Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A ještě něco, řešil se tu chip od ABC tuning. Touto cestou chci vzkázat neznámému pracovníkovi z této \"profi\" firmy, že na dálnici se předjíždí levým např. rychlým pruhem a že existují řidiči, kteří i když jedou 150 tak rychlejšího pustí. A né, že to prase z výše jmenované firmy podletí kolonku aut kamion-pruhem cca 180khm :mad: Tak ...

[Editován dne 16/6/05 Jezkovi.voci]

Odesláno

Tady bych se mohl dlouze rozepsat o rizikovosti jízdy po D1 - ale nemám na to nervy, tak jen dvě věci, které mě točí nejvíc: kdy už český zakomplexovaný řidič pochopí, že pravidlo zipu EXISTUJE, a přestane nesmyslně blokovat před zúžením levý (případně pravý) pruh. Minule mi jeden \"kamioňák\" zablokoval volný pruh a prakticky zastavil, abych nemohl jet ve volném pruhu. Za druhé bych chtěl apelovat na silničáře, aby dopravní značení dělali pořádně!!!! Jak je možné, že po přikázané rychlosti na 100 a posléze 80 km/h, následuje značka rušící pouze druhé omezení, tedy přeškrtnutá 80. Pak už nic. Podle zákona tedy de facto platí pro zbytek dálnice 100 km/h. Opravte mě jestli se pletu.

Odesláno
Napsán autorem McBen

Tady bych se mohl dlouze rozepsat o rizikovosti jízdy po D1 - ale nemám na to nervy, tak jen dvě věci, které mě točí nejvíc: kdy už český zakomplexovaný řidič pochopí, že pravidlo zipu EXISTUJE, a přestane nesmyslně blokovat před zúžením levý (případně pravý) pruh. Minule mi jeden \"kamioňák\" zablokoval volný pruh a prakticky zastavil, abych nemohl jet ve volném pruhu. Za druhé bych chtěl apelovat na silničáře, aby dopravní značení dělali pořádně!!!! Jak je možné, že po přikázané rychlosti na 100 a posléze 80 km/h, následuje značka rušící pouze druhé omezení, tedy přeškrtnutá 80. Pak už nic. Podle zákona tedy de facto platí pro zbytek dálnice 100 km/h. Opravte mě jestli se pletu.

Naražíš na případ, kdy stojí kolona v jednom pruhu před omezením a ty jí předjedeš volným pruhem a pak se tam nacpeš?

Odesláno
Napsán autorem Jezkovi.voci

A ještě něco, řešil se tu chip od ABC tuning. Touto cestou chci vzkázat neznámému pracovníkovi z této \"profi\" firmy, že na dálnici se předjíždí levým např. rychlým pruhem a že existují řidiči, kteří i když jedou 150 tak rychlejšího pustí. A né, že to prase z výše jmenované firmy podletí kolonku aut kamion-pruhem cca 180khm :mad: Tak ...

Ježku, pokud byl ten kamion - pruh volný takový kus, že Vás ten dotyčný řidič (podle Tebe prase) podjel - NEBYLO NĚCO ŠPATNĚ SPÍŠ NA JINÉ STRANĚ, NEŽ ZA VOLANTEM ONOHO FIREMNÍHO AUTA?

Stručně bych mojí myšlenku vyjádřil slovy DDčka o několik řádek výše - proč se, kurňa, v Čechách nejezdí vpravo??

Myslím si, že do Anglie i do Asie, kde je levostranný provoz, je to od nás hóóóódně daleko, tak proč někteří \"řidiči\" cítí potřebu, zavést tu zpěně levostranný provoz vozidel a začínají s tím bohužel od těch nejrychlejších pruhů na dálnici - levostranný provoz byl zrušen Hitlerem.

