haromax Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 Zdravím vás pežoťáci . Jelikož jsem tady nový tak vám děkuji za některé příspěvky ,které mi nedávno moc pomohly Před půl rokem jsem pořídil P 406 1,9td r.v. 1996 pro moji manželku . Nějaké problémy s elektrikou aj klimou jsem pořešil díky tomuto foru . Ale teď přišel jiný problém a to mizerné studené starty . Chystám se změřit vůle ventilů a popř. je seřídit tzn. vačka ven a upravit podložky Chci udělat při jednom i rozvody . Jelikož jsem peugota nikdy neměl . tak hodím prosbu zde . Pokud už to někdo dělal a má nějaký návod / fotonávod / , popř .nějaký odkaz , byl bych moc rád dík Citovat
Barney Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 Když jde o studené starty.. koukal jsi na přepadové hadičky? a žhavice? Seřizováni ventilů je u tohodle motoru trochu pasé.. Tedy dle mého názoru Citovat
haromax Odesláno 22. listopad 2012 Autor Odesláno 22. listopad 2012 Tak po tomhle jsem šel hned ze začátku , žhaviče OK , Baterie oK , nafta už nepadá to jsem opravil / plastové těleso filtru /nový palivový fltr . Ono i ted když je poměrně teplo tak nestartuje nic jak naskočí tak někdy kulhá , čmoudí . po zahřátí jde dobře Když venkovní teplota jde dolu pod - 2 st. tak to je velké trápení to nakopnout - tak 3 -4 pokus . když bude víc tak to nemá šanci nastartovat . Naftou to nebude zkoušel jsem natlačit balonkem do čerpadla to nemá vliv ,když mi padala nafta tak to vliv mělo . Chci se podívat na ventily - pokud nebudou mít sací ventily žádnou vůli tak to je jasné . Vím že musí pak vačka ven a vůle se vymezuje podložkami Když už to rozhodím tak vyměním rozvody , pumpu , gufero na klice . Ventily mají mít jakou vůli S - 0,15 , V - 0,30 pokud to je jinak tak mě vyveďte z omylu . Citovat
stajgrpavel Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 ahoj ... jen dotaz . startujes hned po zhasnuti kontrolky ? ja kdyz startuji hned po znasnuti tak motor jede jakoby na 3 valce... skube sebou a musim proslapnout plyn aby se to srovnalo. a kdyz pockam jeste tak 5 sekund po zhasnuti kontrolky je vse OK. a kdyz je vice pod nulou tak zhavym 2x. Citovat
stajgrpavel Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 v motoru bych se asi hned nehrabal. pokud to jede po nastartovani v pohode... ja udelal po koupi jen rozvody s vodni pumpou . a po roce jsem menil zhavicky. Citovat
Barney Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 .. Ještě otázka? jak jsi kontroloval žhavice? To že ti pípne voltmetr když zkoušíš jestli není uplně KO neznamena že žhaví dostatečně... Já je také nedávno měnil.. a přitom mi žhavily všechny.. jen už málo Citovat
švícko87 Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 Souhlasím s výše uvedenými příspěvky. nejprve si zkus nastrkat měrky na nerozebraném motoru - jen shodíš ventilové víko. Ale jak kluci píšou,ventily na tomto motoru....Však uvidíš sám. K těm rozvodům..Za startérem je díra na 8mm šroub/kolík kterým zaaretuješ kliku, ve vačce i v čerpadle jsou tyto otvory taky - se závitem \"do bloku\",na klice je to \"na volno\". Všechny tyto 3 body se ti musí \"potkat\", jinak nebudeš mít motor postavený na 1. válec. Pozor,at ti ventily nespadnou do válce...Taky tuším,že \"je nějaká tlouštková mezní hranice\" těch pecek na vymezení vůle,tak abys eventuelně nezabrousil až příliš... Citovat
