Agia Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 Nedávno mi praskla žárovka v předním pravém světle (z pohledu řidiče). OK, vyměníme, zdá se, že žádný problém. Jenže ouha.... Když sem jela v koloně, tak mi bylo za prvé sděleno, že světlo oslňuje (vyřešeno, svítilo moc nahoru, trošičku sme přiohnuli to \"stínítko\"). A za druhé jsem pak zjistila, že to samý světlo svítí víc. Zkoušeli jsme prohodit žárovky, protože je každá od jiného výrobce, efekt nula. Pořád šajní o dost víc. Právě tohle světlo bylo měněný, takže neni původní, ale než jsme vyměnili žárovku, svítily obě stejně. Mam auto od března a jezdilo se s nim každej tejden, takže to bych si všimla.... Trochu jsme zkoumali a zjistili jsme, že žárovka je v jednom světle až na konci stínítka a ve druhém jen v půlce, takže se to asi blbě rozptyluje. Jak je to možný? A co se s tim dá dělat? Dál ani blíž žárovky nešly ani jedna. [upravil dne 6/9/12 12:44 od Agia] [upravil dne 28/9/12 19:16 od Agia] Citovat
koblih69 Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 Přihýbat clonku je nesmyls. Možná je to světlo třeba uvolněné a je potřeba ho usadit a seřídit... Buď bude žárovka špatně usazená a nebo to bude nějaký šmejd obojí se mi stalo už mnohokrát. BTW: nemáš náhodou problém s naklápění světel? Nedávno jsme řešil něco podobného a po rozsvícení se větla nevystavovala do správné výšky - vadné motorky. Když reguluješ výšku kolečkem tak je to funkční. [upravil dne 6/9/12 12:49 od koblih69] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 možná by pomohlo nějaké foto jak to svítí a jak jsou žárovky v stínítku,popřípadě jaké jsou to světla-výrobce Citovat
Agia Odesláno 6. září 2012 Autor Odesláno 6. září 2012 Přihýbat clonku je nesmyls. Možná je to světlo třeba uvolněné a je potřeba ho usadit a seřídit... Buď bude žárovka špatně usazená a nebo to bude nějaký šmejd obojí se mi stalo už mnohokrát. BTW: nemáš náhodou problém s naklápění světel? Nedávno jsme řešil něco podobného a po rozsvícení se větla nevystavovala do správné výšky - vadné motorky. Když reguluješ výšku kolečkem tak je to funkční. [upravil dne 6/9/12 12:49 od koblih69] Ta clonka bylo nouzový řešení, než bude čas se s tim někam dostat k povolanějším. Tak to zatim zkoušim tady. Na naklápění sem nesahala, protože to by mi vyřešilo jen naklápění obou a ne jen jednoho, tak těžko říct. Díky za tip, prozkoumám to. Každopádně žárovky sme i prohazovali navzájem a furt to jedno světlo víc svítí, takže žárovkou to asi nebude. [upravil dne 6/9/12 12:52 od Agia] Citovat
Agia Odesláno 6. září 2012 Autor Odesláno 6. září 2012 možná by pomohlo nějaké foto jak to svítí a jak jsou žárovky v stínítku,popřípadě jaké jsou to světla-výrobce Foto dodám, stojím teď i proti zdi, takže to bude dobře vidět. Výrobce zkusim zjistit. Ono to bylo ťuklý na tu stranu, je měněná kapota a právě tohle světlo. Stínítko má trošku jinej systém (na jednom je lyžinka, na druhym je to v kuse nebo co mi to řikal ten, kdo do toho brejlil), ale žárovky zapadaj do obou stejně, jen ne dost daleko evidentně.... Mě jen přijde divný, že to před výměnou svítilo oboje stejně a rovně a najednou to dělá tenhle bordel. Citovat
koblih69 Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 To naklápění vyzkoušej. Večer někde proti zdi. Musí jezdit obě světla zároveň. Co je to za značku toho světla? Citovat
Agia Odesláno 6. září 2012 Autor Odesláno 6. září 2012 To naklápění vyzkoušej. Večer někde proti zdi. Musí jezdit obě světla zároveň. Co je to za značku toho světla? Večer zkusim, rovnou pak dodám fotky a zjistim značku světla. Snad to tam bude někde rozumně napsaný. Jinak podle VINu to vypadá, že do autorizáku se s tim jezdilo jen první dva roky, pak už asi opravovali, kde se dalo (Belgičani ehm ), tak je možný, že to světlo bude nějakej šmejd.:/ Citovat
Agia Odesláno 6. září 2012 Autor Odesláno 6. září 2012 Koukám, že pokud to bude světlem, tak stojej od 1500 Kč, to by šlo k Vánocům. Citovat
ChouLu Odesláno 6. září 2012 Odesláno 6. září 2012 Ale replika... a to bych si na auto nikdy nedal Citovat
Agia Odesláno 6. září 2012 Autor Odesláno 6. září 2012 Obávám se, že jedna taková už tam je. Valeo a Bosch na 2004 stojej do trojky, to se furt dá. Pokud si seženu slevu do Kelly, tak ještě lépe. Každopádně bejt to jen světlem, bylo by to dobrý. Motorek je za 700 Kč, to by byla eště lepší varianta. Ale obávám se, že to bude oboje najednou s mym štěstim. Citovat
Agia Odesláno 28. září 2012 Autor Odesláno 28. září 2012 Tak světlo jsme vyřešili, drblo se při výměně žárovky do patice kolem žárovky či co to kamarád mechanik řikal, takže prozatím seřízeno nastejno do roviny podle zdi a příští týden jdem na oficko seřízení do servisu, aby byla jistota, že to máme celý správně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.