Řeknu to tu klidně nahlas a vím, že mi někdo začne sypat popel na hlavu, ALE POKUD BYCH BYL PŘESVĚDČENEJ, ŽE DOKÁŽU PODJET V POHODĚ A TAK, ABYCH NIKOHO NEOHROZIL, KLIDNĚ BYCH STEJNEJ MANÉVR PODNIKL I JÁ

Třeba když jedeš z Průhonic k Mirošovicům po D1, je spolehlivě plnej střední pruh, o trochu volnější je levej pruh u svodidel, ale pravej je často volnej i několik sovek metrů, protože přece řidiči ze středního pruhu nebudou plýtvat silou na šíleně náročný pohyb volntem, který umožní využít zpětně pravý pruh - takže tam často tedy valím já a podle Tebe jedu jako prase.

Odesláno
Napsán autorem Dress

Napsán autorem McBen

Naražíš na případ, kdy stojí kolona v jednom pruhu před omezením a ty jí předjedeš volným pruhem a pak se tam nacpeš?

Pokud by fungoval zip, tak by nestála JEDNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kolona vpravo, ale dvě stejně dlouhé kolony, na jejihž konci TĚSNĚ PŘED ZÚŽENÍM by se řadily tak, jako zuby na zipu (odtud ZIP!!!!!!!!!!!!!!)

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

Napsán autorem Dress

Napsán autorem McBen

Pokud by fungoval zip, tak by nestála JEDNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kolona vpravo, ale dvě stejně dlouhé kolony, na jejihž konci TĚSNĚ PŘED ZÚŽENÍM by se řadily tak, jako zuby na zipu (odtud ZIP!!!!!!!!!!!!!!)

se nerozčiluj, já se téhle situace nezastával, pouze sem se ptal zda to McBen tak myslel

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

Ježku, pokud byl ten kamion - pruh volný takový kus, že Vás ten dotyčný řidič (podle Tebe prase) podjel - NEBYLO NĚCO ŠPATNĚ SPÍŠ NA JINÉ STRANĚ, NEŽ ZA VOLANTEM ONOHO FIREMNÍHO AUTA?

Stručně bych mojí myšlenku vyjádřil slovy DDčka o několik řádek výše - proč se, kurňa, v Čechách nejezdí vpravo??

Myslím si, že do Anglie i do Asie, kde je levostranný provoz, je to od nás hóóóódně daleko, tak proč někteří \"řidiči\" cítí potřebu, zavést tu zpěně levostranný provoz vozidel a začínají s tím bohužel od těch nejrychlejších pruhů na dálnici - levostranný provoz byl zrušen Hitlerem.

Řeknu to tu klidně nahlas a vím, že mi někdo začne sypat popel na hlavu, ALE POKUD BYCH BYL PŘESVĚDČENEJ, ŽE DOKÁŽU PODJET V POHODĚ A TAK, ABYCH NIKOHO NEOHROZIL, KLIDNĚ BYCH STEJNEJ MANÉVR PODNIKL I JÁ

Třeba když jedeš z Průhonic k Mirošovicům po D1, je spolehlivě plnej střední pruh, o trochu volnější je levej pruh u svodidel, ale pravej je často volnej i několik sovek metrů, protože přece řidiči ze středního pruhu nebudou plýtvat silou na šíleně náročný pohyb volntem, který umožní využít zpětně pravý pruh - takže tam často tedy valím já a podle Tebe jedu jako prase.

usek Praha-Mirosovice je tragedie na tohle, podobne jako i Jizni spojka napr. behem vikendu kdy v pravem pruhu nejsou zadny kamiony, stejne vsichni jezdi prostrednim pripadne levym...

i kdyby bylo 6 pruhu propustnost by se o moc nezvetsila stejne by se vyuzivali jen dva krajni k leve strane

navic je to posloupnost ze staci aby jel tim prostredkem jeden a zatim se zacnou stosovat dalsi a dalsi, ktery nemaji potrebu predjizdet levym nebo uhnout do pravyho

