pagot Odesláno 9. červen 2005 Odesláno 9. červen 2005 chci koupit 406+lpg,jaky jsou vase skusenosti s plynem ,,spolehlivost,spotreba,atd. diky vsem Citovat
Péťa Odesláno 9. červen 2005 Odesláno 9. červen 2005 Ahoj, hodne se zde o tom uz psalo, zkus vyhledavat. Ja jsem v podstate spokojeny. Jen ta spotreba je trosku vyssi. Momentalne jezdim za 10l/100km, ale jeste na podzim jsem mel spotrebu tak 11,5l. V zime jsem byl na serizeni plynu a je to lepsi. Trochu mi vadi plynova nadrz v kufru (mam 80l), ale je mi to milejsi, nez toroid misto rezervy. Rezervu stejne musis nekde vozit s sebou a ten toroid je strasne maly. Uz takhle jezdim kazdy tyden jednou az dvakrat k pumpe (dojezd na nadrz mam nejakych 600km) Se spolehlivosti nemam problemy. Mam AG system DGI (digitalni vstriky). Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2005 Odesláno 9. červen 2005 pokud chces koupit 406 a pak do ni davat zarizeni LPG tak musis pocitat s porizovacimi naklady kolem 35 000Kc coz predstavuje zhruba 40 000 najetych km aby se ti to navratilo, pak terpve jezdis levneji. Pokud budes kupovat 406ku uz s plynem ( patrne bude dovezena z belgie nebo holandska ) pak system Vialle ( LPi vstrikovani kapalneho plynu ) byva obcas poruchovy, tyhle zarizeni za sebou uz neco maji a obcas odchazi vstrikovaci cerpadlo, nebo vstriky. Opravy provadi asi jen dve nebo tri firmy v CR a nahradni dily se asi taky zrovna dobre neshaneji. Jinak ja jezdim se zarizenim AG systems 1.8 16V kolem 9.4l dlouhodobe,spolehlivost za 4 roky provozu zadna zavada, dynamika jizdy ve srovnani s benzinem je stejna, kdyz prepnu z LPG na benzin nebo opacne rozdil nepozoruji. Na LPG ma motor tissi a vyrovnanejsi chod ( LPG ma oktanove cislo cca 105-110 ) Takze preber si to podle sebe Citovat
pagot Odesláno 9. červen 2005 Autor Odesláno 9. červen 2005 jo diky,,mel jsem 505,205,309,vse v nafte,,spokojenost ale je cas skusit lpg nez nam ho ty ku...,zdrazej Citovat
Petr X Odesláno 10. červen 2005 Odesláno 10. červen 2005 Zajimave tema ... Muzu ti napsat jen to, ze jsem s tim naprosto spokojenej. LPG zarizeni mam Vialle a do dneska jsem s tim nemel zadny problemy. Verim tomu, ze to poruchovy muze byt, ale zatim musim zaklepat ... a doufam, ze s tim snad zadny problem nebude. Jinak pokud jde o spotrebu, jsem naprosto spokojenej, v zime jsem jezdil za 9l, ted jezdim porad za 8,4 - 8,6 l na 100Km. A to jezdim dost po meste a mimo mesto vetsinou kolem 110 - 120 Km/h. Pres 10l/100 jsem nikdy nesel. Za 10l jsem jezdil kdysi s fáčkem s plynem. Jinak vykon je s benzinem naprosto stejnej, pri prepinani to ani nepoznas, necuka to. S tim vyrovnanejsim chodem na lpg souhlasim s Ferrym. Jediny, co mi na tom moc nesedi je to, ze si to prepina na plyn automaticky v prumeru po 1Km (podle stylu jizdy), takze kdyz popojizdim po meste sem a tam a vzdycky to chcipam, tak jedu porad na benzin. Vzdycky startuje na benzin. [Editován dne 10/6/05 Petr X] Citovat
Guest ZILA Odesláno 11. červen 2005 Odesláno 11. červen 2005 jo bacha na holandana :D jojo :D Citovat
Petr X Odesláno 11. červen 2005 Odesláno 11. červen 2005 Napsán autorem ZILA jo bacha na holandana :D jojo :D ha ha ha .... jaktoze nejses na srazu? Citovat
