Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolísání otáček při akceleraci - P508

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj všem, aktuální status 20. 5. 2013:

Reklamace byla z \"nejvyšších míst\" Peugeot ČR zamítnuta.

Zítra si jdu vyzvednout písemné potvrzení, budu trvat na uvedení všech datumů (přijetí, ukončení reklamačního procesu), a hlavně odůvodnění zamítnutí.

Tím přecházím do fáze vlastního vyjednávání - hodlám si zajistit znalecký posudek, a gradovat to rovnou na Zastoupení Peugeot, s tím, že jsem ochoten to tlačit až k soudnímu sporu.

Předtím bych ale samozřejmě potřeboval znalce, který je schopen toto posoudit. Mohl bych vás poprosit o nasměrování, kde takového sehnat? Na internetu jsem našel pouze \"znalce v oblasti prodeje\", kteří umí odhadnout cenu atd., ale nikoho \"technického\", kdo by mohl říct, že to turbo prostě odchází, a že je vadné.

Tušíte někdo, kde se tito shánějí?

Odesláno

:myslim

Se tu ztrácím, co tedy a jak si reklamoval?

Pokud jde o zrychlení, jak tu někdo psal. Co tak to změřit na brzdě, včetně výkonů, grafů... a pěkně uslyšíš, co to dělá?

Co diagnostika, všechny parametry jsou ok?,

Odesláno

Reklamoval jsem původně to kolísání otáček. To bylo následně oddemonstrováno technikovi, ale na diagnostice nic nevylezlo. Při další jízdě se to jako napotvoru neprojevilo, takže jsem měl prázdné ruce.

Projevuje se to jen občas, a ještě k tomu mám podezření, že to dělalo více v zimě, a teď když se oteplilo, je to sporadické.

No, a poslední ze série problémů je to pískající turbo (nechal jsem to v tomto vlákně, protože jsem to považoval za související).

Pískající turbo se projevuje vždy, pořád, ale na diagnostice prý se nic neprojevuje, měření jsou údajně v pořádku.

Takže aktuálně teď chci reklamovat turbo, které odchází (jak mi všichni říkají), a na to chci mít posudek, kterým můžu tohle prokázat - a dosáhnout tak reklamační výměny.

Odesláno

No jestli ti to diagnostikovalo nějaké jelito, tak se třeba \"prý\" nic neprojevuje. Ukázali ti nějaké grafy, na kterých by ti ukázali že se to neprojevuje? Popř. další měření?. Podle mě by tam takové kolísání mohlo být vidět. Co na to ostatní majitelé diagnostik?

Odesláno

No, řada problémů se na dia neobjeví. To kolísání otáček by třeba mohl dělat třeba EGR a ten se na dia bude zobrazovat jako OK. Na 407 jsem měl problém s pocukáváním v nízkých otáčkách při mírném plynu. Na dia bylo vše OK. Po odpojení EGR na zkoušku cukání zmizelo. Takže výměna EGR a bylo po cukání.

Odesláno

Asi budu za lamu, ale samozřejmě jsem si grafy ukázat nenechal, protože i kdyby tam něco bylo, nepoznal bych jestli to je normální nebo ne.

V tom případě bych to měl vzít ještě k někomu jinému, kdo by to mohl posoudit nezávisle. Pořídil jsem sice ELM Bluetooth OBD s tím, že zkusím s nějakým SW vykoukat něco sám, ale zatím jsem to nedozchodil, nebyl čas. Každopádně bez znalosti problematiky mi ty grafy stejně řeknou prd, takže to je spíš tak na hraní :(

Odesláno
Ahoj všem, aktuální status 20. 5. 2013:

Reklamace byla z \"nejvyšších míst\" Peugeot ČR zamítnuta.

Zítra si jdu vyzvednout písemné potvrzení, budu trvat na uvedení všech datumů (přijetí, ukončení reklamačního procesu), a hlavně odůvodnění zamítnutí.

Tím přecházím do fáze vlastního vyjednávání - hodlám si zajistit znalecký posudek, a gradovat to rovnou na Zastoupení Peugeot, s tím, že jsem ochoten to tlačit až k soudnímu sporu.

Předtím bych ale samozřejmě potřeboval znalce, který je schopen toto posoudit. Mohl bych vás poprosit o nasměrování, kde takového sehnat? Na internetu jsem našel pouze \"znalce v oblasti prodeje\", kteří umí odhadnout cenu atd., ale nikoho \"technického\", kdo by mohl říct, že to turbo prostě odchází, a že je vadné.

Tušíte někdo, kde se tito shánějí?

