Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Chcem sa spýtať, či mi niekto nevie poradiť. Kúpil som 307 SW, r.v. 2003, 79 kw, HDi 2 liter, FAP kde nešla klíma a je poškodený displej počítača. Dnes som dal pozrieť klímu, kde mi v servise napúšťali klímu a keďže fučala, skúšal mechanik zhora rukou po trubkách, kde to fučí, nakoniec až na zdviháku po demontovaní krytu zospodu motora zistil, že fučí chladič. Nahodil kryt a odvtedy mi nejde turbo. Hodili to na diagnostiku, kde mi povedal,, že nie je aditívum a ukazuje chyby: P1446 - nádrž palivovho aditiva je prázdná P-1442 - zarízení pro palivové aditivum - chybná funkce P-1435 - zarízení pro palivové aditivum - chybná funkce P-1109 relé motoru vetráku chladiča 2 - provoz /kabelový svazek/. Povedal mi že nejde pomalšia rýchlosť vetráku. JE možné, že mi tam nejako pohol káble, keď tam rukou šmátral a preto nejde turbo, či mi úplne náhodou teraz odišlo, alebo sa vzhľadom na chyby môže turbo vypnúť a bude fungovať po doplnení aditíva? Pred tým v pohode fungovalo, neviem však či počítač nevypisoval to aditivum keď nejde počítač. Ďakujem za nejaký komentár. Jano

Odesláno

Pokud by poškodil nebo vytáhnul podtlakovou hadičku tak je to možný. Nicméně to by se nestalo ani tak po demontáži spodního krytu, ale spíš když zkoumal ty trubky od klimy. Aditivum musíš dolejt protože ti neregeneruje FAP

Je to v nouzovém režimu ( svítí kontrolka motoru )?

[upravil dne 26/9/12 23:14 od koblih69]

Odesláno

Turbo vypnout nejde, je pevnou součástí sacího a výfukového potrubí. Maximálně může být v nouzovém režimu motor, to pak auto pravděpodobně otevře VNT nebo wastegate (nevím, co tam máš), aby se nepřetočilo. Nicméně točit se vždycky bude. \"Nejde turbo\" je dost široký pojem.:myslim

Odesláno

No predtým pri 2000 otáčkach auto zrýchlilo - zaplo turbo, teraz už sa nič také nedeje. Mám auto pár dní, predtým som turbo nemal, takže preto to tak amatérsky popisujem.

Odesláno

Kontrolka motoru nesvieti. ČI niečo ukazuje palubný počítač neviem, nefunguje mi displej. Chcel som vedieť, či to že turbo neťahá tak ako predtým môže mať súvis s tými chybovými hláseniami, snáď keby niečo na turbe odišlo práve vtedy tak to diagnostika ukáže, či? Nemám s týmto žiadne skúsenosti.

Odesláno
Kontrolka motoru nesvieti. ČI niečo ukazuje palubný počítač neviem, nefunguje mi displej. Chcel som vedieť, či to že turbo neťahá tak ako predtým môže mať súvis s tými chybovými hláseniami, snáď keby niečo na turbe odišlo práve vtedy tak to diagnostika ukáže, či? Nemám s týmto žiadne skúsenosti.

Mám takovej pocit, že si pleteš displej s ŘJ. Displej bych do toho jaksi nepletl. Připoj auto na diag. a dej sem chyby které vyčteš.

Odesláno

Vzdyt chyby napsal nahore v prvnim prispevku.

Kdyz zvedali auto tak nejspis bud utrhli kabel z konektoru pro elmag ventil(to by svitila diagnostika).

A nebo vypadla hadicka pro ovladani lopatek turba a kontrolka motoru se rozsviti pozdeji.

Nepise ti nahodou na displayi po nastartovani hlasku \"antipolution fault\" ??

Odesláno

Vždyť napsal nahoře v prvním příspevku že mu nejde displej :D - sorry jen vtípek :papa

Ty hlášky jsem pochopil, že jsou vyčtené před tím problémem..

[upravil dne 27/9/12 09:42 od koblih69]

Odesláno

Ahoj. Displej mi neukazuje, lebo nejde vôbec. Tak koblih to trafil hned prvym prispevkom. Ten mechanik keď išiel rukami po trubke klimy uvolnil nechtiac nejakú hadicku. Dnes mi to pozeral iný mechanik nahodil hadicku a turbo ide sice nie tak vyrazne a zapina az pri cca 2500 ot. Ale aspoň ide. Predtym islo od 2000. Takže asi pozrieť poriadne vsetky hadice. Inak s tym aditivom je tu niekto blizko púchova čo dokáže urobiť fap off komplet? Ak by niekto vedel o displeji r. 2003, radio s telefonom, neviem či aj navigaciou, zozadu je napisane na stitku B:10 EMF-CT-MMF-00 dajte mi prosim vedieť. Zatiaĺ ďakujem všetkým. Jano.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...