patrikke307 Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 Preluskal som snad vsetky temy ohladom prehrievania ale nikde som nenasiel pomoc, preto sa chcem opytat na moj konkretny problem a to: .... Mam 1.6 16v v 307cke .... a doteraz predchadzajuce vsetky 3 rozne, ine auta vsetko zhruba podobne benzinove motory .... som nasrartoval a leto zima, po par kilometroch mal teplotu motora na 90 stupnov tusim (jednoducho rucicka teploty presne v strede,vzdy a vsade) Tu sa deje to ze v lete : za jazdy aspon 40-50 km / hod vpohode , mam pocit ze rucicka asi aj v strede +/- . aj 110 , 120 , 130 km/hod, ked spomalim, a idem na dvojke po nejakych dierach, pripadne kolona ,rozbehy, kopec alebo stojim na parkovisku zacne sa prehrievat a stupat do 3/4 ttky ukazovatela....mam pocit ze ventilator fukal ked som to kontroloval,na parkovisku Teraz v zime zase nech jazdim ako jazdim, nenahreje sa motor, resp. nepride rucicka do stredu ak ano ,tak hned klesne .... Vymenil som termostat ako zaklad dalej touto drahou metodou pokus omyl som sa nerozhodol opytat, takze skusam to tu,ci to niekomu nedava nejaky suvis... [Edited on 5/11/12 17:22 by patrikke307] Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 řekl bych, že u benz. pežotů teplota motorů kolísá jak ji popisuješ, aspoň moje 207 to tak má...,u dieselu mi držela ručka teploměru na 90 furt, ale tady reaguje na každou změnu provozu Citovat
PAJA106 Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 Taky se přídávám, že na benzínové 106 se ručička pohybuje. Asi daň za to, že signál do budíku je opravdový od čidla a ne emulovaný ŘJ. Jinak na zimu, pakliže jezdíš krátké trasy, tak je jasné, že se to neprohřeje, já proto zakrýval chladič. Citovat
patrikke307 Odesláno 6. listopad 2012 Autor Odesláno 6. listopad 2012 Aha ! dakujem pani , tak potom to nieje len o tom ze nevie drzat svoju teplotu ale len o prehrievani akonahle spomalim alebo parkujem :-/ Citovat
Ferry Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 otazka je, cemu rikas prehrivani, leze to do cerveneho pole a rozsvecuje se kontrolka STOP ? jestli ne, neni to prehraty, auto je prehraty pri 115stC ty budiky, na kterych po trech minutach jizdy naskoci 90st a tam drzi bez hnuti jsou k prdu, je to jen softwarove oblbnuti pro ridice ,aby se neplasil, skutecna vypovidajici hodnota takoveho ukazatele je nulova a nemusi tam byt vlastne vubec. Je mi daleko milejsi, kdyz budik cestuje a mam skutecnou informaci o teplote motoru a muzu podle toho prizpusobit styl jizdy Citovat
patrikke307 Odesláno 6. listopad 2012 Autor Odesláno 6. listopad 2012 Nie stop sa mi nerozsvietilo este nikdy , ale putuje to tak do 3/4 nie su tam cisla neviem odhadnut mozem skusit odfotit , ale takze myslite ze by to bolo mozno aj vporiadku , ked z normalneho provozu sa dostanem do kolony a postupne krokom sa pohybujeme, ze mam teplotu , teda rucicku niekde v 3/4 stupnice?? Citovat
patrikke307 Odesláno 6. listopad 2012 Autor Odesláno 6. listopad 2012 a samozrejme ze to je ovela lepsie takato realna hodnota ako tie ktore som mal cest vidiet doteraz , len ma to prekvapilo, ale opat viem o nieco viac takze Citovat
PAJA106 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 Pokud ti nesvítí STOP a ručička není v červeném, tak je to OK. V koloně mi to též leze nahoru, nebo stačí i když jedu do nějakého kopce (stačí to hnát 1/2km do kopce a jsem ve 3/4 teploměru). Na obrázku máš teploměr ze 106 a text z oficiální příručky. Citovat
Tango C8 Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 U mně je za normální jízdy ručička na 90 , stačí jenom na chviličku zastavit a ručička putuje k 100 a pak tam poskakuje, podle toho jak spíná ventilátor. Pak se rozjedu a ručička jde dolu na 90. Takže asi normální Citovat
patrikke307 Odesláno 6. listopad 2012 Autor Odesláno 6. listopad 2012 Tak potom nieje co riesit ,velmi pekne dakujem za info a mam teda nazvys funkcny termostat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.