MJSytic Odesláno 4. listopad 2012 Odesláno 4. listopad 2012 Tak jsem se dnes pustil do rezbrání panelu klimy, abych vykoumal, proč pomalu ale jistě mizí údaje o teplotě na těch malých displejích. U řidiče to ukazuje jen celé stupně a u spolujezdce - škoda mluvit Udělal jsem pár fotek, ale vůbec nevím, na co bych se měl zaměřit - kde by mohla být chyba Fotky: http://mjsytic.rajce.idnes.cz/PanelKlima308 [upravil dne 4.11.12 19:33 od MJSytic] Citovat
spartan Odesláno 4. listopad 2012 Odesláno 4. listopad 2012 necistil si nahodou ten panel niecim co by tam mohlo zatiect ? Citovat
MJSytic Odesláno 4. listopad 2012 Autor Odesláno 4. listopad 2012 No ublemcaný to něčím bylo, ale už jsme to tak koupili Já jsem vzal suchým hadříkem ty kontakty na plošňáku a otřel jsem i tu hranu na tom gumovém kontaktu, co vede od displejů. Ale jen na jedné straně, na té druhé to drželo (jakoby to bylo přilepené) k tomu displeji Tak nevím, jestli to mám zkusit odloupnout a očistit na obou stranách - zase aby to nepřestalo ukazovat úplně EDIT: Škoda, že sem do 308 nelezou koumáci, co s tím mají nějakou zkušenost [upravil dne 5.11.12 13:26 od MJSytic] Citovat
spartan Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 ja len viem ze stare typy nemali medzi tym plastom a displejom gumene tesnenie preto tam mohlo hocico zatiect pri cisteni palubky,ale nove typy to tesnenie uz maju Citovat
MJSytic Odesláno 6. listopad 2012 Autor Odesláno 6. listopad 2012 Aha, tak tady žádné gumové těsnění není No zítra koupím líh a zkusím štěstí na tom dipleji co ukazuje hůř. Odlepím tu vodivou gumičku a celé to očistím. Třeba to pomůže. Na kalkulačce a digi hodinách to pomohlo, tak proč by ne i tady Citovat
MJSytic Odesláno 9. listopad 2012 Autor Odesláno 9. listopad 2012 Tak jsem to dneska zkusil očistit lihem. Jak tu vodivou gumičku z obou stran, tak i kontakty na desce a i na displeji. Nemělo to bohužel žádný vliv. Stále stejný. Tak jsem si pak nastrouhal trochu tuhy z tužky a potřel tím práškem kontakty na gumičce a to bylo bohužel taky bez efektu. Ani zlepšení, ani zhrošení Takže jsem asi v koncích a nezbývá než se modlit, aby vydržel ten u řidiče ukazovat alespoň tak, jak teď a nezhoršovalo se to Předpokládám totiž, že náhradní díly jsou nesehnatelný a na vrakáčích to k sehnání nebude, nebo teda bude, ale za neskutečný peníze [upravil dne 9.11.12 19:18 od MJSytic] Citovat
penca Odesláno 9. listopad 2012 Odesláno 9. listopad 2012 Možná by to šlo poslat do ČR: http://www.ebay.com/itm/2008-PEUGEOT-308-1-6-HDi-SW-BREAKING-DIGITAL-HEATER-CLIMATE-CONTROL-PANEL-/221147520091?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item337d6b5c5b Citovat
MJSytic Odesláno 9. listopad 2012 Autor Odesláno 9. listopad 2012 Díky za odkaz Ale asi nejdřív zkusím nějak opravit tenhle Přecejen je to docela dost peněz - ikdyž proti novýmu to je zadarmo Citovat
jardakavan Odesláno 19. prosinec 2012 Odesláno 19. prosinec 2012 Mám úplně stejný problém. Vždy po startu auta zmizela část číslic. Během dvou dnů jsou oba nečitelné. Od té doby další nepřibývají, respektive neubývají. V servisu po mně chtěli VIN, že objednají nový displej s tím, že se mám připravit na pořádnou dardu. Samostatné displeje na výměnu asi nejsou. Nepodařilo se ti to nějak opravit? Mně se k tomu přidal i ostřikovač, který vůbec nereaguje. Zlatá třistasedma :-( Citovat
MJSytic Odesláno 19. prosinec 2012 Autor Odesláno 19. prosinec 2012 Zatím jsem to nevyřešil Musím se dokopat to znovu rozebrat a zkusit \"průchodnost\" těch vodivých gumiček. Pokud budou OK, tak je chyba v samotných displejích a to je neopravitelné Citovat
