Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Cena chladící kapaliny v Pugu

Recommended Posts

Odesláno

To sem netušil, že rozpoutám takovou debatu :-D Jinak to chci z pugu, protože tam z pugu je rok, a nechci riskovat nějaké problémy. Teď se tu na mě snese vlna diskusí, že se to může po různu míchat, ale za to mi to nestojí.

HonzaZ Díky za inforamaci. :super

PítrR Díky za nabídku, ale potřebuju to tam nalejt hned jak přijdu z práce a vyrazit ;)

Odesláno
neplacl jsem blbost, jako koupit flasku a sam si dolit, ok proti tomu nic, akorat je to drazsi, proste autorizak

ale zatim, jak se meni olej v servisech si stojim, 3/4 noveho oleje a 1/4 staryho se vrati zpet, a pak je to 1/4 k jedne 1/4

a nesirim jedna pani povidala, od takoveho cloveka jsem driv kupoval olej..................

a nedelam si iluze, ze se to nedela i jinde.......

ano robi sa to bezne pri vymenach oleja... ale preco to spominas tu ked jeho zaujima zmes do chladica a nakup samotnej fungl flasky... chces snad povedat ze mu vo flaske predaju nejaky misung??? alebo keby chcel flasku servokvapaliny na doliatie.. tiez mu daju misung?

si placol troska odveci mimo mysu...:aut

platilo by to v pripade ze by si kvapalinu nechal menit v servise...

tiez by som tu flasku v peu kupoval...

rec je o novej flaske pre vlastnu potrevu.;)

Odesláno

Raubiri: v pohode, klidne si to tam kup :)

tu diskuzi jsem nechtene rozpoutal ja, protoze mam blby zkusenosti s tim, co se v servisech leje do aut - samozrejme, ze ne ve vsech.

Proste na svini muzes narazit v autorizaku i neautorizaku....

Ja si olej a tyhle veci nechavam delat uz jenom u strejdy, protoze par lidi v mem okoli, i vzdalenejsim okoli, proste takhle ruzne cachruje s temato vecma. A ja diky nim, mam tuhle neduveru :(

Pisu to sem, protoze tady si to neprectou.

Odesláno

a) tím že olej od takového zloděje kupuješ toto jednání jen sám podporuješ - a výmluvu, že když to nekoupíš ty, koupí někdo jiný, neberu

b) když vím, že dotyčný ten olej krade, nebudu mu ani náhodou věřit, že neokrádá i mě a neprodává mi něco jiného - když už je v tom, tak proč nevydělat dvakrát, že...

Odesláno

Scratch ...

Nejak mi nejde do hlavy jedna vec ...

Vies o tom, ze sa \"pančuje\" olej v autorizakoch, sam mas znameho, od ktereho si to kupoval ... Proc si to kupoval od nej ? Ked to daval zo suda, tak jak vis ze ti dal treba TOTAL , a ze tam nebola nejaka uplne ina znacka pripadne aj ina viskozita ? Ci ti vies volnym okom rozoznam rozdiel medzi 5W-40 a 10W-40 a podobne ?

Ja pri oleji a vlastnych autach neverim uz snad ziadnemu servisu ... Niekde olej \"pančuju\" , v jednom nemenovanom \"talianskom\" servise, autorizovanom, podotykam, predavali iba original olej SELENIA (ktory je drahy jak šlak) ... Pritom mali vzadu sudi s Mogulom či jak sa mu nadava ... A liali tam ten, za cenu selenie ...

Olej si menim len sam, a je vybavene. Je to praca na pol hodku cez vykend v jame :) To este zvladnem :D

PS: Zrovna pred tyzdnom kolegovi preliali v Toyota servise v Toyote Rav4 2.0 D-4D olej asi 1 CM nad risku !!!

Odesláno

Jj federály mám za humny..jen přeskočit pole :-D

Jinak teda jestli někdo pančuje olej...nebo tedy spíš vydává jiný za jiný...a následně si účtuje jinou cenu je to podvod. Pokud ses o podvodu dozvěděl je tvou povinností to oznámit na příslušné orgány EDIT (nebo přinejmenším jeho nadřízenému). Je to to samé jako s pančovaným chlastem, na jeho konci jsou mrtvý.

A pokud budu katastrofista a fatalista zároveň a někdo mi doleje místo oleje nějakej sajrajt, kterej nemaže motor, který se pak následně zadře někde na dálnici, vrazí do mě kamion a budou mrtvý je to regulerní pokus o vraždu nebo přímo vražda. (teď neberte v potaz, že ne zcela neovládám trestní právo našeho bananistánu, ne zcela ovládám mechaniku a funkčnosti motorů, takže nevím zda se motor prostě kousne a přehodí se vehikl na střechu jak v kobře 11).

Pokud jdu do servisu, očekávám, že za těžce vydělané peníze dostanu odpovídající pomoc a servis. A myslím, že je na každým podnikali zda stojí o to, aby se k ním klient/zákazník vrátil a zase u něj těžce vydělané peníze utratil.

