Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

2.1 je lepčí víc sa hodí k tak velkému autu a když ho naložíš furt to pořád dobře pojede sice bude věčí spotřeba než u 1,9 ale né zas o tolik, bo tu 1.9 budeš muset víc honit do kopců , navíc k 2.1 sa věčinů váže lepší výbava :) a spolehlivosťů to bude tak nastejno asi :D 1.9 je fajni motor držák ale výkonově nic moc a v kombajnu dvojnásob :myslim

Odesláno

je to jen podle toho co se ti bude zdát lepší když to naložíš tak bych řekl že 2.1td ti spíš bude žrát míň jelikož to není pro ní takovej problém jako pro 1,9 Td jinak spolehlivostí to bude stejný u 1,9 se sere hlava parkrát jí přehřeješ tak ti rupne hlava a přehřát jí není problém stačí podržet trošku do kopce a si za kilem hned tím nemyslím rychlost a u 2,1 se můžeš zase obávat čerpadla to se umí taky srát a jeho oprava je velice drahá ale když tam dáš čerpadlo s citroena XM 2,1 td tak docílíš motorovou nesmrtelnost sice pár koní dole ale pojede furt já mam ještě origo čerpadlo a momentálně mam s ním nemalé problémy doufám že neskončím na boschy tak se ho snažím udržet ale spíš bych rekl že se s ním budu loučit to se dozvím zítra a mužu ti i napsat jak jsem dopadl jestli se povedla oprava nebo ne :D

Odesláno

Já mám třeba 1.9td a je pravda ze pri vetsim nalozeni je to liny ale zase muzes jezdit prakticky na cokoliv protoze je to drzak, to ze teplota lita je taky pravda, jsou tam nesmyslne poskladany chladice, ale zase na druhou stranu oproti 2.1 je to daleko jednodussi motor s minimem elektriky. Staci se trosku o to auto starat a v zime mu mu nechat par minut na zahrati a melo by to byt ok. Pokud chces sedana klidne vem tu 1.9 pokud kombi volil bych radsi 2.1

Odesláno

Jízdou auto prohřej na provozní teplotu a pak ( jestli kouříš ) dej jedno cigáro a sahary se musí roztočit. Pokud ne,je vadný bitron ( řídící jednotka sahar v levém podběhu ) anebo jedno z čidel na tělese termostatu.Já mám s 1.9 td najetých 100tkm a krom oleje,filtrů a tyček stabilizátoru na předku a tyček geometrie na zadku a dětskou nemocí - prasklým předním personem :D jsem zatím nc zásadního nedělal. Vstřiky pokud by by problém máš venku hned a bez problému ( jen potřebuješ prodloužený ořech s otvorem kvůli řídícímu vstřiku ) a s kombinací s BOSCHáckým čerpadlem budeš jezdit pořád. Za lonský rok mám na 1.9td průměrnou roční spotřebu ( město/mimo/dálnice/s vlekem/prázný/plně naložený/s klimou ) 6.4l/100km, ano na dálnici jezdím max. 140km/h. Jinak souhlasím se všemi výše uvedenými příspěvky. Jo,ještě při koupi zkonroluj pod zadní sedačkou případnou rez.

Odesláno

s autem co má 1600kg nevěřím že by jezdilo tak levně ale budiš. Já mam na 2.1td najeto 70000km za dva a půl roku a můžu říct že do dnešního dne jsem auto chválil problémy byli ale nic závažného jen bych vytkl cenu dílů některé jsou za zajímavé ceny třeba ložiska do zadních kol ale to se nemění každej měsic takže se to rozchodit dá ale po dnešku se už na to auto koukám a řeknu si že to není moc spolehlivé auto jsem docela zklamán s toho že to má nejeto necelejch 220000km a čerpadlo je kapůt jinak mimochodem je to ta nejdražší věc na tom autě, no kurva to přece není žádnej korejec nebo číňan aby po tak málo kilometrech odšla věc která u jinejch značek přežije dva možná tři motory dám příklad mnou nesnášené auto a ještě víc mnou nesnášenej motor a to je pasat s 1,9TDI to auto je podle mě to nejhorší co může člověk mít ale ten paskvil má nalítáno 450000km a to se měnilo teď turbo ale jinak to nic nedostalo jen pořádnej deseti letej kouř a to auto furt jede. Vím že to auto dám dohromady ale pak to jde z baráku a nejradši bych to prodal takhle rozesraný ale to mi nikdo nekoupí možná tak vrakoviště ty chci ještě zítra obvolat zda by si to nevzali ale to taky pochybuju možná být tebou kouknu po benzínu s plynem prostě 406 je krásné a pohodlné auto ale zapomeň na to že nebudeš mít problémy protože by tadyto forum nebylo tak vychytaný kdyby to všem makalo jak má tak jestli nejsi technickej tip tak popřemýšlej ještě jednou co si koupíš

Odesláno

já mám dvě 2,1 a zati mi klekl jen motor čerpadlo sem dělal sám aj rozvody jen nějaké silentbloky a tyčky stabilizátoru zbytek je jen nafta každé auto se kazí a je jedno jaká značka to je náhradní díly na jiné značky taky nejsou nejllevnější a na druhou stranu kdyby se nám nekazily tak tady ani nejsme a nemáme o čem kecat :)

Odesláno

čerpadlo je asi to čeho se bojim nejvíc, není to levná záležitost...ale problémy se daj čekat u každýho auta jakýkoliv značky jak řikáš, tak snad budu mít šťastnou ruku při výběru :)

Odesláno

Za mě bych se možná kouknul po silnějším HDI... a pokud je to mimo tvoje cenový možnosti tak bych radší tu 2.1TD ta 1.9TD mi příjde dost slabá na 406...

Odesláno

tak se koukni do techničáku v práci máme váhu na kamiony a 406 váží 1600 kg možná nějaká slabší verze váží mín ale moje 2,1 váží 1600kg. A když si budeš chtít koupit HDI tak zkus hledat tu bez FAP filtru je o něco živější a o jeden krám to má mín. jinak HDI je možná lepší volba než Td přímej vstřik je přímej vstřik tam ti hlava jen tak neodejde čerpadlo je tak jednoduchý že nikdy neodejde a jentak to nepřehřeješ jelikož nemá předkomůrky v hlavě a to je problém u td.

Odesláno

Na hdi je daleko vetsi pravdepodobnost ze se ti bude srat vic nez TD preci jen vic elektriky vetsi problem. Na svym TD mam najeto 280 tkm, z toho já najel 120 tkm, tycky stabu, kotouce, desky oprava sahar a jezdim porad ted me cekaj tlumice a cepy. Leju tam od rostlinaku po naftu, a jinych par veci a nemuzu si stezovat. Jinak ano TD je slabsi na 406 ku ale k cemu pri stavu nasich silnici a rychlostech potrebujes trhac asfaltu....

Odesláno

Mám také 1.9TD a jsem s ním nadmíru spokojen nevím jak s auty jezdíte ale promne spotřeba 5.5L není žádný velký problém. Když jedu rychlou jízdu \"podlahu\" jsme na něakých 7L +- ;)

Jinak na co si při koupi dát pozor.. vše tu už bylo řečeno :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...