Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, potřebuju helpnout s výkresem. Mám ho přerýsovat v turbocadu a nějak nevím, jak určit ostatní poloměry toho zaoblení. Nevíte někdo, jak na to? Ten poloměr na ose je 70mm to je jasné, ale ty další nevím, jak určit. Budu rád za každou radu :) (Upozorňuji, že nejsem strojař, ale elektrotechnik přes slaboproud, tak mě tohle trošku minulo)

post-37304-14109627926121_thumb.jpg

Odesláno

Priemer otvoru je 100mm, cize polomer je 50mm. Polomer zaoblenia je 70mm, takze vnútorny radius potrubia je 70-50=20 a vonkajsi polomer je zasa 70+50=120. Hrubku steny zasa vypočítaš z rozdielu fí 140 - fí 100 = 40 a z toho polovica tj 20mm. Z toho si zasa možeš určiť vonkajšie radiusy tj. vonkajsi radius aj so stenou je 120+20 = 140, a vnútorny radius so stenou je zasa 20-20 = 0 čiže hlúposť, resp by to vypadalo veľmi smiešne. Ono to cele je dosť disproporčné. Ako keby niekto zobral vykres a doplnil tam kóty podľa toho ako sa ráno zobudil. Zober si napr kótu 300, od nej si odpočítaj polomer tj. 70, máš to tuším 230mm. čo je troch uletené. Ved si len porovnaj vzdialenosti na vykrese: polomer 70 a zvyšok ku prírube je už z náčrtu zrejme menej ako 70, a podľa kôt to vychádza na 230mm, čiže riadny úlet. Čiste teoreticky by sa to dalo nakresliť, ale s pôvodnou škicou to nebude mať nič spoločné, akurá tri rúry.

Odesláno

Stosun: Výkres mám jen v JPEG :(

PACHO: Díky moc :) Jo ten původní výkres se od reálu dost liší, taky to nechápu, jak to tak mohl někdo okótovat, ale to už celkem není moje starost. Díky ti ještě jednou, teď už se celkem chytám, tak to jdu zkusit :)

Odesláno

Měřítko nedodrženo, chybí kóty a podle tutý blbosti se má někdo učit:roll

V příloze je obrázek, jak to vypadá, když se to vymodeluje podle zadaných kót

post-21772-14109627928229_thumb.jpg

Odesláno

Kdybych se teď nechystal spát, tak ti to nakreslím,.... Že si vzpomeneš na tohle v poslední den :D :D to jsem dělal za mlada na škole taky, rýsoval do brzkého rána a pak spěchal na autobus do školy :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...