Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rezerva

Recommended Posts

Odesláno

zdravim vas.

nedavno jsem koupil ojetinku 807 no rezervu vozim v kufru. to lanko tam vubec nemam, proste je urvane. tak jsem si pod auto lehnul a tu rezervu jsem tam s bozi pomoci narval. zdalo se mi ze neco cvaklo a proste tam jen tak visi. uplne na doraz aby se ta rezerva nehybala to tam natlacit nejde a tak kdyz na ni sahnu, tak se trosku houpe. jako to lanko je na pritazeni rezervy a kdybych uz pichnul tak auto doma zvednu a tu rezervu tam dam rucne ale jestli se tomu systemu da verit. tak se zeptam. da se tomu verit? neumim si predstavit ze by mi to ve 130km/h upadlo treba na dalnici a za mnou byla auta. nevim co by bylo se mnou a uz ta predstava co je za mnou.

diky vsem

Odesláno

Takhle, já rezervu, za dobu co vozidlo mám nezkoušel sundat, takže nevím jaký systém tam je, koukni do vlákna co napsal Haryk.

JInáč, mně se taky drobně houpe. Ne jako na houpačce, ale pohne se tak do 1cm:myslim

Odesláno

Ja som ju už dva krát mal dole, raz som kontroloval tlak a vyvažoval a druhý krát som ju trošku čistil. Systém je dobrý, ale niekto z 307-mičkárov písal, že ju stratil. 307 má tuším ten istý systém ako 807. Mne drží na pevno rezerva, ale viem s ňou pohnúť v rozmedzí vôle lanka.

Odesláno

No to lanko se dá vyměnit, je to popsané myslím v tom vlákně o Ti posílal Haryk. Já už na tom lanku nemám originál koncovku a rezervo mi spadlo při nandávání zpátky. Píchnul jsem, rezervu jsem vyndal a když jsem tam dával to píchnuté kolo tak mi při dotažení spadlo na zem, upadla koncovka lanka, která už nebyla originál. Tak jsem tam dal novou svorku a zatím drží. Už rok se chystám, že ho tam přichytím nějak líp, ale bohužel nemám vůbec čas (stavím barák). Mám tažné a chtěl bych to nějak přidělat k němu, protože mám taky strach, že by mi to mohlo znovu někde upadnout. Někteří sice tvrdí, že pokud je dotažené až nahoru tak spadnout nemůžu ani když se přetrhne lanko, ale mně spadlo a tak tomu nevěřím.

Odesláno

a o to mi jde. mam strach ze to proste nekde jebne. mam jet pres 3000km se strachem nebo nez rezervy. ted na to proste neni. nekde jsem cetl ze to stoji nove 2800kc bez prace.

Odesláno

Já si ale myslím, že ani nové není 100%ní, chci pod to dát kus pásoviny a tu přichytit k tomu tažnému. Já jsem s tím zatím najel skoro 22.000 km a za jízdy jsem neměl problém a to jezdím taky po různých tankodromech. Zatím doufám, že to vydrží než se rozhoupu to pořádně zajistit.

Odesláno

já teda nechápu, jak můžete někteří jezdit s autem u kterého nemáte 100% jistotu, že rezerva za jízdy nevypadne, už u Š 120 jsem měl rezervu pojištěnou šroubem--to bylo sice z důvodu krádeže rezervy, což byl tehdá národní sport, ale i u 807 to půjde určitě vyřešit nějak podobně :myslim

Odesláno

Je tam ten \"panáček\", tedy tvarovaná příchytka a klika ovládá blokování tohoto \"panáčka\" proti vypadení. Takže rezerva za jízdy nevisí na lanku.

Ale ten blokovací mechanismus musí fungovat!!! Takže vlézt pod auto a vyzkoušet bez rezervy.

Konstruktér to tak musel udělat proto, že rezerva je hluboko pod autem a není hned u nárazníku, jako u 306, Partner atd. Ale hodně aut má tento systém, a v USA prý taky běžně.

Odesláno

ten obrázek je tady v některém odkazu, říkají tomu šachová figurka--je tam vidět,že rezerva nedrží na lanku, ale na zacvaknutí té figurky do dvou čelistí zámku, lanko rezervu jen zvedá a spouští...

[upravil dne 23/9/12 09:36 od ozzy56]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...