kalo Odesláno 23. srpen 2012 Odesláno 23. srpen 2012 Ahoj, tak som medzi vami s 307ičkou, r. 04, manuálna klíma apod. Auto som kúpil od blízkeho človeka, je to dobrý základ, ale má kopec chýb, je veľmi zanedbané. Zatiaľ som zistil som nasledujúce chyby, ktoré sa pokúsim riešiť. A) zanedbaný lak, škrabance B) vo vodičových dverách niečo rezonuje, máte tip ??? C) stredová opierka aj s konzolou sa hýbe do strán, ako keby tam bola voľne položená D) radenie - páka má vôľu, trafiť prevodový stupeň je otázkou náhody. Keď je niečo zaradené, pákou je možné hýbať asi 8 cm do strán. Z 5ky sa nevráti do N, ale ostane medzi 5 a R E) spojka. Ťažko sa stláča, vŕzga, zasekáva sa, je problém jemne sa pohnúť F) predná náprava - hrká, všetky čapy vybité G) vnútorný ventilátor, sem tam nejde 1. a 2. stupeň, asi kontakt na rezistoroch (nové - už vôbec nejde 2.) H) asi konštrukčná vada - zavadzia stredová opierka Vďaka za budúce rady a tipy, chcem to auto dať do poriadku, aby na ňom mohla jazdiť moja krásna manželka. Inak auto je čierne, čo je v lete nevýhoda, plánujem nechať nalepiť na strechu fóliu nejakej rozumnej farby. [Edited on 30/8/12 14:50 by kalo] Citovat
wojtěch Odesláno 23. srpen 2012 Odesláno 23. srpen 2012 spojka jde i mi tezsi jde to u vetsine307... loketku jakou tam mas?? origo co byly tak byly primo v sedacce. takze to nebude origo. dvere rozeber jsou to 3 sroubky a pak \"cvoky\" bacha rady se lamou ale v peu se daji koupit nove... Citovat
kalo Odesláno 23. srpen 2012 Autor Odesláno 23. srpen 2012 Takže s tou spojkou toho asi veľa nevymyslím. Je to taký pocit, že keď ju púšťam, pedál sa nepohybuje hladko s nohou, ale ostáva visieť a potom prekoná väčšiu dráhu. Tie dvere isto rozoberiem. A ďakujem, že si sa ozval. Auto je okrem týchto vecí v celkom dobrom stave, na pohľad. Ešte som zvedavý, aké prekvapenia ma čakajú, keď ho pozriem odspodu. Motor má biedny ťah do 2000 otáčiek, potom je to také čajové. [Edited on 23/8/12 23:47 by kalo] [Edited on 30/8/12 14:51 by kalo] Citovat
milhaus Odesláno 24. srpen 2012 Odesláno 24. srpen 2012 ahoj a vítej v klubu... Hned první otázka: proč jsi to auto kupoval, když jsi po 1km zjistil, kolik to má chyb? A)to je otázka, jaké ty škrábance jsou...něco jde přeleštit B)mně to děla taky...není tam pořádně vidět, ale mně to děla nějaký plast v místech kolem zámku....ten plast klepe o plech dveří....zkoušel jsem tam nacpat molitan,drželo to dlouhou dobu,ale teď se to zase začíná ozývat....\"cvoky\" , o kterých píše wojtěch jsem osobně kupoval v Autokelly Nahoď fotky autí a interiéru [upravil dne 24/8/12 05:50 od milhaus] Citovat
Marcel00 Odesláno 24. srpen 2012 Odesláno 24. srpen 2012 no koho to tu nevidim... v prvom rade sa u mna zastav, kukneme co dalej, alebo mozem dobehnut ja... Citovat
shark734 Odesláno 24. srpen 2012 Odesláno 24. srpen 2012 lanko nepremazes lebo spojka je hydraulicka, mala by klast celu dobu pohybu rovnaky odpor...skor by som skontroloval mechanizmus pedalu a k tej rezonacii vo dverach staci obrazok...ta matka bola cela dole (dnes som sa k tomu dokopal a uz mi to hrkoce asi 2 mesiace ) Citovat
kalo Odesláno 24. srpen 2012 Autor Odesláno 24. srpen 2012 I) Takže zlé sú aj silenty motora, podľa Marcela teda minimálne ten vrchný, ale to sa ešte uvidí. Pri vypnutí motora riadne zatrasie celým autom. J) Tlačítko ovládania vodičovho okna je tiež zlé, aj keď potlačím nahor, okno klesá až nadol. Potom musím prejsť až do druhej polohy, aby okno vyšlo hore. Ale to sú stále len riešiteľné maličkosti, z autíčka sa teším. A ďakujem za privítanie medzi Vami. Fotky: [Edited on 30/8/12 14:48 by kalo] Citovat