Odesláno
Napsán autorem Dress

se nerozčiluj, já se téhle situace nezastával, pouze sem se ptal zda to McBen tak myslel

Omluvička, pardůnek - ale očekával jserm, že budeš chtít toho kamioňáka bránit - takže sorry

Odesláno

v pohodě, je jasný že pokud kolona stojí v jednom pruhu a druhý je volný tak se kolona strašně kupí do délky a navíc dochází k pomalejšímu odbavení před překážkou a než se jeden rozjede tak už se tam může zařadit druhý z vedlejšího pruhu...pokud by to tak fungovalo tak by kolony asi byli stejně, ale alespoň by neustále popojížděla a nestála a nečekala až se jedna Liazka rozhodne rozjet někde v předu

bohužel to berou ti \"stojící\" řidiči jako předjíždění a nedočkavost těch co \"jedou\" a proto zřejmě pak ta agrese a naschváli.

je to těžký, základem je ohleduplnost a tolerance a to platí nejen pro silnice, ale např. i do života, partnerského vztahu atd. atmosféra mezi lidmi obecně se zhoršuje a bordel na silnicích a agresivita dětí to jen dokazují

Odesláno

Me se jednou stala vec, ktere je tezke uverit. Nekde na padesatem ve smeru na Brno jsem dojel blikajici sanitku jedouci v rychlem pruhu neco kolem 100 km/h. Dojedu ji, siroko daleko zadny auto, tak jsem jako spravne vychovanej ridic nepredjizdel zprava, za mnou se zacala tvorit kolona, lidi zacali blikat a troubit. A sanitka? Ridice ani nenapadlo ze by uhnul, ani na zlomek sekundy. Snad po 4-5 minutach jsem to vzdal a objel ji zprava, jak to predemnou udelalo asi 5 ridicu.

Za volantem nejakej mlicnak s copankem, co si o tom mam myslet?

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

1) U mirošovic jsou 3 pruhy, všechny mají 3 pruhy přerušovaný, tudíž můžeš přejet z pravého do levého přes prostřední. Kdežto za Jihlavou (a to má každej kamion-pruh) plno-přerušovanou čáru. Takže, dle pravidel, když už do něj někdo vjede, neměl by z něj vyjet. Taky nevím o tom, že kamion-pruh (by? volný několik 100vek metrů) je určen k předjíždění.

2) U mirošovic je rovinka, takže i když jedu ve středním 120-130, vidim, kdo je za mnou na obé strany, kdežto za jihlavou jsou zatáčky, ten borec nebyl absolutně vidět, najednou se vynořil. Co když bych potřeboval v tom samém okamžiku nouzově ujet do zpomalováku? Tak mě to prase zezadu pekelně roztřelí, že na to nikdy nezapomenu.

3) Není u nás náhodou zákaz na dálnicích předjíždět zprava?

4) Nedovolím si o někom říct, že je prase, pokud jede za notorickým brzdičem, ten mu nechce uhnout, tak to vezme zprava, ale tento borec JAKO PRASE JEL

Tak a nakonec vzkaz všem letcům: Existují řidiči, kteří vás i na dálnici pustí rádi do levýho pruhu. Nemusíte to brát pro krajnici, nebo kamion-pruhem. Tak ...

Odesláno
Napsán autorem dtyrkas

Me se jednou stala vec, ktere je tezke uverit. Nekde na padesatem ve smeru na Brno jsem dojel blikajici sanitku jedouci v rychlem pruhu neco kolem 100 km/h. Dojedu ji, siroko daleko zadny auto, tak jsem jako spravne vychovanej ridic nepredjizdel zprava, za mnou se zacala tvorit kolona, lidi zacali blikat a troubit. A sanitka? Ridice ani nenapadlo ze by uhnul, ani na zlomek sekundy. Snad po 4-5 minutach jsem to vzdal a objel ji zprava, jak to predemnou udelalo asi 5 ridicu.

