svazky a spínač na brzdě.

Já ho musel nakonec vyměnit,dával jsem ho ven,abych ho taky zkontroloval,tak jsem ho máznul,šel asi dva týdny,znova ven,mazání,šel tři dny-tam chyba nebyla,znovu ven k autoelektrikáři-ventilátor rozbroušen-vyměněny uhlíky,tři dny a zase nešel,znova ven-elektrikář se na to podíval a říkal,že si to myslel-pod uhlíky na ose ventilátoru to bylo úplně vydřené,tak jse to dalo nazpět-jelikož to bylo na podzim a nedalo se bez větráku,když jsem do něj trochu klepl,tak se na chvíli rozchodil a mezi tím jsem koupil nový a čekal až mi přijde.Už foukám dva roky:-)

[upravil dne 16/12/12 10:50 od Petr V.]

Odesláno

Zaujímavé že si nemusel tu tyč riadenia odpojiť. Podľa ročníka máme rovnaké autá, akurát ty máš SW. Že by tam bol taký rozdiel ? Ja by som ten ventilátor nedostal odtiaľ von. Skúšal som všeliako, poskladaný pod volantom, aj pedále som stláčal, konektory rovnako ako ty som mal odpojené, ale fyzika nepustí.

Nemáš náhodou manuálnu klímu ?

Aj pre ostatných píšem, ak to niekto bude rozoberať, tak nie je problém ventilátor vybrať. Je tam jeden šroubik, ale ten netreba dávať dole pri vyťahovaní. Drží samotný motor v tom plaste. Čiže až keď bude ventilátor vytiahnutý. Vyťahovanie je trochu hlavolam, ale dá sa to. Neni tam nijak zaistený, len ho teba pootočiť, neviem na ktorú stranu, ale keď to uvidíte, pochopíte. Len treba trpezlivosť, hlavne aby ste nepoškodili tú vrtulu. Inak to nebude vyvážené a bude to potom vibrovať a tak.

Odesláno

Díky za radu Petr V. Opravdu jde ventilátor vytáhnout bez odmontování tyče řízení. Jen se musí sundat boční plast, tapecirunk, odpojit a urovnat kabely, no a pak trochu nervy s tímto hlavolavem. :)

Ventilátor je venku, ale co s ním. Středový šroub jsem povolil, viz. obr., ale nedařilo se mi nic vytáhnout. Na druhém obr. jde sice vidět rotor, kde by měly být uhlíky, ale nedostanu se tam. Nevíte jak to rozebrat?

Porucha bude z 90% na uhlíkách, protože i když jsem ho lehce přidržel, tak měl snahu se rozjet. Jen někdy se nechtěl rozjet a stačilo se lehce dotknout lopatek a už se rojel.

Nevíte kolik zhruba stojí nový a dá se koupit toto celé monstrum, nebo budu muset to nějak vytáhnout z toho plastu?

Odesláno

Já ho měl komplet rozebraný a kovové tělo ventilátoru jsem rouzbrousil-nahoře jsou takové nýty,ty jsem odbrousil a jsou tam ještě pomocné \"packy\",které jsem odehnul a větrák rozdělal,ale jak jsem psal nakonec musel jít nový,jelikož ta oska,na kterou dosedají uhlíky byla úplně sedřená,koupil jsem použitý,ale byl jak nový,s tím mojím se to nedalo srovnat.

Ten plast jde pryč,trochu to podeber šroubovákem a s citem \"zapač\",tam uvidíš to kovové tělo,co jsem musel odbrousit,abych se dostal na uhlíky.Tohle to dělalo i mě,než mi přišel nový,tak jsem do něho sem tam musel klepnout a rozjel se,ale vždy tak na den,dva,tak jsem to měl celkem asi měsíc odkrytované a ťukal jsem.Sháněl jsem všude,vrakáče,autodíly,e-bay,nakonec jsem sehnal od chlapíka,který to nějak špatně nacenoval,měl cenu 1500,-Kč,tak jsem mu volal,pak jsem ho nakonec koupil za 2000,-Kč,prej to špatně nacenoval a myslel,že je to na P 206,díval jsem se do serviceboxu a jelikož můj otec má 206ku,tak jsem hledal ten jeho větrák a čísla seděli,tak nevím,kde byl problém,asi měl víc zájemců,tak to chtěl udat líp,ale jsem druhý rok spokojen,tak čert to zeber.

Nový byl od 3600,- - 4500,-Kč,tak jsem byl rád,že jsem koupil za dva tis.

Odesláno

Díky Petr V. Tak jsem ten korpus od motoru oddělil, ale asi to nemá cenu dál v tom něco dělat. Raději koupit, něž to nějak se snažit opravovat a asi by to stejně vydrželo jen chvíli. Rozhodně díky za odpovědi.

Ahoj

Odesláno

Neházel bych flintu do žita.Odbrus to,vyměň uhlíky,je to 50,-Kč a pár lidem už to pomohlo,holt já už mám starší vůz a větrák byl podle mého udělán kvalitně,když uhlíky vydrželi \"celou životnost\" osky.Otázka je,jak ti chodí ložiska ,aby jsi to nedal dohromady a nezadřelo se ložisko,to by mě nasr....Dej tam vazelínu,uhlíky a pojede,pokud nebude ta oska v háji.

Taky může někdo namítat,že oska by měla vydržet více uhlíků,ale to taky záleží na používání-zacházení,takže já jsem spokojen,na to v jakém stavu jsem auto koupil.

Odesláno

Zjišťoval jsem cenu a za 2500 Kč, nový. V duchu jsem si říkal, zda-li se nesekl, nebo je to jiný ventilátor na manuál a ne na automatiku, ale podle obrázku, které jsem viděl seděl.

Na netu jsem právě viděl ceny 3200 - 3800 Kč. Berou to s Polska. Takže něž něco zkoušet opravovat, tak to raději koupím, navíc v tomto období se příliš bez ventilátoru nedá jezdit.

Ahoj

Odesláno

Zdarec, taky se připojuji k vám co jim ventilátor dělá co chce.Ale par krát po ráně naskočil:D ale je mi líto takhle trápit. O víkendu se chci podívat kde je problém.

Když se dívám od řidiče tak nevidím žádný přípojený kábl? znáte někdo ob. číslo tohoto ventilátoru? A nevíte která to je pojistka:)

Díky za info

Odesláno

Tak to budou uhlíky, které běžně nejdou vyměnit. K ventilátoru vedou dva kabely, jeden pronapájení ventilátoru a druhý pro předehřev vzduchu. Umístění je od strany řidiče. Když si sundáš plastový kryt pod volantem,to to uvidíš napravo od tyče volantu a směrem nahoru.

Odesláno

Tak dneska jsem byl v servise Peugeot Hruška a cena nového ventilátoru je kolem 7 tisíc. TAk pojedu obhlídnout autovrakoviště a uvidíme. Nevíte která pojistka je na ventilátor? :papa

Odesláno

Přečti si opravdu celé vlákno a nejezdi na vrakáč,poohlídni se na netu,na vrakáči ti stejně dají cenu o pár stovek nižší a to opravdu nemá cenu. \"trima\" našel za 2500,-Kč nový-to není co řešit.Pokud nenajdeš sám,určitě ti poradí kde sehnat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...