Pro srovnání uvedu tři příklady:

V jednom nejmenovaném servise na jedné vesnici jsem se ptal mechanika za kolik by mohl sehnat nové zimní pneu na forda. Odpovědí mi bylo, že na internetu si toho najdu spoustu a ať si vyberu sám. Do takové servisu opravdu ee. Proto jsem zajel raději do druhé vesnice, kde mi poradili, objednali a vše připravili.

Pak jsou tu federálové. U nich jsem byl na jaře měnit rozvody a pumpu, plus další drobnosti. Emailem jsem si nechal zpracovat nabídku na dané úkony, a když jsem přišel do servisu, věnoval se mi přijímací technik dle mého názoru s výborným přístupem a ochotou. Práce byly provedeny, v případě že byl problém zavolal a domluvili jsme se na dalším postupu.

A třetí: byly jsme s neteří v praze v cukrárně u Knoflíčku si koupit horkou čokoládu, bratru za 45 kaček za kalíšek. Nejenže když jsme vstoupili a pozdravili, tak obsluha raději mlčela a mila špinavé nádobí, ale po objednávce kdy se jedna prodavačka řekne že se tam šlehačka nevejde a druhá se následně ptá jestli si dám šlehačku (ta druhá byla milejší a ochotnější), se dostalo na platbu. Najednou se nastal problém ze strany prodavačky, vrátit 55 kaček na zelenou stovečku. Po prvé mě odbyla tím, že ať počkám,ž e třeba někdo přijde a bude mít drobný. Když ani po pěti minutách co se v obchodě vystřídali dva další zákazníci neměly na vrácení, začla prodavačka počítat koruny a jala se mi vracet drobné s vzdycháním a průpovídky třetí, že mi má vrátit to co má. Nu což...odložili jsme připravenou čokoládu, vzali si k nelibosti prodavačky zelený papírek nazpět a šli jsme. Neteř neměla čokoládu, v obchodě neměli kšeft, a peníze jsme šli utratit do jiného krámu.

Závěrem tedy: Je jedno jestli je servis autorizovaný či neautorizovaný, je to vždy o lidech. Na blbce narazíš všude. A holt tam kde si blbce hýčkají tak tam po druhé nezavítám. A na druhou stranu se jako zaměstnanec zaměstnavatele chovám dle hesla dědečka: Náš zákazník, náš pán! a jednám s klienty tak, jak bych chtěl, aby jednali druzí se mnou.

[Edited on 9/11/12 08:14 by Raubiri]

[Edited on 9/11/12 08:15 by Raubiri]

Odesláno

oddie a Lubk0: protoze toto provadi pribuzny meho kamarada, kteremu naprosto verim a vim, ze me neomr.... :)

denne podporuju tolik zlodeju, ze uz je to ve vysledku jedno..........

Staci si zajit koupit tricko, ktere je predrazene asi o 800 procent oproti vyrobni cene..... nebo kdekoli natankovat.....

[upravil dne 9/11/2012 09:25 od Scratch]

Odesláno

Je jedno jestli je servis autorizovaný či neautorizovaný, je to vždy o lidech. Na blbce narazíš všude. A holt tam kde si blbce hýčkají tak tam po druhé nezavítám. A na druhou stranu se jako zaměstnanec zaměstnavatele chovám dle hesla dědečka: Náš zákazník, náš pán! a jednám s klienty tak, jak bych chtěl, aby jednali druzí se mnou.

Do kameňa tesať... :super

Odesláno

Jo, takový příbuzný kamaráda, to je ovšem jiná, na to se člověk může opravdu 100% spolehnout :D Jo, pro takového je podobný hejl, co na tohle věří a nepodezírá, opravdu terno.

Pár podobných případů \"kamarádů\" už se mi takhle povedlo odkrýt, aniž bych se snažil. Prověrka při koupi auta, ukázalo se stočené min o 50tis - obrovský údiv prodávajícího - vždyť to auto mi přivezl opravdu dobrý kamarád...

Odesláno

No oddie to napisal trocha drsne, ale v podstate s nim suhlasim ... Pišeš, že autorizakom neveriš, ale veriš roznemu \"strejdovi\" mechanikovi, \"rodinnemu kamaradovi\" ze servisu, ktery \"odrbava\" v servise, ale tebe zarucene \"neodrbe\" ...

Problém je, že když ti dá olej jiné, levné značky, tak to nemáš šancu, od výmeni po výmenu oleja v podstate nijak spozorovat ... Pokud daný človek pracuje v servisu, tak si je této skutečnosti na 100 procent vedomí, a tak te múže osrat bez toho, aby si o tom vedel ...

Celý svet je dnes o penezích, a tie dokážu pohnúť charakterom človeka, na nepoznanie ... A môže ísť kluděn aj o vlastného brata, néto nejakého \"kamaráda\" z rodiny nekde v servisu (který jak vravíš, má \"odrbávaní\" v bežní rutine) ...

Odesláno

Jak známo, nejvíce se vydrbává v rodině a mezi ,,kamarády\'\'--tam nehrozí v podstatě žádná právní odveta, cizí člověk může vyrobit velký problém..., jinak je běžnou praxí, že minimálně ten,kdo oleje v servisu mění,tak si olej pro sebe nekupuje :), možná ani celá jeho rodina...,proto si tyto výměny dělám sám ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...