Za volantem nejakej mlicnak s copankem, co si o tom mam myslet?

Nebo samitka co sice bliká a houká jako blázen, ale blinkry dávat to jí nenapadne... prostě normální hovada..

Odesláno

A jsme u toho, co je závažnější přestupek - tupá jízda ve středním pruhu (najdi mi ve vyhlášce kamion pruh - NENAJDEŠ - je to totiž pruh pro pomalu jedoucí vozidla, a to může být i Š120 se dvěma pasažéry) nebo předjetí zprava???

K Tebou popisované situaci, kdy bys pro náhlou poruchu musel odstavit vozidlo, je chvályhodné, že by ses snažil dostat co nejrychleji vpravo, to Tě ale nezbavuje povinnosti pohledem do zrcátka zjistit, zda někoho neohrozíš (jede - li někdo v pravém pruhu 180 nebo jede - li tam kamion 70, to je v dané situaci jedno a kdybys tam vlítl tomu kamionu a zastavil, tak Tě rozmačká jak sardinku, protože nemá takové manévrovací schopnosti jako osobák - to prase, co si dovolilo Tě podjet, s možností, že mu to tam někdo třeba bude chtít šoupnout, minimálně mělo počítat - aspoň já, když občas takto jsem nucen podjet, se snažím předvídat, že mi to tam třeba někdo může chtít hodit, proto většinu takových manévrů provádím s rukou na klaksonu)

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

A jsme u toho, co je závažnější přestupek - tupá jízda ve středním pruhu (najdi mi ve vyhlášce kamion pruh - NENAJDEŠ - je to totiž pruh pro pomalu jedoucí vozidla, a to může být i Š120 se dvěma pasažéry) nebo předjetí zprava???

K Tebou popisované situaci, kdy bys pro náhlou poruchu musel odstavit vozidlo, je chvályhodné, že by ses snažil dostat co nejrychleji vpravo, to Tě ale nezbavuje povinnosti pohledem do zrcátka zjistit, zda někoho neohrozíš (jede - li někdo v pravém pruhu 180 nebo jede - li tam kamion 70, to je v dané situaci jedno a kdybys tam vlítl tomu kamionu a zastavil, tak Tě rozmačká jak sardinku, protože nemá takové manévrovací schopnosti jako osobák - to prase, co si dovolilo Tě podjet, s možností, že mu to tam někdo třeba bude chtít šoupnout, minimálně mělo počítat - aspoň já, když občas takto jsem nucen podjet, se snažím předvídat, že mi to tam třeba někdo může chtít hodit, proto většinu takových manévrů provádím s rukou na klaksonu)

Právě proto, že je to nejpomalejší pruh,tak nečekám, že tam někdo vlítne ve 180 ... Kamión nebo 100dváca těžko ... Prostě se to nedělá a basta. Pokud bych nouzově utíkal, tak bych ani neměl čas koukat do špíglu, ruku na srdce, kdo jo? Ale představ si tu situaci: jedeš v pravým pruhu 130-140, v levým sleduješ auta, který tě předjíždí. Do toho koukáš na kopec, kde se začínaj v pomalým tvořit tahače. A najednou frnk, přes pomalej to předlítne borec z ABC tuningu, kterej o 2s předtím ve špíglu prostě nebyl. To všechno v kopci, v zatáčce atd atd Udělat toto třeba v Germánii, tak se taky nemusíš doplatit ...

Medvěde, nemůžu se ubránit pocit, že se tady ale bavíme každej o ničem jiným. Ty popisuješ situaci,kdy předjíždíš čekaně, lidi tě víceméně sledujou. Já mluvím o situaci, kdy borec \"letí rychle jako prase\" a lidi o něm prostě neví. Myslím,že já byl v nebezpečnější situaci než jsou lidi, který 5x problikneš, nebo se k nim blížíš 5km a oni tě vidí (třeba u mirošovic)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...