Péťa Odesláno 12. červen 2005 Odesláno 12. červen 2005 Napsán autorem ZILA bacha na holandana Mas k tomu varovani nejaky podlozeny duvod, nebo se mam ridit smajlikem? Citovat
Ferry Odesláno 12. červen 2005 Odesláno 12. červen 2005 Napsán autorem Peta Napsán autorem ZILA bacha na holandana Mas k tomu varovani nejaky podlozeny duvod, nebo se mam ridit smajlikem? Tiborovi odesla ridici jednotka LPG pokud vim. Taky uz jsem mluvil asi se dvema lidma co meli Vialle v 406ce a odeslo jim vstrikovaci cerpadlo. Tyhle zarizeni maji touhle dobou vetsinou i skoro 10 let provozu za sebou coz v pripade holandanu byva tak 200 000 najezdenych km, takze s urcitymi problemy se musi pocitat. Dale se musi pocitat s nasi ceskou vyhlaskou ze nadrzim LPG starsim 10ti let vyprchava platnost tlakove zkousky, a platnost jiz nelze nijak prodlouzit, znamena to jen jedno a to jest vymena nadrze. Na emisich a na technicky to docela hlidaji Citovat
Guest ZILA Odesláno 12. červen 2005 Odesláno 12. červen 2005 ano odešla my řidici jednotka a odešla tak že zustal otevřenej ventil na nadrži takře asi od večera ato od 20:00 h aš do druheho dne my pjekne pomalu unikal plin v garaži a vstřikovače sem mnel skoro cele zmrzle a ten smrad v garaži no hruza -ješte že nekouřim - to by bola sranda v garaži ----BUM---- :D:D:D:D:D:D Citovat
Péťa Odesláno 12. červen 2005 Odesláno 12. červen 2005 Na to si vzpominam! Ale nevedel jsem, ze za to mohla RJ. Od te doby rano neotviram garaz dalkovym ovladacem, ale nejdriv do ni vejdu Ale i tak je odvazne tvrdit kvuli jednomu pripadu, ze Holandsko nebrat. Citovat
Jirkap Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 Docela jsem taky o tom uvažoval dát do auta LPG, ale pořád jsem se ještě nějak moc nerozhodnul... Citovat
Péťa Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 Napsán autorem Jirkap Docela jsem taky o tom uvažoval dát do auta LPG, ale pořád jsem se ještě nějak moc nerozhodnul... Počítej s investicí 35.000,-- až 40.000,--Kč. Pravidelné revize, emise zvláš? na benzin a LPG, častěji měnit svíčky,... Vyplatí se Ti to? Citovat
Jirkap Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 Najedu měsíčně cca 4 tis km… takže za nějaký čas asi ano nebo máš snad jinou zkušenost? Citovat
Péťa Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 Napsán autorem Jirkap Najedu měsíčně cca 4 tis km… takže za nějaký čas asi ano nebo máš snad jinou zkušenost? To máš 50000km ročně. Pak se Ti LPG namontovat vyplatí. A nebo nafta... Já mám s LPG jen dobré zkušenosti! Citovat
Jirkap Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 Taky jsem to různě přepočítával atd... naftu nechci, jedině LPG Citovat
Ferry Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 Napsán autorem Maty Kup naftu, LPG kurví motor!!!! ale prd, nesir famy a nepravdy Citovat
Maty Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 vím o čem mluvím měl sem mazdu 626 2.0 16v na LPG dával sem ho tam nový, a po 60tis km šel motor do hajzlu, naštestí sem už nebyl majitel a máme ještě favorita 93 na LPG a taky nejsem zrovna spokojen, ale to je jen facko Citovat
Péťa Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 To jsi jeden z mála nespokojených. Ale po pravdě musím napsat, že mě LPG rozežralo těsněním pod hlavou tak, že se servisáci divili :D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.