Ladman Odesláno 20. březen 2008 Odesláno 20. březen 2008 2 Sarkomi: teď jen zjistit:myslim, jestli lze v té mé BSI povolit tu funkci měření venkovní teploty:( Někdo tady na fóru kdysi říkal, že to nelze, že bych musel vyměnit celou BSI, což pochopitelně nepřipadá v úvahu. Nevím, kde bych to ale zjistil. Když jsem byl naposled na diagnostice v jednom servisu, tak jsem se jich ptal, jestli by to šlo přes jejich DIAG 2000 povolit, ale oni nevěděli. Citovat
Guest Voloda58 Odesláno 20. březen 2008 Odesláno 20. březen 2008 Měl jsem displej typ \"A\". Ukazoval mi místo teploty čárky. Sehnal jsem čidlo do zrcátka, namontoval. Kablíky jsem napojil do svorkovnice vedoucí k vyhřívání zrcátka ( poblíž - je to tam připravený ) a maká. Citovat
Ladman Odesláno 20. březen 2008 Odesláno 20. březen 2008 Původně zaslal: Voloda58 Měl jsem displej typ \"A\". Ukazoval mi místo teploty čárky. Sehnal jsem čidlo do zrcátka, namontoval. Kablíky jsem napojil do svorkovnice vedoucí k vyhřívání zrcátka ( poblíž - je to tam připravený ) a maká. V BSI si nemusel nic přes diagnostiku aktivovat:o? Problém je v tom, že mne to čárky neukazuje, pouze čas:myslim Citovat
vitin Odesláno 21. březen 2008 Odesláno 21. březen 2008 Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: vitin Je to přesně tak, jak píše Ferry, divím se ale, že pro spoustu z vás je takový problém přehodit displej nebo dát ještě jeden navíc. Zrovna budu dělat jeden navíc a dám ho nad palubní desku po pravé straně řidiče, aby byl dobře vidět. Při dnešních možnostech udělat krabičku a přilepit ji na palubku není prolém a bude vypadat jak originál. Dají se koupit různé stříkací plasty s jemným až hrubým povrchem, takže prakticky se dosáhne originální povrch. Asi je to daleko jednodušší, než objíždět servisy a vysvětlovat všude, co že to vlastně chcete. Při jejich úrovni znalostí to pokládám za ztrátu času. Dvakrát jsem musel na dolití oleje v automatu, protože ve značkovém nevěděli jak a nyní tam jedu potřetí, protože ani podruhé se jim to nepodařilo a mám tam málo oleje. Možná by stačilo PP napojit i mimo ŘJ, průtok se dá měřit ze vstřiků nebo průtokoměrem a jiné čidla nejsou problém. Rychlost z čidla k tachometru, množství paliva čidlo palivoměru, průtok vstřik nebo průtokoměr. Nic víc tam není potřeba. Nejhorší je hledání drátů, protože schémata ke každému modelu chybí a každý model je zapojen jinak. rozsroubuj konektor u ridici jednotky a pokud najdes drat 1368, mas vyhrano jinak pokud mi napises jakou ridici jednotku mas, tak to zkusim najit jestli vystupem na PPC disponuje Ferry, podle VIN kódu jsem našel že tam je BOSCH M 7.4.4, je to možný? Jinak jak bude trochu tepleji, mrknu se přímo na autě a dám vědět. Dík. Citovat
Ferry Odesláno 21. březen 2008 Odesláno 21. březen 2008 tak Bosch jednotka by ten vystup mohla byt, bohuzel nemam pro tuhle jednotku zapojeni, takze nereknu na kterem pinu hledat, u MP 5.1.1 je to 4, tak zkus mrknout primo na konektoru, jestli to nahodou nebude stejny Citovat
vitin Odesláno 21. březen 2008 Odesláno 21. březen 2008 Původně zaslal: Ferry tak Bosch jednotka by ten vystup mohla byt, bohuzel nemam pro tuhle jednotku zapojeni, takze nereknu na kterem pinu hledat, u MP 5.1.1 je to 4, tak zkus mrknout primo na konektoru, jestli to nahodou nebude stejny Já jedu do servisu s převodovkou, tak se mrknu pořádně a dám vědět. Tam je teplo. Citovat
Guest servisman Odesláno 21. březen 2008 Odesláno 21. březen 2008 Původně zaslal: Ferry tak Bosch jednotka by ten vystup mohla byt, bohuzel nemam pro tuhle jednotku zapojeni, takze nereknu na kterem pinu hledat, u MP 5.1.1 je to 4, tak zkus mrknout primo na konektoru, jestli to nahodou nebude stejny jedine kouknout na dráty u ŘJ ale BOSCH MP 7.3 má kablík 1368 na pin 47 Citovat
