Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, hodne se zde o tom uz psalo, zkus vyhledavat.

Ja jsem v podstate spokojeny. Jen ta spotreba je trosku vyssi. Momentalne jezdim za 10l/100km, ale jeste na podzim jsem mel spotrebu tak 11,5l. V zime jsem byl na serizeni plynu a je to lepsi.

Trochu mi vadi plynova nadrz v kufru (mam 80l), ale je mi to milejsi, nez toroid misto rezervy. Rezervu stejne musis nekde vozit s sebou a ten toroid je strasne maly. Uz takhle jezdim kazdy tyden jednou az dvakrat k pumpe (dojezd na nadrz mam nejakych 600km) :(

Se spolehlivosti nemam problemy. Mam AG system DGI (digitalni vstriky).

Odesláno

pokud chces koupit 406 a pak do ni davat zarizeni LPG tak musis pocitat s porizovacimi naklady kolem 35 000Kc coz predstavuje zhruba 40 000 najetych km aby se ti to navratilo, pak terpve jezdis levneji. Pokud budes kupovat 406ku uz s plynem ( patrne bude dovezena z belgie nebo holandska ) pak system Vialle ( LPi vstrikovani kapalneho plynu ) byva obcas poruchovy, tyhle zarizeni za sebou uz neco maji a obcas odchazi vstrikovaci cerpadlo, nebo vstriky. Opravy provadi asi jen dve nebo tri firmy v CR a nahradni dily se asi taky zrovna dobre neshaneji. Jinak ja jezdim se zarizenim AG systems 1.8 16V kolem 9.4l dlouhodobe,spolehlivost za 4 roky provozu zadna zavada, dynamika jizdy ve srovnani s benzinem je stejna, kdyz prepnu z LPG na benzin nebo opacne rozdil nepozoruji. Na LPG ma motor tissi a vyrovnanejsi chod ( LPG ma oktanove cislo cca 105-110 ) Takze preber si to podle sebe :D

Odesláno

Zajimave tema ... Muzu ti napsat jen to, ze jsem s tim naprosto spokojenej. LPG zarizeni mam Vialle a do dneska jsem s tim nemel zadny problemy. Verim tomu, ze to poruchovy muze byt, ale zatim musim zaklepat ... a doufam, ze s tim snad zadny problem nebude.

Jinak pokud jde o spotrebu, jsem naprosto spokojenej, v zime jsem jezdil za 9l, ted jezdim porad za 8,4 - 8,6 l na 100Km. A to jezdim dost po meste a mimo mesto vetsinou kolem 110 - 120 Km/h. Pres 10l/100 jsem nikdy nesel. Za 10l jsem jezdil kdysi s fáčkem s plynem.

Jinak vykon je s benzinem naprosto stejnej, pri prepinani to ani nepoznas, necuka to. S tim vyrovnanejsim chodem na lpg souhlasim s Ferrym.

Jediny, co mi na tom moc nesedi je to, ze si to prepina na plyn automaticky v prumeru po 1Km (podle stylu jizdy), takze kdyz popojizdim po meste sem a tam a vzdycky to chcipam, tak jedu porad na benzin. Vzdycky startuje na benzin.

[Editován dne 10/6/05 Petr X]

Odesláno
Napsán autorem Peta

Napsán autorem ZILA

bacha na holandana :D

Mas k tomu varovani nejaky podlozeny duvod, nebo se mam ridit smajlikem?

Tiborovi odesla ridici jednotka LPG pokud vim. Taky uz jsem mluvil asi se dvema lidma co meli Vialle v 406ce a odeslo jim vstrikovaci cerpadlo. Tyhle zarizeni maji touhle dobou vetsinou i skoro 10 let provozu za sebou coz v pripade holandanu byva tak 200 000 najezdenych km, takze s urcitymi problemy se musi pocitat. Dale se musi pocitat s nasi ceskou vyhlaskou ze nadrzim LPG starsim 10ti let vyprchava platnost tlakove zkousky, a platnost jiz nelze nijak prodlouzit, znamena to jen jedno a to jest vymena nadrze. Na emisich a na technicky to docela hlidaji

Odesláno

ano odešla my řidici jednotka a odešla tak že zustal otevřenej ventil na nadrži takře asi od večera ato od 20:00 h aš do druheho dne my pjekne pomalu unikal plin v garaži a vstřikovače sem mnel skoro cele zmrzle a ten smrad v garaži no hruza -ješte že nekouřim - to by bola sranda v garaži ----BUM---- :o

:D:D:D:D:D:D:D

Odesláno

Na to si vzpominam! Ale nevedel jsem, ze za to mohla RJ. Od te doby rano neotviram garaz dalkovym ovladacem, ale nejdriv do ni vejdu :D

Ale i tak je odvazne tvrdit kvuli jednomu pripadu, ze Holandsko nebrat.

Odesláno
Napsán autorem Jirkap

Docela jsem taky o tom uvažoval dát do auta LPG, ale pořád jsem se ještě nějak moc nerozhodnul... :)

Počítej s investicí 35.000,-- až 40.000,--Kč. Pravidelné revize, emise zvláš? na benzin a LPG, častěji měnit svíčky,...

Vyplatí se Ti to?

Odesláno
Napsán autorem Jirkap

Najedu měsíčně cca 4 tis km… takže za nějaký čas asi ano ;) nebo máš snad jinou zkušenost?

To máš 50000km ročně. Pak se Ti LPG namontovat vyplatí. A nebo nafta...

Já mám s LPG jen dobré zkušenosti!

Odesláno

vím o čem mluvím

měl sem mazdu 626 2.0 16v na LPG

dával sem ho tam nový, a po 60tis km šel motor do hajzlu, naštestí sem už nebyl majitel

a máme ještě favorita 93 na LPG a taky nejsem zrovna spokojen, ale to je jen facko

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...