Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

2ReQ 306 Cabrio - nebo-li "Leštěnka" - se starší setřičkou

Recommended Posts

Odesláno

Tak si zde také zakládám své vlákno,abych se i já pochlubil :aut

Píše se rok 2009 a my si do rodiny koupili P306 5D 2,0 HDi XSi r.v.2001 po staré paní z Belgie. Vůz měl něco málo přes 106tis.km a byl po střetu se srnou. Vše kromě klimatizace pečlivě opraveno :) vůz nám skvělě slouží,naježděno spousta tis.km bez nehody a poruchy :potlesk

Rok se s rokem sešel a já jak jezdil,začal jsem uvažovat o svém vozidle. Roku 2011 jsem se koukal opět po Francouzské produkci. Chtěl jsem opět 306 v \"há-dé-íčku\",ale v 3D variantě. Chodil jsem,jezdil a nevybral. Tak to šlo na čas k ledu. Ovšem až do letoška.

Jednoho červencového rána jsem se vzbudil a sedl k PC. Byl jsem rozhodnut,že teď to klapne a hledal jsem jako divý ... Našel jsem. Ale bylo to Cabrio :) to jsem se zamiloval ... po pátrání jsem se rozhodl pro model od roku 2000 a pro motor 2,0 16V po modernizaci (97kW) ... první 2 adepti byli ze hry a pak se na mě usmálo štěstí v Chomutově (od Ostravy dálka) ... Ale šel jsem do toho a vydali jsme se s kolegou na tuto cestu.

Byla to láska na první pohled. Ovšem druhý pohled byl zklamání. Spousta problémů,vad a ta cena :blicismajlik naštěstí se majitelka dala umluvit a slevňovali jsme,až jsme se dohodli. A rázem jsem byl hrdý majitel tohoto skvostu z dílen Pininfariny :)

A tady to začíná:

-r.v.2000

-najeto 93tis.km (v 90tis.km dělány rozvody)

-v ČR 2.majitel,celkem 3.podle velkého TP (ale kdoví,podle stavu)

-motor 2,0 16V 97kW

-modrá metalíza

-světlá celokůže

-nav.systém,dvd,tv,park.kamera ...

-litá kola 18\' 215/35

-na voze byly měněny všechny čepy,tlumiče a brzdové destičky

Vůz byl bourán zezadu-lehce a zepředu od pravého kola-velká pecka. Zadek spraven dobře. Předek opticky dobrý,ale po nakouknutí hlouběji to tak pěkné nebylo. Vše bylo slátáno hodně narychlo a celkem neprofesiónálně. Čepy špatně přišroubované,což způsobilo jejich vytlučení a zdeformování těhlice v uchycení čepu řízení. Ložiska na předních kolech nemluvě. Blatníky nepřišroubovány,blinkry z jiných vozů (ano,každý jiný) a nefunkční. Slicování karosérie špatné. Po nakouknutí do motorového prostoru zjištěno toto: povařené čelo a pravý podběh. Chladič přidělán eska páskou. Nasávání do filtrboxu nikde. Filtrbox urván. Držák baterie a ŘJ taktéž. Klimatizace bez potrubí a výparníku ... prostě jen nějaké kusy odniku nikam. A teď to horší: poškozený klínový řemen,napínací kladka,řemenice na klice. Dále je prasklá manžeta homo.kloubu. Byla nutnost udělat komplet výměna brzd. Zapoměl jsem na převodovku: synchrony na 4. a na zpátečce v háji ...

Další závada je střecha. Utíká lehce olej a sama se v první fázi nezvedne - musí se přizvednout a držet rukou,jinak bez reakce. Zadní slída je rozedřená. Je praský přitahovací plíšek krytu střechy (nedoháne a odstává).

Takže jak tušíte,i přes tot vše jsem hrdým majitelem tohot krásného vozu. A jako bonus k němu mám práce jako na kostele :myslim ale dost už plků a teď přidám sérii fot pro oko :D

První jízda: prvnjzda.th.jpg

První setkání s neznámým: setkn.th.jpg

První naleštění doma: 91744771.th.jpg 17202546.th.jpg 32772980.th.jpg

Po boku s HDi: 83758706.th.jpg 39233677.th.jpg 84955107.th.jpg 20361111.th.jpg 32949630.th.jpg

22268177.th.jpg 28630952.th.jpg

Karambol: 86082159.th.jpg 43018707.th.jpg 89438624.th.jpg

Přezouvání na menší kola: 12744379.th.jpg 73414463.th.jpg 46849364.th.jpg 78415269.th.jpg

Pár z garáže: 48035196.th.jpg 76224035.th.jpg 15093072.th.jpg 72601793.th.jpg 19086252.th.jpg

76760808.th.jpg 78561654.th.jpg 31689994.th.jpg 29451039.th.jpg 35782074.th.jpg

[upravil dne 22/11/12 22:39 od 2ReQ]

[upravil dne 26/12/12 18:15 od 2ReQ]