oddie Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 Když jde o studené starty.. koukal jsi na přepadové hadičky? a žhavice? Seřizováni ventilů je u tohodle motoru trochu pasé.. Tedy dle mého názoru Seřídit ventily u tohoto motoru naopak potřebuje nejmíň 90% aut, co s tímhle motorem jezdí. Ne dle názoru, ale dle zkušenosti ze servisu. Citovat
oddie Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 Souhlasím s výše uvedenými příspěvky. nejprve si zkus nastrkat měrky na nerozebraném motoru - jen shodíš ventilové víko. Ale jak kluci píšou,ventily na tomto motoru....Však uvidíš sám. K těm rozvodům..Za startérem je díra na 8mm šroub/kolík kterým zaaretuješ kliku, ve vačce i v čerpadle jsou tyto otvory taky - se závitem \"do bloku\",na klice je to \"na volno\". Všechny tyto 3 body se ti musí \"potkat\", jinak nebudeš mít motor postavený na 1. válec. Pozor,at ti ventily nespadnou do válce...Taky tuším,že \"je nějaká tlouštková mezní hranice\" těch pecek na vymezení vůle,tak abys eventuelně nezabrousil až příliš... Proč by mu měly ventily padat do válce, proboha? Viděl jsi to někdy aspoň z rychlíku??? Pro seřizování vůle se jen vytáhne hrníček, po kterým je podložka, klínky se nevyndavají, není k tomu žádný důvod. Citovat
kacaba12 Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 v první řadě vyřeš žhavení (změřit proud na svíčky, pokud nejde na svíčky proud tak hledej závadu na el. instalaci , pojistka ,relátko ,kabel) pokud vše funguje tak vyndej každou svíčku a připoj je na baterii musí se celé rozpálit. Na 100 % jsou to žhavící svíčky. Citovat
Barney Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 Najdi kolik mají mít odpor jako nové. Potom je proměř se svými a máš to 100% také stojím zatím že to jsou žhavice. Citovat
haromax Odesláno 22. listopad 2012 Autor Odesláno 22. listopad 2012 Kluci díky všem za rady ,ale jak jsem napsal v příspěvku, že žhaviče jsou OK /to znamená že jsem rozpojil každou zvlášt a připojil na baterku / . takže mistři ...potřebuji to co jsem napsal jaka má být vůle ventillů ? , válce zřemě budou pálit zbudou 1342 , pokud někdo už dělal rozvod - má fotky nebo příručku ... jak to vypada ,dejte vědět . Ty ventily na tomto motoru budou klíčové - někdu tu psal že 90% procent aut potřebuje seřídit . To už jsem taky slyšel ...mnozí si myslí ,že to má hydrštely tak na to prdí . Citovat
oddie Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 0,15 sací, 0,30 výfuk, když sundáš ventilové víko, ventily jsou v pořadí SVVS-SVVS. Kup si rovnou hadici odvětrání víka od víka k nálevce, bývá ztvrdlá a při demontáži popraská. A nové těsnění pod víko, samozřejmě. Citovat
haromax Odesláno 23. listopad 2012 Autor Odesláno 23. listopad 2012 ok díky oddie . to už jsou pro mne cenné info . akorát to pořadí ventilu - SVVS-SVVS myslíš tím z leva do prava tzn. od 4 válce .? předpokládám že 1 válec je od převodovky ? Po víkendu se do toho pustím poměřím ty ventily a uvidíme . Je super ,že počasí je takové jaké je ,alespoň to nemá problém natočit . Pokud někdo dělal rozvody na tomto motoru ? dejte vědět jestli tam jsou nějaké záludnosti . Počítám že aretace vačky a čerpadla bude na šteft / vrták/ KLika potřebuje nějaký spešl přípravek na aretaci ? Když jsem dělal kdysi forda ,tak jsem si musel nechat utočit spec. trn . Někdo tu psal že díra je někde u starteru ? Citovat
