2ReQ Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 Tak si zde také zakládám své vlákno,abych se i já pochlubil Píše se rok 2009 a my si do rodiny koupili P306 5D 2,0 HDi XSi r.v.2001 po staré paní z Belgie. Vůz měl něco málo přes 106tis.km a byl po střetu se srnou. Vše kromě klimatizace pečlivě opraveno vůz nám skvělě slouží,naježděno spousta tis.km bez nehody a poruchy Rok se s rokem sešel a já jak jezdil,začal jsem uvažovat o svém vozidle. Roku 2011 jsem se koukal opět po Francouzské produkci. Chtěl jsem opět 306 v \"há-dé-íčku\",ale v 3D variantě. Chodil jsem,jezdil a nevybral. Tak to šlo na čas k ledu. Ovšem až do letoška. Jednoho červencového rána jsem se vzbudil a sedl k PC. Byl jsem rozhodnut,že teď to klapne a hledal jsem jako divý ... Našel jsem. Ale bylo to Cabrio to jsem se zamiloval ... po pátrání jsem se rozhodl pro model od roku 2000 a pro motor 2,0 16V po modernizaci (97kW) ... první 2 adepti byli ze hry a pak se na mě usmálo štěstí v Chomutově (od Ostravy dálka) ... Ale šel jsem do toho a vydali jsme se s kolegou na tuto cestu. Byla to láska na první pohled. Ovšem druhý pohled byl zklamání. Spousta problémů,vad a ta cena naštěstí se majitelka dala umluvit a slevňovali jsme,až jsme se dohodli. A rázem jsem byl hrdý majitel tohoto skvostu z dílen Pininfariny A tady to začíná: -r.v.2000 -najeto 93tis.km (v 90tis.km dělány rozvody) -v ČR 2.majitel,celkem 3.podle velkého TP (ale kdoví,podle stavu) -motor 2,0 16V 97kW -modrá metalíza -světlá celokůže -nav.systém,dvd,tv,park.kamera ... -litá kola 18\' 215/35 -na voze byly měněny všechny čepy,tlumiče a brzdové destičky Vůz byl bourán zezadu-lehce a zepředu od pravého kola-velká pecka. Zadek spraven dobře. Předek opticky dobrý,ale po nakouknutí hlouběji to tak pěkné nebylo. Vše bylo slátáno hodně narychlo a celkem neprofesiónálně. Čepy špatně přišroubované,což způsobilo jejich vytlučení a zdeformování těhlice v uchycení čepu řízení. Ložiska na předních kolech nemluvě. Blatníky nepřišroubovány,blinkry z jiných vozů (ano,každý jiný) a nefunkční. Slicování karosérie špatné. Po nakouknutí do motorového prostoru zjištěno toto: povařené čelo a pravý podběh. Chladič přidělán eska páskou. Nasávání do filtrboxu nikde. Filtrbox urván. Držák baterie a ŘJ taktéž. Klimatizace bez potrubí a výparníku ... prostě jen nějaké kusy odniku nikam. A teď to horší: poškozený klínový řemen,napínací kladka,řemenice na klice. Dále je prasklá manžeta homo.kloubu. Byla nutnost udělat komplet výměna brzd. Zapoměl jsem na převodovku: synchrony na 4. a na zpátečce v háji ... Další závada je střecha. Utíká lehce olej a sama se v první fázi nezvedne - musí se přizvednout a držet rukou,jinak bez reakce. Zadní slída je rozedřená. Je praský přitahovací plíšek krytu střechy (nedoháne a odstává). Takže jak tušíte,i přes tot vše jsem hrdým majitelem tohot krásného vozu. A jako bonus k němu mám práce jako na kostele ale dost už plků a teď přidám sérii fot pro oko První jízda: První setkání s neznámým: První naleštění doma: Po boku s HDi: Karambol: Přezouvání na menší kola: Pár z garáže: [upravil dne 22/11/12 22:39 od 2ReQ] [upravil dne 26/12/12 18:15 od 2ReQ] [upravil dne 23/6/13 22:30 od 2ReQ] Citovat
2ReQ Odesláno 27. říjen 2012 Autor Odesláno 27. říjen 2012 Rozloučení se sezónou Se střechou: Střecha dole: I okna šla dolů: Citovat
2ReQ Odesláno 27. říjen 2012 Autor Odesláno 27. říjen 2012 Servisní úkony,které už mám za sebou: -výměna \"všech\" kapalin a filtrů -komplet nové brzdy PowerATE + Ferodo (vyměním také za PowerATE) -nové svíčky -opraveno 3-tí brzdové světlo (komplet demontované střeva a nové z LED) -nové osvětlení SPZ,jelikož byly obě polámané a nefunkční -nové přední světla (stará popraskaná) -provizorně stažené čepy (teď čeká komplet výměna těhlic,ložisek a čepů + manžeta homokinu) -přišroubované blatníky -demontován sportovní výfuk bez vložky a nahrazen originálním tlumičem (rajské ticho) Úkony,které mě čekají a neminou: -řemenice na klice,napínací kladka,klínový řemen -těhlice,ložiska,atd.jak jsem psal výše + brzdové hadičky a lepší destičky -rozebrání přední masky a opětovné skládání,aby to licovalo -nová hydraulika střechy + dotahovací packa nová -přetěsnění zadní slídy (příští rok komplet šití střechy) -tónování oken + výměna čelního skla -nové podběhy - všechny 4 -kryt motoru -oprava stahovaček předních oken (špatně