Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Parkování v pěší zóně

Recommended Posts

Odesláno

A za víc peněz jak na začátku 200-300 kč. Tak co tě bude víc hřát?1000 kč prič nebo 800kč v kapse? Ale je to jedno, každý svého strůjce štěstí (nebo tak nějak :D)

Za mně vyřešit hned. :ticho

Odesláno

listecku jsem vyhazel, ze bych za ne mozna ve sberu dostal tech 200Kc (no prehanim samozrejme, ale 10 jich uz urcite bylo) a z kapsy jsem za pokuty za parkovani nevytahl ani korunu.

Ono nejhorsi smrt je z vydeseni a co je dulezite, hlavne se predem nepo..at :D

Odesláno

No me by strasne zajimalo jak to Cesi budou resit az uz nebude moznost vymluvy na osobu blizkou.

Ja jsem tu vymluvu pouzil zatim tusim 3x ale pokazde to bylo kvuli parkovani jelikoz to byla jedina obrana proti buzeraci. Nehodlam platit X set kdyz jsem proste po zrale uvaze (kdyz to jinde proste neslo) zastavil na miste, o kterem jsem byl presvedcen, ze to je \"nejmensi zlo\" = sice trochu prekazim, ale fakt minimalne.

Neco jineho byly v letech 2010 a 2011 asi 3 predvolani kvuli prekroceni povolene rychlosti v obci (2x do 20kmh, 1x pres..). To jsem si do Korunni zasel ... zaplatil ... a o bodiky prisel ...

Odesláno

To mě právě s..e. Do teď jsem tu výmluvu nepotřeboval. A teď mi ji chtějí zrušit. A od 19.1.2013 bude změna

[upravil dne 29/11/12 10:08 od Laďa]

Odesláno

na osobu blizkou jsem se nikdy nevymlouval (nebudu preci lhat, ze), jedine, co jsem kdy pouzil byla legitimni a v zakone ukotvena moznost odepreni vypovedi.

reseni presumpce viny a dodatecne zdaneni auta ve forme objektivni zodpovednosti za jeho provozovani se urcite nejak vyresi, i kdyz uz to asi nebude tak jednoduche

Odesláno

jj měl jsem myslel jsem tím odepření podání vysvětlení z důvodu že bych sobě, svému příbuznému v pokolení přímém ......................... způsobil nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.

Odesláno

Zmačkat, zahodit. Těch lítečků už letělo pryč hodně. A předvolacích dopisů taky, mám jich asi 30 doma a vážně to neřešim. Jsou to všechno rychlosti z radarů, fotku mého obličeje nemají, tak mají smůlu. Do konce roku platí osoba blízká, po novém roce má člověk až 4 možnosti, jak se z toho vykroutit, jen to bude o trošku delší a o jednu návštěvu úřadu horší, nic víc.

Přesně na těch, jako Tango a podobně, vydělávaj. Chodit tam a platit pokuty, to jde jen absolutní.... Lidi se toho bojeje, že bububu a raději tam jdou, místo toho, aby si o tom něco zjistili. :roll

Edit pro Kobliha: Dle uvážení si doplň/te. Nechtěl jsem být hrubý, takže si každý může dosadit, co potřebuje.

[upravil dne 29/11/12 12:54 od Fuller]

Odesláno

Fuller: souhlasim s tebou až do tý doby (takže v podstatě jen chvilku) předvolacích dopisů - na ně když už nereaguješ, tak jsi hloupej :aut

btw.: jak si můžeš bejt jistej, že foto tvýho obličeje nemaj, když jsi u nich na 30 předvolacích dopisů nebyl?

