Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chcem si dať namontovať vyhrievanie Wbasto do svojej 207-čky. Dal som si spraviť ponuku na montáž nového, v akcii so zľavou a bla bal 1300€ , kde len za montáž si pýtajú 200€. 200€ sa mi zdá veľa, myslím si že za 5 hodín to musí mať šikovný mechanik pískajúc namontované = 40€/hod, to neberie ani autorizák.

V inzerátoch som našiel komplet s ovládaním od 400-600€. buď nové , alebo používane funkčne.

Otázka: má niekto skúsenosti s prevádzkou ohrevu?

má niekto skúsenosti s montážou?

má niekto tip, kto by mi to vedel spraviť v rozumnej cene?

má niekto skúsenosti s kúpou webasta na inzerát?

Odesláno

autorizak berie 30, a speci servisy na webasto beru viac... preto maju ukolovo danu cenu za dany ukon, nie na cas...

ja som si weba montoval sam, ale keby mi niekto ponukol 50€ tak budem radsej v zahrade sediet...

je to dost roboty a piplacky...

skusenost s kupou na inzerat mam, kupoval som cez allegro.pl, ziadny problem... mozno som mal stastie,

weba mi slape druhy rok bez chyby... dolezite je pokupit vsetko co k tomu treba.

mam to namontovane tak ze spustit ho viem orig. dialkovym ovladacom od auta, spinacimi hodinami ktore mam v kastliku

a tlacitkom pri vodicovi s kontrolnou led diodou o prebiehajucej prevadzke...

celkove naklady 280€ ak si dobre spominam... :aut

[upravil dne 14/11/12 22:33 od Marcel00]

Odesláno

tak 5 hodin fakt tezko i ve dvou, pocitej spis tak 8 hodin ve dvou lidech (pri prumerny cene servisni prace cca 350Kc to vychazi akorat tak tech 5000) ja sam jsem to delal asi 14 hodin na svoji 406

ono je tam toho docela dost, krome sundani narazniku, vymereni a pripravy drzaku, namontovani, natahani hadic, pak elektriky, palivovyho potrubi, odvzdusneni chl. soustavy a spousta drobnosti kolem, i kdyz se clovek nijak neflaka, je to na dyl, chtel bych videt tebe :D

webasto na inzerat takovy problem neni, musis si dat ale pozor, co kupujes, ne vsechny typy se daji jednoduse rozbehnout pouze privedenim +12V a taky si musis pohlidat vsechny potrebne komponenty a jejich funkcnost, cili bud si to nechat predvest v chodu nebo se domluvit na prezkouseni v servisu nezav. topeni ci mit vlastni diag kabel na webasto

jinak ja koupil na nemeckem ebay fungl nove webasto Thermo top V (to je nejnovejsi a nejkompaktnejsi model) + k tomu bylo potreba dokoupit palivove cerpadlo a ridici jednotku umoznujici provoz tohodle modelu v autech, do kterych neni urceno a nejakej material okolo ( vyfukova trubka a palivove vedeni origo, vodni hadice neorigo ) a vyslo me to asi na 8000Kc + teda tech mych 14 hodin prace, ktery nepocitam

[upravil dne 14/11/12 22:48 od Ferry]

Odesláno

jj, ako ferry pise...

zabudol som za seba dodat, ze na to ze som to robil prvykrat v zivote a robili sme to dvaja,

sme zacali o 18hodine vecer a webasto konecne zacalo fungovat o 3:30 AM rano...

potom boli doladovacky a jemne esteticke prace, co sa domontovania hodin, spinaca a dialkoveho startu tyka

v celkoveom uhrne casu cca 10 hodin...

takze asi tak... :papa

Odesláno

Pokud má přímo zástavbovou sadu, kde jsou připravené držáky atd. a není třeba nic vymýšlet, dá se to udělat celkem rychle. Jak se musí něco vymýšlet, vyměřovat, vyrábět a dodělávat, samozřejmě to značně naskáče.

Odesláno

ako ano...

tak napriklad, ja som mal origo drziaky konzolu vsetko, ale kedze som to kupoval na inzerat tak vzdy nieco chybalo.

dokupovat som musel hadice, tie som kupil origo peugeot kvoli presnym tvarovkam /tusim okolo 70€), cerpadlo paliva (neni cerpadlo ako cerpadlo) okolo 100€ aj s hadickami, konektorom drziakom ihlou do nadrze),

o elektroinstalacii ani nehovorim, ta musela ist cela nanovo (to je bagatel tri relatka a par dratov ak mas schemu...

ak sa bavime o kupe webasta na inzerat, tak to take lahke nebude a caka ho vyssie spomenuty scenar.

priamo zastavbovu sadu ak zozenie tak zaplati nim spominanu cenu, lebo pochybujem ze zozenie na vrakaci

auto kde by si to mohol sam vymontovat a nedonicit veci okolo ktore prave dotvaraju komplexnu hodnotu webasta.

ludia z vrakoviska to vycvakaju a donicia kopec veci okolo bez ktorych to weba nema ziadnu hodnotu...

no i tak vela zdaru. je to jedna z mala veci ktora ma v aute svoje velke +

[upravil dne 14/11/12 22:57 od Marcel00]

Odesláno

Zatiaľ vďak za odpovede, keby mal niekto ešte niečo, sem s tým, keby boli foto, konkrétne na 207 ?? S tým nákupom v PL nie je zlý napad

Odesláno

uepepe, vdaka, to je dobrééé, moc mi to pomohlo. Len v tom návode nie je moje 1,4 HDi, 50kW, ale to by nemusel byť až taký problém.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...