K610 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Zdravím. Mám p607 r.v. 2002 s motorom 2.2 HDI + 4 stupňový automat. Už dlhšiu dobu motor neťahá od cca 3000 otáčok. Keď idem predbiehať pri 90 km/h rýchlosti a dám plný plyn tak automat podradí a nedeje sa skoro nič otáčky pomaly stúpajú a auto zrýchľuje horšie ako fabia 1.2. Skúšal som merať aj zrýchlenie z 0-100km/h a je to niečo cez 15 sekund. FAP bol vyčistený a aditívum doplnené a sú vymené všetky filtre. Na internete som našiel pár tém a často sa tam spomínala SWIRL klapka. Pozeral som aj pár videí na youtube ale neviem presne ako ma správne fungovať tak som natočil video na mojom aute. To plastové tiahlo už bolo asi niekedy odlomené a je tam pripevnené len nejakým drôtom. Citovat
Lihous Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Tipnul bych ze auto jede v nouzovem rezimu ale proc to by asi rekla diagnostika. Citovat
K610 Odesláno 25. srpen 2012 Autor Odesláno 25. srpen 2012 Keby bolo v núdzovom režime tak to hneď spoznám pár krát FAP hodil chybu a padlo do núdzového režimu a viem ako išlo auto vtedy. [upravil dne 25.8.2012 12:45 od K610] [upravil dne 29.8.2012 13:27 od K610] Citovat
pagot Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 ten swirl ti nejde , sice to tam mas nejak popasteno ,podratovano ,ale rozhodne ti nejde ,podle toho jak se chova budes nejspis muset vymenit komplet i s membranou cena +- 1000,- ,tak me to bylo tenkrat poradeno a vliv na vykon zasadni , ta membrana prej vydrzi +- 5let ,pri pridani plynu se musi otevrit na doraz a pri ubrani vratit zpet na doraz ,zadne kroky ,zadne zmatene pohyby Citovat
K610 Odesláno 25. srpen 2012 Autor Odesláno 25. srpen 2012 Nejaký link kde sa da ojednať swirl+vzduchová membrána by nebol? Lebo cez google sa mi nedarí nič nájsť. Citovat
straki007 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Swirll nech tak jak je. Akorat vyhod dratek a v te poloze jak ho mas tak ho nech.Treba ho prichytit perkem. Na 99% ti to nepomuze. A skoc si za nekym kdo diagnostice rozumi a zmeri hodnoty. Jen tak prijdes na zavadu. Citovat
pagot Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 straki ty mu radis aby zajistlil zaver sacich klapek swirl v poloze zavreno ??? nebo jak ? je jasny ze na 2.2hdi je potreba diag a hlavne dobrej mechanik ,ale bez funkcniho swirl je nad 3000 2.2hdi uplna mrtvola... Citovat
straki007 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 Radim mu dobre. A neradim mu aby nechal zavrenej swirll. Pokud je to jeho video teda. A kdyz jsme u swirllu tak jsou dva tipy ovladani proudeni vzduchu. [upravil dne 25/8/12 17:34 od straki007] Citovat
K610 Odesláno 25. srpen 2012 Autor Odesláno 25. srpen 2012 Video je moje natáčal som to dnes naoobed. To plastové tiahlo sa asi odlomilo tak ho niekto pripevnil len drôtom. Citovat
pagot Odesláno 26. srpen 2012 Odesláno 26. srpen 2012 straki ja ti kazdopadne neberu to ze mu radis dobre , me ale s nefunkcnim swirl presne dle jeho videa kde je taky nefunkcni ,ma pouze snahu se otevrit nejela ani 607 02/03/05 2.2hdi 98 co ted vlastnim ,jen jsem proste tvoji radu nepochopil ,kdyz me prestala membrana fungovat a odpojil jsem ten zaver ,klapka tech ostatnich sacich kanalu co swirl ovlada zustaly stale zavrene ,smerem k \"volantu\" ,spravne se maj v zatezi otevrit ,, auta nejela mrtvolna mrtvola a presne 3x jako prez kopirak nicmene ted to na vsech kde je swirl novy takto funguje proto na to reaguju , o tech dvou typech jsem se doslechl ,ale dle videa co sedi i na moje motory je zde pouze ovladani podtlakovou membranou prez to tahlo ktere ma v zatezi otvirat... ,pokud to je jinak ,uvitam vysvetleni Citovat
K610 Odesláno 26. srpen 2012 Autor Odesláno 26. srpen 2012 Skúšal som to prichytiť aj pružinkou ako písal straki a žiadna zmena. Keď to bolo odpojené tak som hýbal s tou klapkou na ktorú je to pripojené a išla ľahko preklopiť do vodorovnej polohy a tak aj zostala. Tiahlo som skúšal zatlačit do dola a dávalo trocha odpor a keď som ho pustil tak sa hneď vrátilo nazad. Pri pridaní plynu som ho držal v ruke a nerobilo nič len pri pustení plynu s ním trocha cuklo. Citovat
K610 Odesláno 26. srpen 2012 Autor Odesláno 26. srpen 2012 Keď som pridal plyn a vtedy dal klapku do vodorovnej polohy (už som ju mal spojenú s tiahlom) tak tam držala až kým som nepustil plyn potom sa vrátila nazad do horizontálnej polohy. Skúšal som tu klapku prichytiť vo vodorovnej polohe keď je tušim swirl otvorený a išiel som sa kúsok previesť tak vtedy auto už neťahalo vôbec a strašne pomaly išlo do otáčiek. Citovat
Bjukemen Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 ako je to s tym swirl ked nastartujem auto tak ma klapku podtlak zatiahnut do dola.?..lebo mne ju nepotahuje a ani ked pridavam na volnobeh naplno tak sa nehybe...zavada je taka ze auto poriadne taha iba od 2500ot. tak neviem ci to bude toto na chybe alebo co.. Citovat
straki007 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Jsou dva tipy. Jeden tak druhy obracene. Musis si nechat zjistit ktery tip mas. Citovat
Bjukemen Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 ..aha a ako zistim ktorý tip mam, vieme podla vinka alebo ako.? Citovat
Lihous Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 No pridam svuj postreh na problem kolem vykonu. Mame stale zatim nemontovan EGR ventil ale pokud jedu v klidu je vse OK Pokud auticku nalozime a predevsim v kopci \"pipne kontrolka motoru\" a na par vterin jsem bez vykonu ktery za dalsich par vterin opet naskoci. Kontrolka sviti ale po case zhasne. Ted nedavno nema auto bez zjevne priciny spadlo pri 130Km/h na tempomat tvrde do nouzaku a nepomohlo vypnuti zapalovani a opetne nastartovani ale odpojeni cidla pri vypnutem zapalovani ??? na intercooleru ....? Proc a co tomu schazi zatim nevim.... Ale nepripoustim si nejakou zavaznou zavadu Citovat
Bjukemen Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 ..mne zase svieti kontrolka motora hned pri starte , aj napise hlasku ale auto ide dobre, iba ked ho podrzin na cca 2400ot vtedy padne do nudzaku, ale kontrolka svieti od zaciatku..preto ma zaujima co to nieje tym swirl Citovat
straki007 Odesláno 1. únor 2013 Odesláno 1. únor 2013 Hm. Tak vas teda je.........:D:D Tohle je muj oblibeny motor s kterym jsem \"vyrostl\". To aby jste dali nekde sraz at vam to opravim :D:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.