Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

podobný problém jako ty měl minulou zimu soused, studené mizerné starty, pod -5 to nenatočil vůbec, změřil tlaky na mojem motoru a na svém a hned věděl na čem je, podpálené ventily

k tvé teorii s ventilovou vůlí, kdyby jsi měl vůli malou nebo skoro žádnou, tak by studený motor stejně měl chytnout, protože vůle se zmenšuje až u zahřátého motoru, to auto by asi i teplé špatně chytalo a muselo by to být znát hodně na výkonu

a za další žhaviče, každý ti to tu radí protožr je to nejčastější problém, tím že zkusíš svíčku na baterku stejně nevíš jestli ti to žhavení funguje nebo ne, lepší test který by vyloučil poruchu žhavící soustavy by asi byl žhaviče vymontovat, napojit na ně zpět kabely, ukostřit zapnout klíček a sledovat jestli se svíčky rozsvítí nebo ne, spoustu videjí najdeš na youtube jak má svíčka správně svítit

Odesláno

Ad ventilová vůle: hodnoty ventilové vůle se udávají pro teplotu 20°, stačí si je změřit při třeba -5° a hned je vidět, kdy se zmenšuje a jak. Jinými slovy, plácáš hovadiny. Osobně jsem řešil řadu těchto motorů, kde byla ventilová vůle příliš malá, v mrazech přestal ventil dovírat a motor nenastartoval, majitelé měnili žhavky atd, a teprve po seřízení vůle motor začal v mrazech startovat. Nejpikantnější byly případy, kdy přišel nešťastný majitel, že mu \"autorizovaný\" servis navrhuje GO motoru za desítky tisíc, že prý je v háji, když výměna žhavek nepomohla a pod nulou nestartuje, a přitom jediný důvod byla právě ta vůle ventilů, po jejím nastavení na správné hodnoty neměl ani v -20 problém.

Odesláno

oddie: z toho že se stoupající teplotou motoru se ventilová vůle většinou zmenšuje by se dalo soudit že s klesající teplotou se naopak vůle zvětšuje, i by tomu nasvědčoval klasický projev hlavně dieslových motorů, studený klepe a ohřátý ztichne, ale když píšeš že jsi to několikrát dělal tak to tak asi nebude, tím se tedy omlouvám že plácám hovadiny protože jsem to myslel obráceně :myslim:) vezmu v zimě nějakou hlavu co tu mám navíc a zkusim si to schválně změřit až bude mrznout kolik bude rozdíl při +20ti a -20ti

Odesláno

Klasický chyták. Ona se ta vůle za provozu motoru skutečně zmenší - protože ventily zasahují do spalovacího prostoru a mají tak za provozu podstatně větší teplotu než samotný blok či hlava motoru. Proto také mívá výfukový ventil vůli větší, protože na rozdíl od sacího se mu výfukovými plyny ohřívá i dřík, takže se ohřeje o to víc. Když ale motor vypneš, než sundáš víko ventilů, teplota se srovná a u takto zahřátého motoru je pak ta vůle větší než zastudena. Některá auta mají předpis na seřízení vůle ventilů udávaný nejen zastudena (při 20°), ale alternativně i zatepla, s tím, že je větší... Taky v servisech, pokud to dělají zatepla, musí mít na paměti, že je třeba nastavit o kus větší než při těch 20°. A to klepání zastudena nedělají ventily, ale samotné spalování.

Odesláno

Zdravím koukám ,že můj příspěvek vyvolal vášnivou diskusi ;) ale ty všechny kejkle ohledně ohledně žhavení ....to už jsem absolvoval ...tak zítra bude hodina pravdy shodím ventildekl a změřím ventily . Pokud by ty mizerné starty nebyly tím ./..nulovou vůli ventilu / pak už mně jen napadá malá startovací dávka / ale to nevím jestli tohle u toho čerpadla neděla elektronika / nebo to je mechanicky / možná oddie ví a je vidět že zná .

A když už pak nic tak to poletí z útesu a manželka bude chodit pěšky :D

Odesláno

Takže hodina pravdy - vůle sacích v. - je nulová / ani měrku 0,02 jsem tam nedostal / vyfukové 0,3 jeden 0,25 takže tak .

ted to připravuji na rozebrani rozvodu . rychlý dotaz - napinaci kladka řemene serva , alt. Ac .... se povolí jak je tam šroub imbus a čtyhranná díra - počítám že se povoli imbus a pak se do toho čtyřhranu dá 3/8 račna a povoli - když to je jinak pisněte dík

Odesláno

Takže kluci podložky přebroušeny , rozvody nové , a motor si chrochtá blahem . Motor tichší , nekulhá za studena fakt o úplně něčem jinem ... Uvidíme jak bude startovat za studena zatím je na moravě teplo ,ale zima se blíži .

Odesláno

Takže venku mrzne ranní starty / - 10 / uplně v pohodě na drc .Což předtím než jsem udělal vůle sacích ventilu to byl horor už při -2 . takže mělo to smysl se do toho pustit .

Odesláno

No v servisu nevim / rozhodit rozvody- nebo nové rozvody / já jsem je neměnil původní majitel je zřejmě dělal řemen neměl ojetý nápis na sobě ,kladky vypadaly zanovně , vyndat vačku a dát nové podložky nebo zbrousit ...poskládat . ale pokud je člověk trošku zručný a nebojí se a má to kde udělat / garáž /informací a odborníku je zde dost na foru . tak se to dá udělat . jo a nejsem automechanik . Jinak dnes ráno u nás -21 st. 2x jsem nažhavil a motor naskočil ;) bez problému což předtím když bylo -2 tak kuckal a škytal jak při posledním tažení .

Odesláno

u nas dnes rano -17 a zhavil jsem jednou a v pohode ... tudis budu mit ventily v pohode ale stejne by se na to mohl nekdo podivat. rozvody mam cca 20tis stare. ale sam si na to netroufnu.

vcera vecer bylo -13 auto stalo 13h a takto vypadal start m.youtube.com/watch?gl=CZ&hl=cs&client=mv-google&v=hwFoU14-Nz8

[upravil dne 8/12/12 10:15 od stajgrpavel]

Odesláno

to videou jsem viděl, po výměněn žhaviček to je sakra rozdíl. 2 žhavičky jsem měl poloviční. tedko navíc po zhasnutí žhavení ( kontrolky) čekám minimálně dalších 5 sec. a pak startuju.

Ale taky mi to na první brnk nechytne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...