skeblo Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 dnes som menil ziarovky na new modely konkretne vzadu na svetle a bola to dvojvlaknova ziarovka hned na kraji P21/5W BAY15d ktora sluzi na svietenie a zaroven druhe vlakno na brzdenie. Vedla nej, smerom do stredu auta je taka ista ale ta uz sluzi len na svietenie, lebo je pod ziarovkou iba jeden kontakt a ziarovka ma dva a dva vlakna. Chcem sa spitat ci by sa tato druha dvojvlaknova ziarovka , konkretne kontakt pod ziarovkou mohol prerobit aj na brzdenie, kedze teraz je tam jedno vlakno nevyuzite 21W. A co sa tym dosiahne? ze pri zatlaceny brzdy vam nebude svietit jedny ziarovka ta uplne bocna, ale dve ziarovky vedla seba [upravil dne 23/9/12 12:18 od skeblo] [upravil dne 23/9/12 12:20 od skeblo] Citovat
ozzy56 Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 podle předpisu se zdvojovat brzd.světla nesmí Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 nesmí se jezdit rychle... jinak dvouvlakno je tam proto že kdybys nemel nahradni zarovku kdyby ti praskla obrysovka ci brzdova tak to vyndas s te mlhovky bo tu tak nepouzivas , jo frantici to maj vymysleny dobře Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 V krajním obrysovém světle je dvojvlaknová kvuli tomu že je tam brzdové světlo, a v tom vedle je fakt dvouvlakno, to koukam jako blázen, já měl za to že tam jen 5W jednovláknová, viz obrazek. A vedle v levém světle je mlhovka 21W jednovlákno;) Rozhodně bych brzdový světla nezdvojoval [upravil dne 23/9/12 13:57 od Radek Hurvajz] Citovat
Krt€K Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 Ač budu možná kamenován, já je zdvojil (teda můj kamarád, já se elektriky bojim :-D )... a jsem pro zdvojení, minimálně z důvodu viditelnosti a bezpečnosti... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 Právě proto by se brzdové zdvojovat nemělo, takhle je vidět že svítí jedno světlo více a druhé méně, kdežto když sití obě je možné je zaměnit za koncová Citovat
pastorek Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 ...a už nehovorím o vypaľovaní očí v noci na križovatke. Citovat
Guest servisman Odesláno 27. září 2012 Odesláno 27. září 2012 Ale někdy pomůže ,že nemáš jiné auto v kufru Citovat
Krt€K Odesláno 29. září 2012 Odesláno 29. září 2012 No ale když praskne nalevo brzdová žárovka, už není nic, co by tam svítilo... a na křižovatce, pokud je tam kopec, dávám ručku. Myslím, že zdvojení žárovky není tak fatální úprava, tak k tomu přistupuji. Citovat
skeblo Odesláno 1. říjen 2012 Autor Odesláno 1. říjen 2012 no tak tuto malu upravu uz mam za sebou. Robota na 10 min Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.