Přejít na obsah

K610

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

K610's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. Voda bola okolo olejového filtra medzi hlavami? Mohol by to byť prasknutý obal termostatu, častý problém na 2.7. U mňa na voľnobehu nebolo vidieť žiadny únik vody, ale od cca 2500 otáčok začala cez prasklinu striekať voda.
  2. K610

    Jake těsnění pod hlavu

    Podľa service boxu sú 4 tesnenia, EP 1,25 označenie 1 otvor, EP 1,30 označenie 2 otvory, EP 1,35 označenie 3 otvory a EP 1,40 označenie 4 otvory. Asi niekde na okraji tesnenia budú otvory.
  3. K610

    607 2.7 HDI

    Dík, po tej oprave motora by sa patrilo potiahnúť ešte aspoň do 500 000km
  4. K610

    607 2.7 HDI

    Pridám sem aj moju 607, je to 2005, 2.7 HDI, momentálne najazdené 301 000km, pred pár mesiacmi spravená GO motora (ojničné ložiská, hlavné ložiská na kľuke, výbrus kľuky + dynamické vyvažovanie, piestne krúžky, hlavy...). Fotky sú trocha staršie, 18ky kolesá už nemám, je na origo 17, na leto možno budú 18ky zo 407 coupe
  5. K610

    Vypínanie motora, problém s BSM

    Vyriešené, to že to začalo robiť po demontáži palubnej dosky bola náhoda, robila to kostra pri motore.
  6. Zdravím. Mám problém so 607 2.7 hdi, pravdepodobne niekde v elektrike. Pred týždňom začalo auto hlásiť chyby svetiel, najprv hmlovky, potom aj hlavné svetlá, pípalo to dookola, k tomu sa pridalo občasné trhanie motora práve vtedy keď vyhodilo na displeji chybu niektorého svetla. Večer keď som stál na mieste s naštartovaným motorom tak sa na displeji objavilo Chyba systému řízení motoru a k tomu výkričník v trojuholníku a motor sa po chvíli vypol a nedal sa už naštartovať, štartér točil, palivové čerpadlo nešlo. Skúsil som druhý krát naštartovať, vtedy už palivové čerpadlo bolo počuť že ide ale motor aj tak nenaskočil, pomohlo až odpojenie baterky a po pripojení sa podarilo naštartovať. Išiel som sa odviesť, po kilometri znova chyba systému řízení motoru, do toho chyba prevodovky a chyby asi všetkých svetiel ktoré auto hlási, auto išlo iba na voľnobehu a na plynový pedál vôbec nereagovalo, po vypnutí motora ostali svietiť svetlá a nedali sa vypnúť, bežali naplno vetráky, pomohlo až odpojenie baterky. V diagnostike bolo plno chýb (chyba komunikácie s rozvodnou jednotkou motora, chyba prednej a zadnej váhy vzduchu, chyba plynového pedálu poloha 1, poloha 2, chyby svetiel...) . Na ďalší deň sme vymenili BSMku, zdalo sa že problém je vyriešený, spravil som na tom asi 500-600km bez problémov a včera večer znova chyba systému řízení motoru, vyplo motor a nedalo sa naštartovať až kým som neodpojil baterku a znova ju nepripojil. Na diagnostike znova chyby svetiel, chyba predného a zadného EGR, chyby polohy plynového pedálu poloha 1,2 , chyby svetiel, chyba komunikácie s rozvodnou jednotkou motora. Chyby sa vymazali, išiel som sa odviesť, všetko sa správalo normálne a potom znova začalo dookola pípať nefunkčné hmlové svetlá, nefunkčné hlavné svetlá, všetky svetla v poriadku a takto dookola. Ešte doplním že tie problémy začali asi 200km potom ako sa v Peugeote vyberala palubná doska lebo bolo prasknuté tesnenie na kúrení. Nevie niekto kde by mohol byť problém, prípadne na čo sa zamerať? Nejaký skrat, prípadne problém s kostrou?
  7. Mne keď sa strácala voda tak som mal prasknutý plastový obal termostatu (nachádza sa medzi hlavami) a druhý krát to bola prasknutá plastová príruba na bloku motora. http://www.imgup.cz/image/a30
  8. Zdravím, zaujímala by ma jedna vec pri 407 coupe s elektricky nastaveteľným volantom, pozdĺžne funguje všetko ok ale výškové nastavenie volantu je maximálne tak 2-3 milimetre. Pridávam sem aj video, pri výškovom nastavení je počut iba také ťuknutie a volant sa posunie maximálne o 2mm hore alebo dole, je to asi 10. sekunda videa. Nemal niekto podobný problém? Podľa service boxu tam mechanizmus ktorý to ovláda nevidno, lebo ako náhradný diel je iba celý stĺpik riadenia. https://www.youtube.com/watch?v=dbC2-Q5WX_g&feature=youtu.be
  9. K610

