pepek1985 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Ahojte, ako mam nasponovat remen ?? zda sa mi ze je volny a posuva sa..chcem ho trosku dosponovat ale neviem ako... dakujem za pomoc Citovat
jar.cieplik Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 no naopak, může být rozv. řemen :-) třeba až moc napnutý, někde u piva jsem slyšel, že přílišným napnutím, může auto(řemen) samo, že 307 hdi :-) dělat vetší hluk ??? Citovat
307rg Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 jar.cieplik! dobre si počul, ide o to, že rozvodový remeň nesmie byť ani príliš voľný ale ani príliš napnutý, ak je napnutý príliš, nejde iba o hluk ale hlavne o to, že by to niektoré ložisko alebo aj samotný remeň nemusel vydržať do nasledujúcej výmeny!!! pepek1985: založil si nezmyselné a zbytočné vlákno o niečom čo sa tu už veľakrát preberalo a ešte k tomu z otázky sa nikto nedozvie, či chceš riešiť remeň rozvodový, pomocný pre alternátor a kompresor (alebo ten na nohoviciach;))... a nezabudni, že každý motor je iný, nenapísal si ani čo máš pod kapotou! Citovat
pepek1985 Odesláno 13. prosinec 2012 Autor Odesláno 13. prosinec 2012 mate vsetci pravdu.. ide o Peugeot 307, 1,6 HDi ide o remen ten remen co je na alternatore ,ktorý ide cez 3-4kolecka..mzslim že to je rozvodovy..strasne mam hlucne auto, preto ho chcem bud nasponovat alebo povoliť... je tam v strede jedno kolecko , na imbusovy kluc, len neviem ci sa to tým sponuje alebo neako inak... prosim o radu. dakujem Citovat
Guest jirkapp Odesláno 14. prosinec 2012 Odesláno 14. prosinec 2012 tak pokud máš 1,6 Hdi v 307 tak tam se řemen nešponuje. Tam je speciální řemen který jde blbě sundat a jetě huře nasadit, na nasazení má být takový speciální nahazovač, který nikdo memá. Já jsem to tam dostal bez nehazovace, ale jde to krutě.Tento sistém nepoužívá napínací kladku. Řemen je napnut svoji pružností. Nemáš náhodou v háji hlavní řemenici. Ta když je uvolněná na ty středové gumě dokže dost nařikat. Rěmenice se nechá sehnat kolem1200kč. Citovat
Guest jirkapp Odesláno 14. prosinec 2012 Odesláno 14. prosinec 2012 mluvím o řemenu alternátoru a klimatizace. Plochý drážkovaný řemen myslím ,že tyto řemeny dělá jediná firma a to Gates. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.