Odesláno

Jo? Vydělávají? Za 9 let co mám řidičák, tak dva krát jsem jim dal po 200kč. Celkem dobrá bilance a to bylo jenom za špatné parkování. A to stání u žluté čáry, kde se parkuje běžně a pak na invalidech , kde na vozovce nebyla značka vozíčku a značky byly ve výšce, která je špatně dle vyhlášky a ČSN. Tak proč tam nezajet a neřešit to. Nemám stím problém se snima dohodnout. Jak jsem psal, je lepší dat 200kč jako 1000kč. Neboj, \"Fullere\" vono tě to ignorování dožene, neříkám zítra , může to byt pozítří :P Já mám čisté svědomí, vyřešil jsem to tak ,jak jsem to uznal za vhodné. Ty to řešíš zahazováním lístečků a předvolání, já to řeším hned a kladně. :papa

[upravil dne 29/11/12 13:38 od Tango C8]

Odesláno

Čekal jsem, kdo to sem první lípne ... :D Ono to lze říci i obráceně - že se vyplatí jít řešit pokutu, protože jinak by tě ten infarkt postihnul jinde a nebyl by tam \"pomahač a chráníč\" a byl bys bez pomoci tuhej ... :P:D

Odesláno

Protože znám všechny radary v Praze, tudíž když si sklopím protisluneční clonu, zákonitě jsem na fotce od hrudi dolů. Jednou jsem tam byl podat vysvětlení, ukázali mi fotku a na ní jsem byl takto vyfocen. Příslušník se smál, já se zasmál taky, podepsal jsem jednu větu, kterou jsem se stal \"čistým\" a bylo. Od té doby vím, že bez průkazné fotky mají smůlu a proto to neřeším a nechodím tam.

Jinak nějaké možnosti, až skončí osoba blízká, jsou zde: http://jankralik.blog.idnes.cz/c/209006/Lze-obejit-konec-osoby-blizke.html

Další zde: Objevují se také možné způsoby obejití této novely, např. v tom směru, že provozovatel vozidla sice uvede osobu, která automobil řídila, čímž splní svoji zákonnou povinnost, ale tato osoba tuto skutečnost popře a nebudou-li k dispozici jiné důkazy, půjde o tvrzení proti tvrzení, v důsledku čehož bude muset být správní řízení zastaveno. Odkaz na stránku, ze které jsem čerpal: http://www.advokat-zlinsko.cz/p%C5%99%C3%ADsp%C4%9Bvky-aktuality/osoba-bl%C3%ADzk%C3%A1-u-dopravn%C3%ADch-p%C5%99estupk%C5%AF-od-r-2013

Další: http://zpravy.idnes.cz/vymluvy-na-osobu-blizkou-zatim-neskonci-ceka-se-na-evropskou-smernici-1zl-/domaci.aspx?c=A111024_202909_domaci_brd

Nebo zde, byť jsou to novinky: http://www.novinky.cz/domaci/246486-nove-vymluvy-na-osobu-blizkou-za-volantem-uz-jsou-na-svete.html

Stačí jen pohledat na internetu. ;)

Odesláno

Fuller: to že se to dá obejít, o tom žádná, ale stejně bych na ty výzvy reagoval, jestli to teda nebylo jenom takový silácký plácnutí ... protože ikdyž děláš to s clonítkem (mimochodem, když vidim, že projíždím na krev na oranžovou a tuším kamery či radar, tak taky sklápim hlavu) tak 100% jistotu mít nemůžeš, ale to je na tobě :)

Odesláno

Ne, silácké řeči od pc nevedu. :super A s tim clonítkem to tak funguje už asi 2,5 roku, tudíž by cokoliv, krom vývzy o dostavení se k podání vysvětlení k přestupku, dávno přišlo. Samozřejmě si ty radary budu užívat už jen do 19.1.2013, protože pak jsou sice možnosti, jak to obejít, ale nechce se mi chodit po úřadech.

Apropo, proč bych neměl mít 100%ní jistotu? Musejí mít průkazné foto toho, kdo dané vozidlo v době spáchání přestupku řídil. Pokud ho nemají, mají smůlu. :)

Odesláno

A i kdyby tam tvoji mordu meli vyfocenou musi to byt prukazne tzn ze jsi to fakt ty. Ne ? Se mi treba stalo (a bohuzel jsem byl - myslim - blbej a zaplatil) ze me vyblejskli nekde u Sterboholske radialy asi z 200 metru ... Kvalita nahovno ... Jenze ja nedovedl \"zalhat\" .. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...