Shad Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Zdravím Potřeboval bych nějakou ( jakoukoliv) radu ohledně protékání vody do bsi ( podle servisu) což má za následek rozsvícené výstražné i ostatní kontrolky po vypnutí zapalování, občasné nezhasnutí motoru po vytažení klíčku.Bylo to už 2x v servisu a nikdy na to nepřišli.Jen že je voda v bsi.Po vysušení bsička bylo vše zas v normálu dokud nezačne několik hodin pršet a auto stojí.Možná je to po výměně okna cca dva roky zpět.Utěsnil jsem co se dalo ale nic nepomáhá. Startování je v pořádku.Copak ta krabice s počítačem není proti vodě chráněná.!!!? Jedině že by tam ta voda tekla po drátech. Citovat
ozy74 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Ja měl něco podobného,nejakej trouba vedl kabel z bsi někam přes odtokový kanál pod oknem a neutěsnil ho,oprava cca 20 000,- koukni na to ale v servise by na to asi přišly:myslim Citovat
jjer Odesláno 30. říjen 2012 Odesláno 30. říjen 2012 Stejně jako Ozy74, teklo mi tam po drátech. Řeš to hned, jak BSI vyhnije, nebude už cesta zpět a je to drahý. jednu shnilou mám doma. je z několika vrstev, rozpadnou se kontakty v konektorech a spoje mezi nimi.. Citovat
Shad Odesláno 30. říjen 2012 Autor Odesláno 30. říjen 2012 Dík za informace.Určitě to musím řešit dřív než bude pozdě.Mě by ještě zajímalo jestli si to můžu nějak utěsnit sám.Ty dráty co vedou v kanálku do bsi jsou omotané nějakou hadrovou izolačkou a dělali to v servisu právě kvůli té vodě a stejně to tam teče.A ten průchod je utěsněný. Citovat
jjer Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Samotnou BSI nepřikryješ kvůli kabelům. Musíš projít všechny průchodky a utěsnit tmelem. Pásky jsou na nic. Pokud teče tudy..... Může zřejmě zatékat i okolo skla. Hledej... Citovat
dusans Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Zdravim, já jsem ucpal odtokový kanal do blatniku igelitem a naplnil žlab pod oknem kyblem s vodou.Pod přístrojovkou jsem koukal kudy to teče.Mě to teklo po kabelu pro alarm a odkapavalo přímo do BSI.BSI není hermeticky uzavřeno.Dělalo mi to samé co tobě až odešel nějaký obvod pro komunikaci s AIRBAG. jednotkou. Utěsnil jsem to silikonem. Po cca 5 letech to bylo zpátky a odešlo v nové BSI centrální zamykání.Zatím tam mám BSI s vadou AIRBAGů. Citovat
chup Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 To vám teče do BSI co je v motorovom priestore? Alebo pod palubovku? Citovat
Shad Odesláno 31. říjen 2012 Autor Odesláno 31. říjen 2012 Údajně v motorovém prostoru.Ale jestli je to fakt tak to nevím.Ta pod palubovkou jde nějak nějak jednoduše zkontrolovat? Citovat
HonzaZ Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 BSI je v palubce. V motorovém prostoru je BSM a řídící jednotka motoru. Citovat
Shad Odesláno 31. říjen 2012 Autor Odesláno 31. říjen 2012 Tak se mě v servisu snažili zmást Lumpíci A to v palubce jde nějak obhlídnout? Kde to přesně je? Citovat
HonzaZ Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Je to vlevo pod volantem a jsou na ní pojistky, to je BSI. Citovat
jjer Odesláno 1. listopad 2012 Odesláno 1. listopad 2012 Prostě je to potřeba prolívat vodou, stříkat hadicí... a uvnitř kontrolovat, kde se objeví první kapky. Já jako první zjistil, že je vlhký filc, který je pod těmi plasty pod volantem. No..ale než jsem se dostal k nějakému řešení, už bylo pozdě. Citovat
Shad Odesláno 2. listopad 2012 Autor Odesláno 2. listopad 2012 A nemohlo by to trochu vyřešit objet z venku černým silikonem celé sklo kolem dokola. I když to stříkám hadicí nebo jsem v myčce tak se nic neděje a nic neteče.Jen když několik hodin ustavičně prší. Kudy to tam po výměně okna vlastně může téct? Citovat
jjer Odesláno 5. listopad 2012 Odesláno 5. listopad 2012 S oknem neporadím, mně to teklo kabelovou průchodkou...a po drátech stékalo do konektoru na BSI. Citovat
Shad Odesláno 5. listopad 2012 Autor Odesláno 5. listopad 2012 To mě také napadlo.V odtokovém kanálku jdou do kabiny dva svazky drátu,tak jsem tam naplácal silikon.Včera přes noc pršelo a ráno zas kontrolky jak vánoční stromeček. :grr:grr:grr Citovat
jjer Odesláno 6. listopad 2012 Odesláno 6. listopad 2012 A když vrazíš ruku do prostoru nad BSI, nedá se poznat, kudy to teče? Odkrytuj si to a až zase zaprší, vlez do toho... :-) [upravil dne 6/11/12 09:11 od jjer] Citovat
Shad Odesláno 6. listopad 2012 Autor Odesláno 6. listopad 2012 Je to myšleno tak že otevřu panel kde jsou pojistky a sáhnu tam nad ně dozadu zkrze ty svazky drátů? Zkusím to. A nejde to bsi nějak jednoduše vyndat a zaizolovat nebo dát do nějakého obalu? Citovat
jjer Odesláno 7. listopad 2012 Odesláno 7. listopad 2012 JJ...jde myslím jednoduše oddělat i celý ten spodní kryt pod volantem, je to na pár šroubech. No a pak jen čekat a kontrolovat s baterkou a suchou rukou, kudy to teče. BSI izolovat nejde, konektory jsou z horní strany. Zkusil jsem to překrýt pro jistotu igelitem, ale potom se rosilo sklo, asi jde tudy i nějaké foukání :-( Pokud ale teče po kabelech, žádné překrytí nepomůže, musí se najít ta správná dírka. A spěchej, je to potom drahé :-( Citovat
Shad Odesláno 7. listopad 2012 Autor Odesláno 7. listopad 2012 Dík. Již jsem dostal instrukce jak to vyndat,takže se na to o víkendu vrhnu. Dík moc všem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.