stajgrpavel Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 ja ti jen mohu rict ze jsem dnes kupoval tesneni vika ventilu a po sleve na P.C. byla cena 89kc. rozvody jsem si radeji nechal delat (toho se zatim bojim) i kyz mi bylo receno ze to jde uplne v pohode. mechanik to delal asi 2 hodinky ale menil mi i servocerpadlo a olej vnem. a komplet vymena kapalin. tak tam asi zadne zaludnosti nebudou. je to zaaretovat. jekde na forku najdes urcite nakres. jo a radeji si nakresli jak ti vede drazkovy remen... je to tam nehorazne promotane . a prosim te zkus udelat nakou fotku idealne i navod na to stelovani ventilu, rad bych to take nekdy zkusil. Citovat
fejfarz Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 Když to chodí za tepla jak brus tak bych opravdu zkusil jiné žhaviče. Já je měnil loni při těch mrazech -23 protože auto nechtělo chytat a když tak na tři válce. Mechanik je vyndal a přede mnou je zkusil a žhavili normálně se rozsvítili ale auto prostě chytalo blbě. Dal tam nové a bylo po problému. Citovat
oddie Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 To je úplně jedno, z které strany to bereš, je to symetrické Vždycky máš krajní koník, pak jsou 4 ventily v pořadí SVVS, pak je prostřední koník, pak zase 4 ventily SVVS a zase krajní koník. Měříš to proti nosu vačky (pozor, motor je trochu skloněný, takže kolmo k ploše hrníčku pod ní), pokud to chceš brát podle toho, který válec zrovna \"stříhá\", je to na tom také vidět. Aretace už tu byla popsaná, kolo čerpadla má dvě díry a proti nim díry v držáku se závitem M8 (stačí zaaretovat jednu), vačka má díru v kole a v hlavě je také díra se závitem M8, klika se aretuje za startérem na nálitku v bloku, na to je nejlepší si ohnout tyčku do tvaru jakéhosi Z, rameno dlouhé tak 8cm a délka toho Z tak 25cm, a ještě ohnout do oblouku v druhé ose, pak to jde za startér snadno zastrčit shora. Když si odpoledne vzpomenu, až budu v garáži, vyfotím jej... To se prostrčí dírou v tom nálitku bloku a v setrváku je aretační díra, do které to zapadne. Kdybys to jó nemohl najít, stačí si sundat startér, pak se budeš klepat do hlavy, jak je to jasné a žes to nemusel sundavat Rozvody mají pružinové napínání, je tam páka odtlačovaná pružinou, v tělese té páky je čtyřhranná díra přesně za krátký nástavec 3/8\" ráčny, takže povolíš šroub i matici na té páce (hlava 13), odtlačíš ráčnou a šroub utáhneš - zajistíš to v odtlačené poloze. Pak snadno sundáš/nandáš řemen. Pokud budeš měnit i kladky prostě jen oboje sundáš. Jinak je to od pohledu celkem jasné a intuitivní. Ještě k té vačce - pokud budeš mít vůle mimo, vyndáš vačku, vytáhneš příslušný hrníček (neproházet mezi sebou), v něm je přesná podložka, tu změříš mikrometrem, vypočítáš, jaký rozměr tam má být správně a buď ji necháš přebrousit nebo koupíš jinou - v Peugeotu/Citroenu stojí okolo stovky, u Szakala (www.motordily.cz) asi 30 Kč. Citovat
haromax Odesláno 23. listopad 2012 Autor Odesláno 23. listopad 2012 super dík moc oddie o tohle mi šlo to jsou cenné informace . ohledně měření vůle ventilu já právě znám jen ten způsob ,který válec střihá / když střihá 1 válec - měřím 4 valec atd 1342 / zřejmě jsou i jiné způsoby . Citovat
kacaba12 Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 Vem silnější kabel a propoj +pol baterie s očkem na žhavících svíčkách,vem si kleště at se nespálíš podrž 10 vteřin a pak startuj. Relé může zlobit a pouští proud jen chvílku a nestíhají se nažhavit svíčky.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.