Pumik - prepac ale ty vobec uvazujes nad tym ze kde zohnat sudno-znalecky posudok? vsak tu mas odbornikov ako koblih a straki ktori ti spravia posudok aj na dialku :)

ze ty este vobec aj vahas...:)

[upravil dne 22/5/13 09:01 od Frantic]

Odesláno

Update 22. 5. 2013 - tak mám už k dispozici oficiální text vyjádření zamítnutí:

Reklamace zamítnuta: Z důvodu provedení servisní prohlídky v servisu, který nemá zakoupené přístupy k technické dokumentaci na provádění servisních prohlídek vozidel Peugeot.

Přijde mi to tedy jako úhybný manévr, kdy je jim jasné, že musí šahat na dno pro argumenty. Mají vůbec na to právo? Tohle už je pravděpodobně opravdu na znalce a soud, protože se mi nechce věřit, že na základě tohoto můžou uspět.

Ano, můj servis je \"malá dílna\", žádná \"značková\" síť, ale vždy mi vše vyřešili lépe než v Peugeotu. Jsem teď dost zoufalý, ocením každou radu, jak dál :(

[Edited on 22/5/13 16:25 by pumik]

Odesláno

Pokud jsem porozuměl dobře, tak výše uvedené věci nejsou dělané v servisu, který může provádět záruční prohlídky vozidel značky Peugeot?

Jinak jak dobře píšeš, tak ti stále běží doba záruky, která se ti zkracuje!!! Je třeba jednat rychle. Jak už jsem ti psal v jednom mojim příspěvku, tak si napiš jméno technika, který s tebou projížděl auto a uznal, že danou závadu.

Pokud si neuspěl na zastoupení Peugeot ČR, tak zkusit napsat přímo do Francie, ať vědí, jak je tu jednáno se zákazníky.

Nedavno bylo v televizy (nevzpomenu si na stanici asi Černé ovce, nevím), kdy zákazník reklamoval odvedenou práci na laku svého vozidla. Jednalo se o dodávku Peugeot, zakoupenou u prodejce Domanský Peugeot. Dlouho se nemohli dohodnout, až zákazník dal vše do televize a najednou vše šlo udělat.

Držím ti palce a je mi moc líto, že máš takovéto potíže s 508, která se mi moc líbí. Tady asi pomůže nejlepe právník. Nebo mě napadá, zkusit jiný servis.

V každém případě se nedej odbýt a pořizuj si vše písemně s razítky + podpisy.

Odesláno

Díky za podporu a cenné tipy. S právníky, posudky, a případnou medializací již počítám, to vše chci v případě potřeby zapojit.

Aby nevznikl informační šum, tak jen uvedu, že:

1) standardní servisní prohlídky dělám mimo Peugeot, v tom uvedeném \"malém\" servisu

2) reklamaci řeším v Peugeotu. A těm se zřejmě hodně nelíbí, že běžnou údržbu dělám jinde, než u nich. Takže vytáhli tohle svinstvo o \"neautorizovaném\" servisu, a že tím že mi \"mění olej\" jinde.

Moc děkuju za tipy, na vše tlačím a snažím se urychlit, vím že jde teď o čas! Zejména to potvrzení o reklamaci mám písemně, a hlavně o dobu řešení reklamace se záruční lhůta prodlužuje, jestli to chápu správně.

Odesláno

Záruka se prodlužuje o dobu, kdy vozidlo bylo v servisu a ty si jej nemohl používat. O tom máš samozřejmě písemné potvrzení = příjemka vozidla do opravy. Ale více ti poradí právník. Držím ti palce.

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahoj všem, a ještě se zpožděním děkuji všem za pomoc a rady.

Řešil jsem celou situaci asi 4 měsíce v minulém roce, a nakonec to stejně dopadlo tak, že jsem koupil nové turbo ze svého. Resp. v servisu mi to staré odebrali a poslali na repasi, takže to nové bylo o to levnější, nakonec to nevyšlo tak draze, jak jsem se bál.

Každopádně to byl boj s větrnými mlýny - zkoušel jsem vše - hrozby, prosby, žádosti, maily, dopisy, právníka, ale nakonec se mnou stejně dealer+zastoupení Peugeotu vyjebali. 

Zkušenost. :(

Díky všem ještě jednou!

Odesláno

Jednal jsem sám, jen jsem si přišel k právníkovi pro rady, a poradil mi, "že to nemá smysl", protože jsem z původního dealera neměl žádné protokoly o měření turba a zápisy. To byla moje chyba.

Měl jsem protokol jen o tom, že "ozývá se hvízdavý zvuk", ale nikoliv, že je vadné turbo. Abych řekl pravdu, při sazbách právníka a představě, že budu platit další a další hodiny, jsem si to rozmyslel a těch cca 20 tis. jsem do toho turba rovnou dal. Tedy ne "rovnou", po několika měsících anabáze. 

Celé to prostě házeli na ten můj "neautorizovaný" servis.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...