kalo Odesláno 25. srpen 2012 Autor Odesláno 25. srpen 2012 Dnes som autíčko umyl a pokúsil som sa preleštiť prednú kapotu. Asi to však bude chcieť elektrickú leštičku, ručne sa nič neudialo. Nevadí. Povysával som ho. Povyberal som lístie a najmä blato. Zistil som, že v nádržke ostrekovača nie je ani mililiter kvapaliny, dúfam, že je tesná. Zandý stierač je na franforce. Vliezol som pod auto, nevyzerá to zle, nikde žiadna hrdza, aj výfuk je ok, to ma teší. Len podblatníky predné sú oba úplne voľné, lietajú. Je to vec nejakého plastového pinu, ale musím dať dole kolesá. Ďalej som zistil, že krycí plast pod motorom strašne hrkoce a skrutky sú niektoré povolené a niektoré vypadnuté. Toto nechápem ako sa môže stať, možno zlá konštrukcia? Včera bol u mňa Marcel so 407 a tiež mu tam nejaké chýbali, čo s tým? Náprava - rozbotá na maderu, čapy, axiálne tiahla, tyčky. Snáď riadenie bude ok. Maličkosť, vymením a spravím si geošku. Brzdy vyzerajú byť ešte ok (niekoľko rokov som nevidel také bejby-kotúče, úplný šok). Páčia sa mi aj kované ramená, veľmi podobné tým na 206CC. Otázka je, či sa spodný čap dá meniť, ale asi nie, iba s ramenom. Spodný silent motora musím tiež vymeniť, lebo to buchotanie pri vypnutí ma psychicky rozkladá. Idem do garáže ešte kuknúť mechanizmus radenia. Ozaj, všimol si niekto, že 5. rýchlosť nie je proti Rku, ale je viac vľavo? Alebo to je len u mňa? [Edited on 30/8/12 14:53 by kalo] Citovat
Marcel00 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 ... Včera bol u mňa Marcel so 407 a tiež mu tam nejaké chýbali, čo s tým? ako ze co? ved si videl ze som hned nove stifty daval... Takze ti mozem nejake poskytnut Mam aj tie spony aj \"sroby\" A ešte otázka: ani vám nebeží ventilátor, keď nebeží motor? Dá sa to nejak obísť? Dosť často zvyknem vetrať tak, že len zapnem zapaľovanie a ventilátor. Pri zapnutom kluciku vzduchotechnika nefunguje... Je to z dovodu Economy mode, aby si nevytlkol baterku... Vrtula ma 130W. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. srpen 2012 Odesláno 25. srpen 2012 nezlob se,ale mám z tebe dojem,že rád píšeš...,vypadá to že si auto opravit umíš sám,takže co ti poradit? tak např. neparkuj pod stromem,nebudeš mít pod kapotou listí Citovat
kalo Odesláno 25. srpen 2012 Autor Odesláno 25. srpen 2012 Nezlobím se, mal by som sa? Majiteľom auta som 2 dni, takže asi tak, celkom sa z neho teším, tak sa chcem s Vami o tom podeliť. Veď je to také srandovné vozidlo, celkom iné, ako som bol doteraz zvyknutý. Taká hračka, trochu mi to pripadá ako iPad, človek sa z toho teší, ani nevie prečo. Je to taká jednoduchá technika a celkom dobre funguje, má to francúzsky šarm a nedostatky, ktoré dotvárajú jeho charakter. Marcel, vieme economy mode vypnúť? Veď dám väčší akumulátor a je to v suchu. Na všetkých ostatných autách mám aj naprogramovanie vetrania, tak to musí ten aku vydržať. Diki za ponuku skrutiek ináč, stačia mi aj staré. Potrebujem také so závitom na konci. Citovat
kalo Odesláno 30. srpen 2012 Autor Odesláno 30. srpen 2012 Takže brzdové platničky vpredu musím vymeniť tiež, pískajú, že sa deti oboja. Rozbitá náprava: Okná blbnú: http://youtu.be/JoaP2yQTiIc Silent motora zlý: http://youtu.be/XL7gPrrmP_A Navyše je niečo s turbom, je to lenivé, od 1000-2000 otáčiek je to mŕtve, že je problém sa pohnúť, maximálka odhadom 120-130, ale to by som čakal asi večne na tú rýchlosť Nejak sa to opraví. Citovat
