Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mozna blbej dotaz, ale pro jistotu :-)

Menim zimni za letni a kupuju u toho i novej disk. Mam sanci koupit nakej pouzitel alu, diry na srouby sedi, ale jak je tam ten vnitrni otvor, tak ten je vetsi nez mam u origis od peugeota, je to ten rozmer CB na obrazku. Vadi to necemu nebo ne? Dekuju

rozmeryalukola_new-H.jpg

Odesláno

Středová díra na disku je větší, než máš na autě? V tom případě bude disk držen jenom šrouby a nebude vystředěn. Tohle by šlo řešit i malou podložkou, aby to dosedlo.

Spíše to bývá naopak, že středová díra je menší, pak to nenasadíš, jedině klasické podložky.

A ještě dotaz: Sedí ET?

Odesláno

Ty středicí kroužky bývají v sortimentu výrobce (DOTZ).

Počet děr sedí? Přesto doporučuji velkou opatrnost - domluvit s prodávajícím vrácení, kdyby to nepasovalo. Budeš potřebovat taky šrouby (tvar dosedací plochy???).

Teoreticky by to taky mohlo chytat o brzdiče.

Odesláno

Ano je vetsi. V pneuservisu rikali ze to nevadi, ze se to vystredi stejne diky tomu, ze srouby jsou na konci konicky, ale ja prave nevim jak moc tomu verit, kdyz zrovna oni me to chteji prodat.

Na to ET se budu muset jeste podivat, zjistuju teprve ted ,co jsem dostal nabidku. Jde to zjistit nak primo na pohled, je to tak nekde napsany? Disky jsou pouzity, takze zadny \"pruvodni\" papiry k tomu nejsou bohuzel.

Odesláno
Ty středicí kroužky bývají v sortimentu výrobce (DOTZ).

Počet děr sedí? Přesto doporučuji velkou opatrnost - domluvit s prodávajícím vrácení, kdyby to nepasovalo. Budeš potřebovat taky šrouby (tvar dosedací plochy???).

Teoreticky by to taky mohlo chytat o brzdiče.

Kola jinak sedi, to jsme na miste zkouseli (nasazeno na predni).

Odesláno
NEvystředí. Tak bacha na někoho kdo tě chce odr...

ET bývá vyražené zevnitř.

Aha, sakra, takze radsi nic, skoda, cena byla dobra. Zkusim sehnat nakej ten krouzek, ale pokud nevim asi jak je to siroky tak to bude problem. Jedna se o ENZO (vzhled sedi, jen teda ctyri diry a parametry muzu hadat)

Diky za info jinak vsem.

http://www.pneumatiky.cz/enzo-h-6,5x15-4x108-et15-stribrny-lak.html

Odesláno
mmch: který servis je takový ...?:grr

[upravil dne 15.10.2012 12:06 od P607Olda]

Hlavaty - Zabreh, ke vsemu to je pribuznej, tak ja uz fakt nevim dneska :-(

Odesláno

Peugeot má díru 65 (nebo 65,1?). V nabídce výrobce bys našel potřebné kroužky, anebo si je můžeš vytočit na soustruhu ze silonu (já jsem to udělal, když mi jeden praskl).

Odesláno
Hlavatý neznám.

Dotazy můžeš telefonicky konzultovat s Liborem Nečasem, předpokládám, že tam jezdíš. Nečas dobře poradí, zda ano nebo ne.

Tak v pneuservisu mi i po me informaci tvrdi ze to nevadi. U pana Necese maji jen do 16:00, takze uvidim co me zitra rekne, jsem celkem zvedavej :-)

Odesláno

Pokud nedáš středící kroužky,tak počítej,že Ti bude cítít chvění ve volantu,zadek to zkousne. Pokud ty kola jsou za slušný kačky,tak kroužky vytočit a nebo koupit. Kola to jsou dost starý model,Ti je nabízí za kolik?

Odesláno

Tak mi prave volal, ze by me je uz nechal vysoustruzit ty krouzky.. hmm :myslim

Chci se tedy pro jistotu zeptat, pokud je pouziju, melo by to byt v poradku? Pokud pujde o plast (rikal ze naky ma, jen potrebuji upravit na tech 65.1)?

ET ma myslim 37, v technicaku pisou 25, to by asi nemel byt problem.

Odesláno

Ano, na 65,1, to má Peugeot. A to ET, budeš mít ty kola o 12 mm zapadlý než origo, snad to nebude někde drhnout. Například v předu při plném rejdu :myslim

[upravil dne 16/10/12 10:08 od MilanF1]

Odesláno
Ano, na 65,1, to má Peugeot. A to ET, budeš mít ty kola o 12 mm zapadlý než origo, snad to nebude někde drhnout. Například v předu při plném rejdu :myslim

[upravil dne 16/10/12 10:08 od MilanF1]

To jsme vcera zkouseli kdyz to nasazoval, to se jako jistil, jen nemel srouby u sebe (jen jeden), protoze u origos jsou jiny.. a me pak nedalo to, ze ten vnitrni prumer je jinej a zacal zkoumat :-)

Odesláno

To jste měli disk obutý do patřičné pneumatiky?

By mě zajímalo, na jaké auto to původně bylo ... nevím, co má rozteč 4x108 a větší středovou díru :myslim Ford má menší ...

Odesláno
To jste měli disk obutý do patřičné pneumatiky?

By mě zajímalo, na jaké auto to původně bylo ... nevím, co má rozteč 4x108 a větší středovou díru :myslim Ford má menší ...

Jo, mel tam obutou zrovna nakou 195/65, coz je to stejny co tam bude, jen teda jina znacka, ale to si myslim je jedno. No a rikal, ze to ma prave na peugeota, kdyz proto sel, takze asi z nakyho to bylo.. ale jak to tam sedelo nesedelo, to uz nevim, mozna proto se mu to tam vali ted..

Jinak za tech 1100 s krouzkama.. dobra cena, nebo na to mam kaslat?

Odesláno

ET o 12 mm dovnitř - to bych fakt nedělal. Já jsem zastáncem dát tam, co tam patří. Ale zmenšovat si rozchod, to určitě ne.:aut

1100 za kus není zas taková sleva. Ať si je prodá tomu, komu budou přesně pasovat. Nezapomeň na výdavek za šrouby - nejmíň např. 25 za kus, možná o dost víc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...