    2.7 HDI klepanie motora

    Ok, ďakujem za radu. EDIT: Pôvodná predná hlava sa dala odtlakovať a zarovnať, už je vymenená a klepot zmizol
  10. K610

    2.7 HDI klepanie motora

    Išla tam hlava zo starého typu motoru... poslal som ti SZ
  11. K610

    2.7 HDI klepanie motora

    Tesnenia boli vymenené obi dve, predná hlava sa celá vymenila, zadná hlava bola zrovnaná o 0.2 milimetra, s ventilmi sa myslím že nerobilo nič. Ako poznať či netlačí olej pod zdvihatka? EDIT: dnes keď som počúval motor tak sa mi zdalo že klepkanie počut aj pri zvýšených otáčkach, do cca 2000, skúsim zajtra natočiť ešte jedno video pri zvýšených otáčkach.
  12. Zdravím. Na mojej 607 2.7 HDI po výmene tesnení pod hlavou začalo niečo klepkať v motore. Tesnenia tam išli rovnaké ako predtým (3 zubové), meral sa aj presah piestu. Zvuk je podobný ako klepot zdvíhatiek, po prvom naštartovaní po výmene tesnení pod hlavou sa ale znova dali dole veka ventilov a zdvíhatka sa skontrolovali, všetky vyzerajú byť OK, klepot je počuť iba na voľnobehu. Motor ide ako má, nie je žiaden problém, na diagnostike je bez chýb. Pozerali sme aj korekcie vstrekov, tie boli 105, 108, 78, 85, 110 a 112% pri voľnobehu, pri cca 2700 otáčkach sa zrovnali na 100%. Akurát tlak vysokotlakého čerpadla je pri voľnobehu požadovaný 220 a hodnota kolísala stále medzi 212-220-212-220... Mohol by takýto zvuk robiť regulátor tlaku paliva na čerpadle? Prípadne ma napadla ešte napínacia kladka na rozvode motora... Zvuk je ťažké identifikovať odkiaľ presne ide, podľa mňa je ho najviac počuť z pomedzi hláv, v mieste kde je čerpadlo. Nemal niekto podobný problém? Prípadne nejaký tip, čo by mohlo tento zvuk spôsobovať. Tu je video kde je počuť motor https://www.youtube.com/watch?v=_Sbabjz2FgM&feature=youtu.be
  13. K610

    Převodovka Peugeot 607 - 4HP20

    Skús na allegro.pl pozrieť, ja som tam tiež našiel prevodovku, je tam toho podstatne viacej a za nižšie ceny ako v CZ/SK.
  14. K610

    P607 neštartuje

    Tiež si myslím že to bude v elektrike, snímače sme všetky kontrolovali, všetko vyzerá byť pripojené správne. Diagnostika ešte píše neznámy počítač motora. Na jednom anglickom fóre som našiel že závady UXXXX sú závady komunikácie medzi RJ.... Niekedy cez týždeň nechávam auto odtiahnúť do Peugeotu, potom napíšem kde bol problém.
  15. K610

    P607 neštartuje

    Dal som to sem lebo rovnaky motor a prevodovku ma aj 407 a predsa to tu uvidi viac ludi ako v sekcii 607. Este doplnim ze na aute sa menili aj rozvody a zdvihatka ale tam je vsetko OK. P a N by mali byt dobre zaradene, na displeji normalne ukazuje ze je tam P pripadne N a robila sa aj konfiguracia prevodovky cez diagnostiku.
×
×
  • Vytvořit...