Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám takový dotaz - při jízdě se mi občas vypnou samovolně světla. Dříve to dělalo třeba jednou za 10 jízd, teď to dělá každou jízdu a občas i 2x...což, jak jistě uznáte, je docela nahouby hlavně vnoci v neosvětlených úsecích...pomůže, když přepnu přepínačem světel na vypnuto a následně je znovu zapnu ale problém toho, že mi to může zhasnout v noci v zatáčce to moc neřeší. Neměl někdo stejný problém? Kde hledat závadu? V přepínačích nebo v elektrice světel? Prosím :(

Odesláno

Takže myslíte přepínače? Nerad bych kupoval nový přepínače (zvlášť v případě 307 ne nejlevnější) a pak zjistil, že to bude někde v elektroinstalaci :(

Odesláno

neuvažoval si o aktivácii denného svietenia? setri to aj prepinace ..... mne sa dialkove vypinaju a ostanu len tlmené, ale len raz, potom už idú v pohode :myslim odkedy som si aktivoval denné svietenie tak ani nepamätám kedy som sa dotkol pačky ;) (okrem zapinania smeroviek :P)

[upravil dne 10/11/12 14:19 od JanoRS]

Odesláno

Ja mam prepinace relativne nove-cca 2roky.Vymenene kvoli smerovkam,ale uz sa mi stal tento pripad ze sa vypli samovolne svetla-no mne sa vypinaju dialkove svetla a tlmene zostanu svietit. To je asi ten lepsi pripad. Nepovedal by som ze to robi prepinac. ci? :(:(:(

Odesláno

Právě ohledně dálkových jsem to tu už četl párkrát...ale nikde tu není o vypínání světel celkově..budu muset řešit vylučovací metodou asi...Denní svícení mi nepomůže, ve dne ať si to vypadává jak chce, ale v noci na neosvětlených místech to je fakt o hubu...ale o denním celkově přemýšlím nějakej ten pátek :)

Odesláno

Tak ty dalkovy se vypinaj nepravidelne i me zatim jsem to neresil je to fakt nepopsatelny kdy to dela neky vubec jindy trikrat behem par minut . proste pezot zije si vlastni zivot :D muze to byt problem (vlhkost v bsi) napriklad :myslim

Odesláno

Nepíšeš rok výroby. Nevím, jestli je tvoje auto vybaveno MUX-em (jestli jsou všechny 307 MUXem?).

Otázka zní tak, jestli

- silové napájení jde přes přepínač světel

- anebo silovka jde přes relé, které je ovládáno od přepínače světel

- anebo je tam řídící jednotka, která komunikuje s přepínačem po sběrnici, silovku světel pak zapíná řídící jednotka (přes relé?)

Takže, nejprve si nastuduj, jak je to u Tvého auta a pak, když už to dělá často, tak si počkej s voltmetrem na závadu a v té chvíli hledej. (Taky jsem hledal vadné země u supermarketu.)

Závada bude nejspíše ve vypáleném fastonu - konektoru. O který se jedná (objímka pojistek, patice relé) bys mohl vydedukovat podle toho, co všechno nefunguje - parkovačky? podsvit přístrojovky? dálkové? s pomocí schematu.

[upravil dne 10.11.2012 20:10 od P607Olda]

Odesláno

opraveno v popisu pardon a myslim ze silovku packy neovladaji jen signaly do r.j. od pacek pod volantem dela mi to jen ze se vypnou dalkovy jinak nic jinyho jsem nespozoroval :roll

Odesláno

Nějaký schémata jsem našel, pravděpodobně to bude problém mezi páčkama a BSI, protože zhasíná celé odvětlení (tedy jak potkávačky tak dálkové) a vidím, že základní okruh pro ně tvoří parkovačky, které jsou přímo přes BSI. Děkuju

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak podobny problem jsem mel cca pred rokem, jen ted nevim jestli svetla sama zhasinala nebo se dokonce rozsvecovala.

Ale dulezite je ze problem byl v otocnem ovladaci na pacce. Jak se porad rosvecuje a zhasina tak se v kontaktu vydrela medena supinka ktera se jak na potvoru dostal presne do mista kde mela vliv na zapnuti a vypnuti svetel a jak se auto chvelo tak si vesele spinala a vypinala.

Takze radim opatrne rozdelat ovladac, radne vycistit a zase slozit.

Ted mi pro zmenu delaji problem mlhovky, zapnou jdou ale vypnou ovladacem uz ne, tak kdyby nekdo vedel jak se do ovladace leze tak bych byl rad.

• O 3 roky později...
Odesláno

Ahojte. Je to tu trochu starší, ale snad si někdo vzpomene.

Mám drobný problém s přepínáním světel. Když zapnu obrysovky a mlhovky, po chvíli se mlhovky samy vypnou. Nebo když zapnu potkávací světla (tlumená), a přepnu na dálková, buď se vypnou hned, nebo po pár vteřinách, potkávací svítí naštěstí furt, někdy to jde normálně. Sehnal jsem si náhradní blok páček a myslíte, že to pomůže vyměnit, nebo je chyba někde jinde.

Děkuji za odopvěď. Bohumil

• O 2 týdny později...
Odesláno

Koukni na inzerát v mém podpisu. Máš páčky podle obr. 1?

Ano. je to ono. Jinak ostatní funkce - blinkry - jdou naprosto v pohodě.

Jenom světla. Mám aktivované denní svícení. Takže když jedu v noci "přetočím" přepínač na noční režim a někdy se stane, že po přepnutí na dálková se dálková vypnou třeba hned, nebo chvíli, nebo vůbec a jde to OK.

Taky přední mlhovky, po přetočení přepínače na obrysovky a zapnutí mlhovek to dělá to samé co s dálkovými. Zadní nevím.

Potřebovak bych nějak rozdělat ten konec páčky s přepínáním světel.

Díky.

post-871-0-50772300-1455898866_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...