jarda444 Odesláno 17. září 2012 Odesláno 17. září 2012 Zdravím potřeboval bych poradit.Mám peugeot 406 2.0HDI rok výroby 2000 je to tedy ta verze 80kw a začala mi hrozně rachotit spodní kladka drážkového řemene ,ona je na vrchu kladka automatického napináku tu mám novou a dole je ještě nějaká napinací (excentrická) a já potřebuji poradit jakou tu kladku tu spodní mám koupit . Všude je jich hrozně moc i různých rozměrů. Předem vám moc děkuji za radu. Citovat
jarda444 Odesláno 17. září 2012 Autor Odesláno 17. září 2012 VF38BRHZF81122421 a je to verze s klimatizací [upravil dne 17/9/12 18:10 od jarda444] Citovat
koblih69 Odesláno 17. září 2012 Odesláno 17. září 2012 Napínací excentrická kladka má OEM kód: 5751 29, ale nějak se mi ten popis nezdá, není problém v řemenici? Citovat
jarda444 Odesláno 17. září 2012 Autor Odesláno 17. září 2012 když jsem na ni nastřikal olejem ve spreji tak se na chvili utišila,ale opravdu jen na chvili.Takže je to na 99 procent ní Citovat
koblih69 Odesláno 17. září 2012 Odesláno 17. září 2012 To dost těžko, ložisko je uzavřené, takže se k němu nedostaneš. Nestříknul jsi spíš na řemen? Citovat
jarda444 Odesláno 17. září 2012 Autor Odesláno 17. září 2012 já vím že je uzavřené ,ale myslel jsem mezi pevnou část a část která se otáčí do té škvírky měl jsem totiž sundaný podběh Citovat
koblih69 Odesláno 17. září 2012 Odesláno 17. září 2012 No tak to je sice možný, ale pokud by byla v takovým stavu, že už by se to dřelo o sebe tak by musela hučet hrozně dlouho. No není nic jednoduššího než ji vyndat a protočit u ucha. Je to poměrně dobře slyšet. Citovat
jarda444 Odesláno 17. září 2012 Autor Odesláno 17. září 2012 to jsem zkoušel a slyšet byla ,ale pravda je že to dělá jen za studena ,jak se motor zahřeje tak se i ta kladka docela ztiší . A na druhou stranu dělal jsem před nedávnem rozvody i drážkový řemen a právě tuto kladku my poslali úplně jinou ,která za první není vůbec na excentr a je daleko menší.Tak proto se snažím jestli mi tu někdo poradí co tam mám dát.Protože když se na ni podívám tak vzhledově je úplně jiná než ty co se tu prodávají .Tu co tam mám má po obvodě po stranách ještě vyvíšení ,asi aby řemen nemohl sjet s ní dolů jinak nevím proč Citovat
koblih69 Odesláno 17. září 2012 Odesláno 17. září 2012 Třeba když koukneš do Kelly tak tam mají taky obyč kladky bez excentru... i když je to špatně, takže pokud to nebylo objednané podle VIN tak je to možný. Správná kladka vypadá takhle: Citovat
jarda444 Odesláno 17. září 2012 Autor Odesláno 17. září 2012 já jsem to už takto koupil ,ale bylo mi divné že je úplně jina než všude na fotkách.Proto se raději zeptám někoho kdo to zná.A jinak díky za foto už aspoň vím co mám hledat Citovat
koblih69 Odesláno 17. září 2012 Odesláno 17. září 2012 Pozor ještě na průměr, správně má být 70mm, ale třeba opět v Kelly jsou ještě v nabídce 50mm Citovat
Pekos Pavelka Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Zdravim vasm prosim vas mozte popisat ten zvuk co vydava ta kladka? ja mam problem ze neviem identifikovat co ten zvuk vydava:( asi je to nejaka suciastka na remeni. a co pohana posilovac riadenia? tiez ide pohon od remena? Citovat
Ferry Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 posilovace u 307 muzou byt jak hnane remenem, tak nezavisle, elektricke, to se musis podivat pod kapotu, co tam mas zvuk se taky tezko popisuje, je treba sundat remen a prohlidnout jednotlive kladky a prislusenstvi na vuli lozisek, vyoseni apod. To tady na foru nevyresis Citovat
Pekos Pavelka Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 posilovace u 307 muzou byt jak hnane remenem, tak nezavisle, elektricke, to se musis podivat pod kapotu, co tam mas zvuk se taky tezko popisuje, je treba sundat remen a prohlidnout jednotlive kladky a prislusenstvi na vuli lozisek, vyoseni apod. To tady na foru nevyresis Nedavno mi menili rozvody a ten zvuk bolo pocut aj pred vymenou. Takze ty myslis ze by to mohlo byt len v kladkach? Citovat
Ferry Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 tak rozvody nemaj s remenem prislusenstvi nic spolecneho, leda kdyz drazkovy remen diky zasekle kladce skoci do tech rozvodu Citovat
Pekos Pavelka Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 tak rozvody nemaj s remenem prislusenstvi nic spolecneho, leda kdyz drazkovy remen diky zasekle kladce skoci do tech rozvodu Sorry ja som taka lama:D takze ty myslis ten remen co toci altik ano? trosku som si vydychol, nakolko by to nemusela byt namahava a draha oprava co ty na to? Citovat
Ferry Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 no to fakt zalezi, na co se prijde, ty kladky jsou radove tak kolem 2000 jedna, vodici bude asi levnejsi, presne ceny se daj dohledat az podle VIN kodu a zjistenych origo cisel Citovat
koblih69 Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 No vono to tak veselý není, mimo kladky může být problém v řemenici a nebo třeba alternátorové volnoběžce... každopádně se to celkem blbě hledá. Citovat
Pekos Pavelka Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 No vono to tak veselý není, mimo kladky může být problém v řemenici a nebo třeba alternátorové volnoběžce... každopádně se to celkem blbě hledá. Tak altik a volnobezku mam nove, kvoli tomu zvuku som to kupil ale robi to dalej. A remenica ako taka ako vyzera? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.