wojtěch Odesláno 30. srpen 2012 Odesláno 30. srpen 2012 ty okna mi to taky dělalo špatný modul sežeň nové ovládání oken. Citovat
shark734 Odesláno 30. srpen 2012 Odesláno 30. srpen 2012 okna: skus rozobrat a vycistit ten modul liehom a mokrou handrou prebehni \"kolajnicky\" v tesneniach motor: ten motor je do 2000ot/min lenivy, ale na 1. a 2. prevode to taha odspodu dost dobre, na 1. to ide lepsie(kratky prevod) ako 100kw 307 co mam silentbloky: tie mozes menit rovno vsetky 3.... Citovat
hawkey Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Ahoj chlapci a děvčata Koupil jsem starší SWčko pro přítelkyni na pojížďky, ale jak to tady čtu, tak se mám na co těšit To jsou závady, které u své 407 neznám .. bojim bojim Citovat
davidekcz Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Nestraš, u ojetých aut, je to vždycky kus od kusu a hlavně podle toho jak se k tomu choval předchozí majitel... Citovat
hawkey Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Apropos když už jste tak v té diskusi o různých opravách na P307SW, poradí mi někdo, jak sundat podélné ližiny na P307SW, abych je mohl přebrousit a přestříknout? Dík všem za případnou odpověď, hezký den a spoustu spokojených km se lvíčkem Citovat
Votrelec5 Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Tak za prvé ťa vítam v klube. Tak ako aj mňa určite aj ostatných by zaujímalo prečo si bral auto v takom stave ? Rozhodovala cena alebo si sa chce s tým autom hrať. Prezradíš za koľko si to auto kúpil alebo je to tajomstvo ? Ja som za svoje levíča 307 SW zaplatil 5800 € ale takéto problémy našťastie nemám Ale držím palce nech si ho pekne dáš do poriadku. To s tým turbom odporúčam mrknúť na mazanie turba prípadne skúsiť nejaký Revitalizant ten by mohol v tvojom prípade tak ako v mojom trocha oživiť turbo revitalizáciou. Prajem lacné a kvalitné opravy a potom veľa šťastných kilometrov. Teším sa na zraz Peugeot na SVK vie niekto o nejakom čo sa bude organizovať ? [upravil dne 31/8/2012 17:51 od Votrelec5] Citovat
Marcel00 Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 dal zanho podstatne menej, co sa ceny tyka je to ok, bola hlboko nizsia ako tvoja... nakup veskereho materialu vyjde do 300€ a bude to gut... par prkotiniek a auto pobezi ako ma. Auto som osobne videl ako nestranny pozorovatel bez poznania minulosti, je dost zanedbane co sa udrzby tyka, bolo s nim podla mna dost zle zaobchadzane co sa stylu jazdy tyka, co sa prejavilo na napravach atd. Interier a ine kvazi doplnky treba dat do povodneho stavu. Nahodili sme tempomat, aktivovali cez dia dopojime kabliky a pomaly to zacne pribudat Kaja podporujem a fandim mu rovnako ako vsetci clenovia tu na fore... V aute vidim skvelu buducnost vzhladom na jeho historiu a nizky pocet kilometrov. Auto bude uzivat damska ruka vacsinou v mestskej prevadzke a velmi sa tesi votrelec, zraz bude vo Vlckovciach co ti asi vzuhladom na lokalitu Tvojho bydliska moc nepomoze Ale ak by si mal akotaku realnu moznost radi ta tam uvidime, nahovoril osm aj Kaja tak mozno pride aj on Citovat
Votrelec5 Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Marcel ked budeš online som ti napisal správu ohladne toho zrazu keď budeš mať time mi odpiš na ňu. Ďakujem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.