MJSytic Odesláno 3. červen 2013 Autor Odesláno 3. červen 2013 Tak jsem pokročil. Dneska při cestě do práce začaly mizet číslice i na displeji u řidiče. Nejdříve jedna část a za pár desítek vteřin zmizela další :bacha Takže se na to budu muset podívat, jinak z toho bude za chvilku manuální dvouzónová klima [upravil dne 3.6.13 17:32 od MJSytic] Citovat
dvoumetrovazizala Odesláno 3. červen 2013 Odesláno 3. červen 2013 Hoj, sice netuším jak dlouho trvá rozdělání a složení do stavu kdy se to dá hodit do auta a testovat, ale... nejdřív si nějak poznač / zapamatuj stav obou stran, potom je prohoď i s gumičkama mezi sebou - tak nějak poznáš jestli to je na desce, nebo gumička a display... - S velkou pravděpodobností to budou ty vodivy gumičky (jsou to prostě svině co se blbě shání tak proč nechcípnout...) Netuším jak moc je to možny, ale když tak se můžeš pokusit ty stávající posunout trošku stranou (prohodit stávající používané cesty s těma co jsou momentálně mezi ploškama). - pokud to pomůže tak nejspíš jenom trochu a jenom do doby než seženeš nové... -- ještě je tady možnost mírně zvětšit přítlak mezi displejem a deskou (trošku víc ji zmáčknout (tuto možnost můžeš testnout za chodu...) - Další možnost jsou narušeny plošky na displejích - je to napařená vrstvička na kterou bych radši nechytal, ale možná by se tady dal udělat pokus zase s gumičkou - posunout ji dolů - blíže ke středu disp. (využiješ tím vrstvu, která bude možná dobrá...) - Pokud zůstávají projevy stran po prohození displejů s gumičkama stejny tak může být problém na desce - pokud tam vleze tekutina tak může způsobit i uhnití některých prokovů a cest. (opticky to poznáš, když tak se soustřeď na vzhled prokovů = to jsou ty malinkaty dírky...) [upravil dne 3/6/13 22:48 od dvoumetrovazizala] Citovat
PE1PA Odesláno 3. červen 2013 Odesláno 3. červen 2013 Tak to je teda v háji. V kalkulačce jsem to sice udělal, ale za pár měsíců je to znova. Když je to jakýmsi způsobem mech. namáhaný, je to naklápěcí displej, tak to beru. Ale u klimy není žádný mech pohyb. Proč to trpí, nebo jak se tam ten prach dostane. Ale hlavně info z chytré knížky (četl jsem náhodou, při hledání jiného) - hodnota na displeji není teplota uvedená v st.C. Je to číslo tepelné pohody, nejlepší pohoda je od 20 do 22 (nebo tak nějak, už nevím přesně). Prostě to neumí přizpůsobit se vnitřní teplotě, neboť ji to ani neměří. Takže to chce teploměr a ject podle něj, aby z toho nebyly angíny. Citovat
MJSytic Odesláno 4. červen 2013 Autor Odesláno 4. červen 2013 Rozebrání je docela v pohodě. O víkendu na to mrknu a uvidíme. Jako kdyby to bylo jen v těch gumičkách, tak je to pohoda. Nebo takhle, je úplně fuk, čím to je, ale chtěl bych na to přijít, v čem je problém Ta nevědomost je nejhorší pocit, co kutil zná Citovat
dvoumetrovazizala Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Mechanicky namáhany to je víc jak nějaká kalkulačka - teplotní kolísání, vlhkost + vibrace způsobené jízdou určitě udělají svoje. A další věc bude asi stáří - měl jsem display co zobrazoval 24hodin denně cca 15 let v rozvaděči bez mech namáhání - gumička skoro mrtvá a displej z poloviny vytekl. Pokud se jedná o stupeň pohody tak se možná jenom chtějí zbavit útočení ze strany zákazníků kteří budou brečet že teploměr ukazuje jinak. Nebo tam dávají míň přesné čidlo do kabiny protože chcou ušetřit xD Jinak dnes mě napadla ještě jedna možnost, ale ta je tak pro někoho kdo zná školáka / důchodce elektotechnika který má čas, nebo když si to někdo udělá sám: Vykašlat se na displej, hodit tam led 7segmentovky a pořešit převodník z původního výstupu... (v praxi jsem sice nikdy neměřil co leze do lcd, ale teoreticky by to mělo jít převést...) Citovat
