Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem rimmer

No jak rika Petr, nevim co tu resite :) kdyz ji hodite pres noc na nabijecku a rano vam to nenastartuje, tak je cas jit koupit novou. Samo je dobre zjistit, co to mohlo zpusobit, ale pokud je stara, tak to je vcelku normalni ze proste chcipne :) Ad dobijeni baterky, tak je vcelku jedno kolik amper do ni valis pokud se drzis rozumne meze. Dulezite je pro baterku, aby pri nabijeni moc nevrela, a aby se moc neohrala. Klidne do ni muzes rvat 10-15amper, ale je treba to hlidat, protoze pri takovem nabijecim proudu se rychle zveda teplota a baterka se vcelku rychle nabije a prebijeni takovym proudem je spatne, protoze to bude jak rychlovarna konvice :)

No dy? v pohodě. Vo tom ani žblept. Samozřejmě, že třeba já takové věci absolutně neřeším. Vím co může taková vadná baterka způsobit. Zejména pokud jí mám v autě už nějakejch 6 let.

Okamžitě měnim a vůbec se nesnažím jí polévat živou vodou ! :D

Jenomže tu někdo rozvedl diskusi na téma : Obnovit vadnou baterku. Takže řešíme nesmrtelnost brouka a je nám dobře :D:D:D:D

Odesláno

-=Michal=- : Já mám i ten FEL a to dokonce celej.:cool: A jestli i Ty, tak se jenom divím, co tady píšeš. A děkuji za přednášku o vnitřním odporu napě?ových zdrojů a trochy té fyzikální chemie. Tipuju, že jsi na FELu dělal (nebo děláš) počítače.

Co jsem zjistil, tak než něco vysvětlit špatně nebo nepřesně, je lepší nevysvětlovat vůbec.

Odesláno
Napsán autorem Petr605

-=Michal=- : Já mám i ten FEL a to dokonce celej.:cool: A jestli i Ty, tak se jenom divím, co tady píšeš. A děkuji za přednášku o vnitřním odporu napě?ových zdrojů a trochy té fyzikální chemie. Tipuju, že jsi na FELu dělal (nebo děláš) počítače.

Co jsem zjistil, tak než něco vysvětlit špatně nebo nepřesně, je lepší nevysvětlovat vůbec.

OK, důležité je, že jsme se shodli o vyhození baterie z okna.

PS: Dneska už to nejsou \"počítače\", ale informační technologie :D:D

Odesláno
Napsán autorem Petr605

Napsán autorem -=Michal=-

...

Ten pokrok!!! Kdy se to zastaví? :D:D:D:D

No ideální by bylo asi hned, protože dnešní puber?ácký programátory už těžce přestávám stíhat. Ve 12ti to má doktorát z astrofyziky a vůbec, je to unfér :D:o

Odesláno

Napsán autorem Petr605

...

No ideální by bylo asi hned, protože dnešní puber?ácký programátory už těžce přestávám stíhat. Ve 12ti to má doktorát z astrofyziky a vůbec, je to unfér :D:o

Takoví bývají ale v normálním životě nepoužitelní.:D Buď rád, že jsi normální...:papa

Odesláno
Napsán autorem Petr605

Napsán autorem Petr605

...

Takoví bývají ale v normálním životě nepoužitelní.:D Buď rád, že jsi normální...:papa

To zní dvojsmyslně. Narážíš snad na něco ?:D:D:D:D:D;)

Odesláno

Napsán autorem Petr605

Napsán autorem Petr605

...

To zní dvojsmyslně. Narážíš snad na něco ?:D:D:D:D:D;)

Nemůžu na nic narážet, když Tě neznám. Normální bylo myšleno ve smyslu, že nemáš od dvanácti let doktorát z astrofyziky. Nebo máš???:D:D

Radši toho už necháme, dostali jsme se dost daleko od mrtvé baterky....:papa

Odesláno

Mno a já bych to uzavřel tím, že jsem koupil novou baterii 66Ah v AutoKelly za 1482 , zatím k plné spokojenosti :papa

Ještě jednou díky za rady, ač taky FELák, mám spíš blíž k IT než k elektrice

Odesláno
Napsán autorem JohnnyGreen

Mno a já bych to uzavřel tím, že jsem koupil novou baterii 66Ah v AutoKelly za 1482 , zatím k plné spokojenosti :papa

Ještě jednou díky za rady, ač taky FELák, mám spíš blíž k IT než k elektrice

Pokud jde o typ, tak já jsem si vytáhl ještě ze starého auta baterku (r. 2002) Bosch Silver 74Ah (PC 2800,-) a drží se jak divá.

Problém je, že mám asi špatný žhavičky. Byl jsem s tím v Alpách, kde v noci klesla jeden den teplota pod -24 a ráno jsem to asi 15x za sebou roztočil, ale nechytlo to a v naftě jsem měl aditivum. Fakt jsem byl překvapenej kolik chudinka při tom startování vydržela :papa

Byla to docela sranda. Nějakej Holanďan tam měl vedle mě Toyotu Landcruiser, přišel k tomu a na první cvaknutí, ani se mu to netočilo, tak jsme ten můj křáp žabožroutsjkej natočili kablíkama :D

[Editován dne 17/6/05 -=Michal=-]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...