Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové...dneska jsem se byl podívat v Terezíně (pevnostech) a teda nic moc na psychiku...a když si představím, že tam byl děda kvůli udání, tak se fakt těším, až najdu toho, kdo ho udal nebo jeho rodinu...

(upraveno, aby nedošlo k omylu...Mstít se nikomu nehodlám, chci jen poznat toho, kdo to byl.)

[Edited on 26/8/12 21:19 by Krt€K]

Odesláno

A kdo řek, že s tím chci dělat něco víc?! Je mi naprosto jasné, že dotyčný žít už nemusí a že rodina s tím bude mít těžko co do činění...

Odesláno

Nechaj si to prejsť hlavou a pozry sa o týžde, o mesiac na čo si hore napísal a potom akú si si dal odpoveď. Stále mi uniká zmysel tohto všetkého. Akurát som si domyslel, že si teraz nasratý na celú ich rodinu ak nie na celý svet.

Odesláno

Jak se to vezme...táta o tom doma nikdy nemluvil, já to bral, jak to je...dozvěděl jsem se to v podstatě \"nedávno\"... a jelikož se po tom pídil táta a nepovedlo se mu to, chci to zkusit já. Jo, beru, vyznělo to blbě... ale myslím, že na kohokoliv by to zapůsobilo stejně, být v mojí kůži.

[Edited on 26/8/12 21:14 by Krt€K]

Odesláno

Já Tě docela chápu, na Tvém místě bych taky chtěl vidět tu sviňi, která poslala dědu do Terezína. Ale právě proto můj dotaz směřoval na tu rodinu, ta je v tom opravdu nevinně.

Odesláno

Jasné, rodina o tom ani vědět nemusí...chci jen zjistit to, co se nepovedlo tátovi. Smutný je, že nějaký indície směřují přímo do jeho rodiny, jako by o tom někdo něco věděl a nechtěl říct... jedna z možností je, že ho tam poslali kvůli pozemkům, aby jich bylo na dělení míň...ale to je jen domněnka.

Odesláno

A nebo, jak jsem psal, je to v \"naší\" rodině a ti o om vědět budou...a upřímně...pokud někdo z pamětníků bude živ, pak je mi zcela fuk, co mu to vyvolá...nicméně si rád poslechnu jeho verzi.

Odesláno

někdy je dobré vědět koho máme za souseda, jak píše Krt€K chce jen vědět kdo udal dědu nic víc nic míň, docela Ti fandím ať se to podaří :papa

Odesláno

Vědět je jedna věc. Setkat se s nimi a chtít vědět víc je věc druhá... Nepolemizuju nad tím, jestli správná, nebo ne. To si musí každý srovnat sám. Jen připomínám, že každé konání má své aspekty a důsledky. Pak si musí každý srovnat to, jestli je výsledek objektivně adekvátní. Subjektivně asi je.

Odesláno

To je v pořádku. Co už nemusí (ale může) být v pořádku tím \"otravovat\" jeho rodinu. Možná budou v pohodě a budou i spolupracovat. Možná ale ne a mohlo by to pro ně být traumatizující. Pak by se ti to mohlo i nepříjemě vrátit. Jde o to, kam až jsi schopen zajít a co jsi ochoten způsobit jak jim, tak i sobě. Rozhodnutí zůstává jen na Tobě. Ani Tě v tom nebudu podporovat, ale ani odrazovat... Jsou prostě věci pro i proti. Teda aspoň pro mě, jako nestrannou osobu. Ale jsi dost chytrý na to, aby sis to sám srovnal a rozhodl se. Každopádně přeju hodně úspěchů... :-)

Odesláno

Samozřejmě nejdřív zjistím, jak dalece jsou schopni komunikovat o jejich předkovi s upozorněním, že to nemusí být příjemné...podotýkám, že pokud nebudu mít ověřený, že za to může konkrétní osoba, s nikým nic řešit nebudu. Asi tak :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...