Bigbadjohn Odesláno 5. červen 2013 Odesláno 5. červen 2013 MJSytic: Podle popisu problému se bude jednat o korozi ITO vstvy. ITO je tenoučká průhledná vrstva (indium tin oxide, směs oxidu cíničitého SnO2 a oxidu inditého In2O3), která přivádí proud k jednotlivým segmentům displeje. Koroze ITO vrstvy je nejzáludnější závada, která se na displejích objevuje, protože se s téměř stoprocentní jistotou projeví až po zamontování do koncového zařízení a po nějaké době používání, protože aby tato vada mohla vzniknout tak je potřeba aby byl znečištěný displej ve vlhku a napájen. Pod pojmem znečištění se nepředstavuj, že to je něco co vidíš. Stačí mikroskopická kapénka slin či potu. proto se při výrobě diplejů nosí kombinézy, kukly, rukavice, obličejové roušky, prochází se tzv personální vzduchovou sprchou (prostor mezi dvěma dveřmi kam je shora a zboku přiváděn proud čistého vzduchu a u země je odsáván), rukavice a vše co se do \"čistého prostoru\" vnáší se meje buď demineralizovanou vodou nebo ISO propanolem, ale jak jsi sám mohl vidět, i přes tato opatření se bohužel stává, že tato vada vznikne. Je samozřejmě neopravitelná. Ten čistý prostor co jsem zmiňoval je uzavřený prostor (místnost) s přetlakem vůči okolnímu prostředí, s kontrolovanou teplotou a vlhkostí, vzduch je přiváděn přes kaskádu filtrů, uvnitř této místnosti jsou stroje, některé z nich jsou umístěny v tzv. čistých boxech, což je konstrukce potažená antistatickou folií nebo antistatickým plexisklem a dovnitř je hnán vzduch přes další filtry. To aby Tě netrápila ta \"nevědomost\" Citovat
MJSytic Odesláno 5. červen 2013 Autor Odesláno 5. červen 2013 Kurňa, to je vysvětlení Já to myslel spíš tak, že zjistím, jestli je v háji, gumička, plošňák, nějakej čip a nebo je chyba přímo v tom displeji Ale díky Každopádně jestli se dopracuju k tomu, že vše ostatní vyloučím a bude chyba přímo v těch displejích, tak by mělo stačit je vyměnit za nové, ne? To že se nedají sehnat je věc jiná Citovat
Guest servisman Odesláno 5. červen 2013 Odesláno 5. červen 2013 nedá se tomu pomoci ,že se to nahřeje fénem - teplým vzduchem ? Někde jsem to četl na netu . Citovat
Bigbadjohn Odesláno 5. červen 2013 Odesláno 5. červen 2013 Pokud se v displeji vytvoří vakuové bubliny (například po velkých mrazech) tak ty se dají odstranit nahřátím. Pokud Ti do modulu nateče voda a proto špatně funguje, tak samozřejmě po vyschnutí se to v ideálním případě vráti do normálu, pokud to už není poškozeno zkraty, korozí ..... ITO koroze se tímto odstranit nedá a nedá se ani zastavit. Jakmile se obnoví podmínky pro její pokračování (vlhkost, připojení ke zdroji) tak pokračuje. Citovat
MJSytic Odesláno 8. červen 2013 Autor Odesláno 8. červen 2013 Tak jsem to dneska zase rozebral a docela jsem koukal. Na tom displeji byla vysrážená vlhkost. Nevím, jestli to byla zrovna voda, ale asi jo Absolutně nevím, kde se to tam vzalo Tak jsem to osušil a dal prohřát na sluníčko. Bohužel, pořád stejný. Pak jsem zkusil prohodit gumičky a nic. Oba ukazovaly stejně špatně - absolutně žádná změna. Proměřit gumičky se mi nepodařilo. Nějak to s mulťákem nechtělo komunikovat:aut Ale vzhledem k tomu, že i při prohození oba displeje ukazovaly, resp. neukazovaly stejně (nedošlo ke změně zobrazení), tak to bude fakt asi přímo v nich http://mjsytic.rajce.idnes.cz/PanelKlima308#IMG_4527.jpg Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.