stahují-vytahují) -oprava ventilátoru A teď zbytek,co jsem už dělal a co mám ještě v plánu: -vyměněna kola 18\' 215/35 za 16\' 205/50 + 5mm podložky vzadu -dělal jsem zadní brzdové světlo + vnější červené světlo informující o otevřeném kufru -lakování interierových dílů do barvy kůže (některé se budou čalounit) -vyměněné přední chrapláky za Hertz 16.3 (k nim příjde brzy Hertz zesilovač),následovat bude kapacitátor a SBW,samozřejmostí bude i komplet vytlumení -ambientní osvětlení interiér+exteriér -zamýšlím nad přední rozpěrnou tyčí -brzdy do barvy (komaxit) -výměna kompletního centrálu+alarm -nějaký sportovní,lehce laděný výfuk + sportovní filtrbox -kůže na volantu,řadičce a ruční brzda - zakázkové šití -chtěl bych i vyměnit všechna těsnění (dveře,okna,atd),ale to bude asi oříšek -vlastní Windshot-pevně krytá sedadla s potahem v barvě kůže No plánu hodně,peněz a času už méně a to je asi vše o mé Leštěnce Citovat
MilanF1 Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 Pěkný, jen by se ještě hodilo foto interiéru. Když auto pořídil? Já mám za to, že jsem ho někde v inzerci viděl , zajímala by mě i cena vzhledem k těm nutným výdajům - klidně jenom do SZ. At slouží ke spokojenosti majitele. Citovat
F.I.K Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 Pěkný jen ty zadní světla mi tam nesedí. Citovat
2ReQ Odesláno 27. říjen 2012 Autor Odesláno 27. říjen 2012 F.I.K: u těch světel přemýšlím,zda nechat nebo vyměnit za originální MilanF1: no,foto interiéru nebyl žádné koukatelné,takže to teprve dodám z garáže,až jej trochu dám do pucu a zkompletuji Citovat
Andreww Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 Se světlama bych šel určitě do originálu Jinak vypadá fajně Citovat
John Odesláno 27. říjen 2012 Odesláno 27. říjen 2012 Pěkný zachovalý,jen dát pryč ty zadní lampy a bude to krasavec. Citovat
Dopiťák Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 lolec to zelené kabrio je kámoše jinak souhlasím s ostatními disco lampy dej pryč Citovat
wojtěch Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 krásne kabrio doufám že tě někdy v ově potkám Citovat
2ReQ Odesláno 28. říjen 2012 Autor Odesláno 28. říjen 2012 wojtěch: tak teď už asi ne,jedině v HDi cabroušek bude hajat zimním spánkem Citovat
Lucasao Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 doufám, že na jaře vytáhneš kabrio na nějaký sraz Citovat
2ReQ Odesláno 28. říjen 2012 Autor Odesláno 28. říjen 2012 Lucasao: když práce,čas a finance dovolí,tak přijedu,i kdyby auto hotové nebylo Citovat
Jacobsoon Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 pěkný cábro, co to dělalo na těch 18tkách? Citovat
davidekcz Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Moc pěkný, ale taky se přidávám k origo lampám :papa Citovat
2ReQ Odesláno 29. říjen 2012 Autor Odesláno 29. říjen 2012 Tak jo,tak jo,tak jo,pánové. Seženu do jara origo světla :D Jacobsoon: co to dělalo? Pocitově jsi byl jak na motokáře. Každý kamínek-rána. Příčná nerovnost-zub ven. Díra-vražda jiank to sedělo jak přibité,ale pozitiva žádná. Čepy v háji,těhlice v háji,podběhy v háji ... nedokoumal to předchozí majitel ... Citovat
2ReQ Odesláno 22. listopad 2012 Autor Odesláno 22. listopad 2012 Tak jak jsem slíbil,tak i konám. Přidávám foto ineriéru. Ale moc uklizeno není a počasí venkovní foto nedovolilo,tak jen garážovky Můj \"Night panel\" A v budoucnu nahradím,jelikož se začíná loupat. Chtěl bych opět kůži černou,ale s béžovým prošitím a hlavici si nechám vyrobit podobnou či seženu dobrou/novou stejnou,protože mi vyhovuje A protože počasí stále dovoluje vůz užívat na letních gumách :mad: tak jsem se přemohl a zašel jsem mu i pro SPZ,abych byl krajan a ne návštěva z druhého konce světa Citovat
Jacobsoon Odesláno 22. listopad 2012 Odesláno 22. listopad 2012 hezkej introš., skoro tak hezkej jako ten můj :P Citovat
Shady27 Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 Moc pěkný kabrio, s těmi opravami všech možných závad po předchozích majitelech nejsi sám. Jsem na tom podobně a také ještě nemám vše hotovo. Jinak na těch 35mm vysokých kolech si to dokážu představit, mám 40mm a i tak je to přes sebemensí nerovnosti každodenní nadávání na stav silnic. Je na tom cítit všechno no Takže držím palce a ať se daří v dalším zlepšování. [Edited on 23/11/12 10:49 by Shady27] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.