Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co způsobí nízká hladina oleje v automatické převodovce?

Recommended Posts

Odesláno

Agrafik to myslel jako u AM6.

Nam se to nemuze mezi 3 a 4 pr.stupnem neumi rozhodnout co hodit.

Hrozne rad to sleduji a rikam si : Kdy uz sakra shori ty lamely na 3 a 4:D:D

Odesláno

Aby jsme zůstali v tématu, jakého tlaku a průtoku oleje se v té převodovce dosahuje?. Mám ten dojem , že to nic malého nebude. :D

Co říkáte na olej KROON-OIL ATF SP 2062, já jen, že jsem na to narazil, že si ho tam někdo nalil, ale ten není do 4HP...

Odesláno

Podľa popisu správania nemusí ísť vôbec o závadu. Presne takéto správanie pozorujem na Cliu i na 405ke ktoré majú 4 stupňové automaty. 405 starú klasiku bez elektroniky a Clio už novšiu s riadiacou jednotkou. Chodím jeden úsek kde je od križovatky mierny kopček a v ňom ani jedno nechce samé preradiť na 4, no ak pred tým kopcom navolím manuálne 3 a v kopci pri otáčkam dám 4 súčasne s miernym ubratím tak preradí. Na Cliu občas vypadne signál od snímača rýchlosti a vtedy tiež veľmi neochotne radí 4. Oleja je v oboch určite dosť a správneho. Kedysi som jazdil s automatmi v AUDI 80 i BMW 730 a pamätám si že v kopci tiež radili 4 veľmi neochotne ale podrobnosti si už nepamätám.

Možno ti tieto informácie pomôžu.

Odesláno

jj je to presne jak pise pastorek , jenze nedava me to spat z toho duvodu ze tchan ma stejne auto stejnou prevodovku a jezdim s tim dost i stejne trasy a nedelato , je fakt ze to ma orok mladsi a o pulku min najeto ale to snad roli by hrat nemelo .proto ty me obavy ale asi tri litry oleje me ted nezabyje byt to esso neni levne ale budiž.

Odesláno
Stračeno ty keecale mam pravdu

viz servicebox

Objem olejové náplně :

Při vypuštění : 3.00 dm3

Po celkové opravě : 8.00 ± 0.30 dm3

No vidis.Takze 7,7 litru :D:D:D:D:D

Odesláno
Agrafik to myslel jako u AM6.

Nam se to nemuze mezi 3 a 4 pr.stupnem neumi rozhodnout co hodit.

Hrozne rad to sleduji a rikam si : Kdy uz sakra shori ty lamely na 3 a 4:D:D

Tak teď jsem z toho jelen:myslim - 2. věta? U koho? Ď.

Já už ani sám nevím, co jsem myslel - ale asi 4HP...

[upravil dne 7/10/12 22:32 od Agrafik]

Odesláno

Mam tu istu prevodovku,vsak predsedo,dal som po kupe auta vymenit olej v nej.Moj italiansky manual mi pise 6 litrov Selenia Tutela GI/E.Tak som 6l kupil,pri vymene vytieklo 5l,tak aj 5l tam naliali.1l mam stale v rezerve.

[upravil dne 8/10/12 07:21 od xpetrix]

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...