Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 GTI-6 prodáno, vybírám nové auto

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem včera byl v servise ohledně doto vrzání u pčedního tlumiče a zjistili mi tohle:

Zadní silenbloky předních ramen utržené

Vyteklý pravý přední tlumič

Doporučena výměna uložení předního stabilizátoru + kosti stabilizátoru.

Když nepočítám tlumiče-podvozek, kterej pořídím až po novém roce tak to ostatní prej vyjde cca 3600 + práce, mi řekli.

Odesláno

Za zadní silenty, kosti a uložení 3600 Kč? Není to nějak moc? Samozřejmě myslím jenom matroš. Nejdražší jsou podle mě ty kosti a v AK nejdražší MOOG maloobchodní cena je 675 Kč, pouzdra max 200 Kč / kus a zadní silenty do 300 Kč / kus = 2x675 + 2x200 + 2x300 = 2350 Kč v maloobchodních cenách AK.

Uvažuji v podstatě nejdražší díly v AK (především značku MOOG) a v maloobchodních cenách jsem o minimálně o 1 000 Kč levnější. Když bys byl řádný člen P-C, sleva z nějakých 2350 Kč by byla cca 30% = 1700 Kč ... sakra, to je polovina toho, co ti řekli.

PS: Záleží, jak jsi se servisem kamarád, když na ně vyrukuješ, že tě chtějí natáhnout na dílech, pak si mohou přihodit nějakou hodinu na práci ...

EDIT: Všechny tyhle díly jsem měnil doma, žádný servis ...

[upravil dne 27/11/12 09:32 od MilanF1]

Odesláno

No tuhle cenu mi tam napočítali pokud jsem dobře slyšel. No udělal bych to tak, že bych si ten materiál koupil sám, třeba v tom AK a jen s tím přijel, že to chci povyměňovat. Mohl bych tě poprosit, jestli by si mi to mohl vybrat v tom AK a hodit mi sem odkazy na ty díly co budu potřebovat? +- jsem to tam našel, ale at je to jistý. Byl bych moc rád, pak bych se ještě v tom servise přeptal jestli teda je potřeba to a to.. ať mám všechno. Pak bych to objednal a k nim přijel jen na montáž.

Tady

Odesláno

Právě, že ty odkaz z AK jdou blbě vkládat, budu sem dávat objednací kody AK, stačí zadat do jejich vyhledávače.

Záleží jakou kvalitu chceš, ale podle mě MOOG je na tom velmi dobře. Delphi asi taky není špatný, ale o Starlinu uvažovat nebudu :D

Zadní silent: MG PE-SB-1304 312 Kč/kus Když budou mít rameno venku, udělal bych i přední (do nich normálně není vidět, v jakém jsou stavu): MG PE-SB-1303 198 Kč/kus, ale nezapomeň, že na každé straně máš 2, takže celkem 4.

Kosti počítám, že budeš chtít plastové: MG PE-DS-6970 675 Kč/kus

U pouzder stabilu je problém, kvůli jejich průměru, to se dá zjistit dle VIN (třeba přes OEM kod), nebo prostě změřit stabilizátor, seznam v AK najdeš touto cestou: Úvodní stránka → Náhradní díly - osobní auta → PEUGEOT → 306 Sikma zadni cast (7A, 7C, N3, N5) [04/93-08/01] → 2.0 S16 (1998ccm/120kW/163HP) [03/96-05/01] → Podvozek → díly nápravy a stabilizátoru → díly stabilizátoru → přední náprava

Ještě si shrnu ty kody, pro přehlednost:

Zadní silent: MG PE-SB-1304

Přední silent: MG PE-SB-1303

Kosti: MG PE-DS-6970

uložení musíš dle VINu, je více průměrů.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak výše zmiňované díly pro servis budu řešit až po novém roce, teď auto stojí a vyjíždí tak 1 nebo 2x týdně.

Ale vyskytl se problém s baterkou! Řeším v sekci servis, dnes budu testovat :-) http://www.peugeot-club.com/topic/81345-vybijeni-baterky-peugeot-306-nejspis-vyreseno-/#1309115

Problém s baterkou vyřešen, chyba byla v rádiu - vybíjelo baterku. Ted už snad OK a mužu se připravovat na plánovaný servis. :)

[Edited on 12/12/12 18:06 by Shady27]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Konečně objednány díly pro plánovaný servis:

Silenbloky ramena přední 4x i zadní 2x

Tyčky stabilizátoru 2x - plastové

Tohle od Moog v AK za cca 2700,-

+Se ještě doobjednají pouzdra stabilizační tyče až mi změří s jakým průměrem potřebuju. Takže to vidím tak na 2. týden v lednu montáž těchdle věcí. :)

Potom bude následovat sportovní podvozek během ledna, nejpozději v únoru.

Odesláno

Až budeš vědět průměr těch pouzder, tak se poděl o to číslo. Já už mám výměnu všech silentbloků a jednoho stabilizátoru za sebou, ale pouzdra jsem nedělal, tak by mě to číslo zajímalo :)

Odesláno

V auto kelly.

Stabilizátory 2x675

Přední silent 4xcca200

zadní silent 2xcca300

Možná od jiné značky by to bylo trochu levnější, ale byl mi doporučen moog.

+ ještě se dokoupí jakýsi pouzdro uložení stabilu nebo ted nevím jak se to jmenuje, ale musí se změřit pruměr

Odesláno

Rozumím, já bral tyčky taky v AK, ale na klubovou slevu a jedna mě vyšla na 438 Kč (kupováno v říjnu 2012). :)

Mohl jsi napsat místním členům badisak, godzila ... ti by to měli levněji než maloobchodně v AK.

Pouzdra stabilu jsem taky měnil, ta vytvářela 50tkm nepříjemné bouchání :D Zrovna byla v AK nějaká akce, či výprodej a obě pouzdra jsem měl za 100 Kč, myslím, že FEBI. :)

Když vidím ty podvozkové díly, chybí ti tam snad už jen spodní čep ramene a čep řízení :D

Odesláno

Přístě napiš uživateli Lukas309:) sežene kvalitní díly myslím s lepší cenou pro tebe:) ale jelikož to nesleduji tady tak to pišu asi pozdě:D a

Odesláno

Čep ramene pokud je to ten s takovyma třema dirmaka tak ten se měnil koncem leta :) a čep řízení koukám stojí do 300. No ten servis mám naplánovanej na čtvrtek, takže by asi bylo dobré když už, tak ten čep řízení ještě dokoupit a nechat ho vyměnit taky, že? Co radíte, kdyžtak mi rovnou poraďte jaký, mají tam taky i od toho moog. Jinak v pulce mesice mi přijde novy podvozek Předek použity, ale dobry suchy netekouci a zadek nový. Jelikož mam předni jeden vytekly tak kvuli tomu. Diky za radu.

Když se stanu řádnym členem tak pak budu mit ty klubove slevy velke? :)

Odesláno

u uživatelů badisak nebo lukas309 jsou slevy bez ohledu na členství (nebo-li, pro všechny mají nízké ceny), ale u Auto Kelly, Elit a dalších partnerů klubu je třeba být řádným členem.

Na faktuře z AK z října mám psané slevy 32% a 35%. Konkrétně:

tyčky stabilu: 674 -> 438

ložisko poloosy FEBI: 347 -> 225

Spojkové ložisko SKF: 521 -> 339

napínací kladka SKF: 2618 -> 1781

napínací kladka SKF: 1680 -> 1142

Vysvětlivky: maoobchodní cena v Kč -> cena po slevě pro Peugeot-Club v Kč

U Elitu je myslím na vše sleva 35%.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...