[upravil dne 23/6/13 22:30 od 2ReQ]

Odesláno

Servisní úkony,které už mám za sebou:

-výměna \"všech\" kapalin a filtrů

-komplet nové brzdy PowerATE + Ferodo (vyměním také za PowerATE)

-nové svíčky

-opraveno 3-tí brzdové světlo (komplet demontované střeva a nové z LED)

-nové osvětlení SPZ,jelikož byly obě polámané a nefunkční

-nové přední světla (stará popraskaná)

-provizorně stažené čepy (teď čeká komplet výměna těhlic,ložisek a čepů + manžeta homokinu)

-přišroubované blatníky

-demontován sportovní výfuk bez vložky :roll a nahrazen originálním tlumičem (rajské ticho) :D

Úkony,které mě čekají a neminou:

-řemenice na klice,napínací kladka,klínový řemen

-těhlice,ložiska,atd.jak jsem psal výše + brzdové hadičky a lepší destičky

-rozebrání přední masky a opětovné skládání,aby to licovalo

-nová hydraulika střechy + dotahovací packa nová

-přetěsnění zadní slídy (příští rok komplet šití střechy)

-tónování oken + výměna čelního skla

-nové podběhy - všechny 4

-kryt motoru

-oprava stahovaček předních oken (špatně stahují-vytahují)

-oprava ventilátoru

A teď zbytek,co jsem už dělal a co mám ještě v plánu:

-vyměněna kola 18\' 215/35 za 16\' 205/50 + 5mm podložky vzadu

-dělal jsem zadní brzdové světlo + vnější červené světlo informující o otevřeném kufru

-lakování interierových dílů do barvy kůže (některé se budou čalounit)

-vyměněné přední chrapláky za Hertz 16.3 (k nim příjde brzy Hertz zesilovač),následovat bude kapacitátor a SBW,samozřejmostí bude i komplet vytlumení :)

-ambientní osvětlení interiér+exteriér

-zamýšlím nad přední rozpěrnou tyčí

-brzdy do barvy (komaxit)

-výměna kompletního centrálu+alarm

-nějaký sportovní,lehce laděný výfuk + sportovní filtrbox :cool:

-kůže na volantu,řadičce a ruční brzda - zakázkové šití :D

-chtěl bych i vyměnit všechna těsnění (dveře,okna,atd),ale to bude asi oříšek :myslim

-vlastní Windshot-pevně krytá sedadla s potahem v barvě kůže :D

No plánu hodně,peněz a času už méně :D a to je asi vše o mé Leštěnce :aut

Odesláno

Pěkný, jen by se ještě hodilo foto interiéru. Když auto pořídil? Já mám za to, že jsem ho někde v inzerci viděl :myslim, zajímala by mě i cena vzhledem k těm nutným výdajům - klidně jenom do SZ.

At slouží ke spokojenosti majitele. :papa

Odesláno

F.I.K: u těch světel přemýšlím,zda nechat nebo vyměnit za originální :myslim

MilanF1: no,foto interiéru nebyl žádné koukatelné,takže to teprve dodám z garáže,až jej trochu dám do pucu a zkompletuji ;)

Odesláno

Tak jo,tak jo,tak jo,pánové. Seženu do jara origo světla :D :D

Jacobsoon: co to dělalo? Pocitově jsi byl jak na motokáře. Každý kamínek-rána. Příčná nerovnost-zub ven. Díra-vražda :bojim jiank to sedělo jak přibité,ale pozitiva žádná. Čepy v háji,těhlice v háji,podběhy v háji ... nedokoumal to předchozí majitel ...

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak jak jsem slíbil,tak i konám. Přidávám foto ineriéru. Ale moc uklizeno není a počasí venkovní foto nedovolilo,tak jen garážovky :D

dscn1131p.th.jpg dscn1123z.th.jpg dscn1121m.th.jpg dscn1111y.th.jpg

Můj \"Night panel\" :D

dscn1129qu.th.jpg

A v budoucnu nahradím,jelikož se začíná loupat. Chtěl bych opět kůži černou,ale s béžovým prošitím a hlavici si nechám vyrobit podobnou či seženu dobrou/novou stejnou,protože mi vyhovuje :super

dscn1126e.th.jpg

A protože počasí stále dovoluje vůz užívat na letních gumách :D:mad: tak jsem se přemohl a zašel jsem mu i pro SPZ,abych byl krajan a ne návštěva z druhého konce světa :)

dscn1139xf.th.jpg

Odesláno

Moc pěkný kabrio, s těmi opravami všech možných závad po předchozích majitelech nejsi sám. Jsem na tom podobně a také ještě nemám vše hotovo.

Jinak na těch 35mm vysokých kolech si to dokážu představit, mám 40mm a i tak je to přes sebemensí nerovnosti každodenní nadávání na stav silnic. Je na tom cítit všechno no :)

Takže držím palce a ať se daří v dalším zlepšování.

[Edited on 23/11/12 10:49 by Shady27]

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...