vitin Odesláno 22. březen 2008 Odesláno 22. březen 2008 Chlapi, tak jsem se díval na tu ŘJ přímo a je to tak, na ní je označení MP 7.4. Sarkomi, to asi nebude ani ten pin 47, ale ještě se na něj mrknu. Mám teď větší starosti, automat převodovka mi ukazuje pokles tlaku a přepne se na nouzový režim. Po zastavení a vypnutí klíčku to už při další jízdě neudělá, takže nevím, co s tím. Jediná opravna je myslím v Praze a to je z ruky. Citovat
Guest servisman Odesláno 22. březen 2008 Odesláno 22. březen 2008 je mi to jasný já jen že každá řj to má jinde ten drát 1368 jako u Sagem SL 96 pokud se mi podaří dám ti vědět Citovat
vitin Odesláno 22. březen 2008 Odesláno 22. březen 2008 Původně zaslal: sarkomi je mi to jasný já jen že každá řj to má jinde ten drát 1368 jako u Sagem SL 96 pokud se mi podaří dám ti vědět Díky, to budeš moc hodnej! Citovat
Guest servisman Odesláno 23. březen 2008 Odesláno 23. březen 2008 Původně zaslal: vitin Chlapi, tak jsem se díval na tu ŘJ přímo a je to tak, na ní je označení MP 7.4. Sarkomi, to asi nebude ani ten pin 47, ale ještě se na něj mrknu. Mám teď větší starosti, automat převodovka mi ukazuje pokles tlaku a přepne se na nouzový režim. Po zastavení a vypnutí klíčku to už při další jízdě neudělá, takže nevím, co s tím. Jediná opravna je myslím v Praze a to je z ruky. tak jsem prolezl co jsem měl a nic 7.2 či 7.3 jsem objevil ale 7.4 nemám k tomu nic.Jedině se podívat na kabely co vedou k pinům do řj.To je už na tobě Citovat
Cutlans Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 Ahoj. Vsem jsem novy clen fora. Dneka jsem to rozebral a zjistil jsem ze mi chyby jeden drat od v konektoru u packy. Poradi nekdo odkud ho mam natahnout aby to slo prepinat. Na fotce je vyfoceny zapojeni konektoru. Diky Citovat
Guest servisman Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 nevím jaký máš rok auta čili dej si do podpisu.Chybí jeden drátek,který vede k palubnímu počítači na pin č.5 čili drát 7205 na obr .vlevo modrý káblík Citovat
vitin Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 Původně zaslal: sarkomi Původně zaslal: vitin Chlapi, tak jsem se díval na tu ŘJ přímo a je to tak, na ní je označení MP 7.4. Sarkomi, to asi nebude ani ten pin 47, ale ještě se na něj mrknu. Mám teď větší starosti, automat převodovka mi ukazuje pokles tlaku a přepne se na nouzový režim. Po zastavení a vypnutí klíčku to už při další jízdě neudělá, takže nevím, co s tím. Jediná opravna je myslím v Praze a to je z ruky. tak jsem prolezl co jsem měl a nic 7.2 či 7.3 jsem objevil ale 7.4 nemám k tomu nic.Jedině se podívat na kabely co vedou k pinům do řj.To je už na tobě Škoda, no budu muset počkat na lepší počasí a prohrabat dráty, ale kdybys něco do té doby objevil, tak mi dj prosímtě vědět, jo? Jinak dík a když něco najdu, napíšu sem. Citovat
fonta Odesláno 24. březen 2008 Odesláno 24. březen 2008 Dobrej vespolek jsem tu novy koupil sem 406 2,0 HDI 80kw 1999 orig. radio a display jen s ukazatelem teploty jeste starej model s manualni klimou nasel by se tady nekdo kdo by mi tam dodelal PP sem na neho zvyklej z predeslych aut a po prostudovani si nato sam netroufnu na cene se dohodneme diky nenajde se nekdo ???? [upravil dne 28/3/08 fonta] Citovat
Cutlans Odesláno 27. březen 2008 Odesláno 27. březen 2008 Jo presne jak pises mam novy model. A mam to v 2,0i rok 2000. Tam chyby ten jeden dratek podle fotek. Jen nevim odkud ho tam natahnout! Citovat
Guest servisman Odesláno 27. březen 2008 Odesláno 27. březen 2008 Původně zaslal: Cutlans Jo presne jak pises mam novy model. A mam to v 2,0i rok 2000. Tam chyby ten jeden dratek podle fotek. Jen nevim odkud ho tam natahnout! Ferry zde dává schéma zapojení displeyB v tomto příspěvku za dne Zasláno 29/2/08 v 21:38.tam se podívej,drá vede do BSI je to vpravo dole to tlačítko. Citovat
vitin Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Sarkomi, tak jsem zajek do značkového servisu aby mi vyjeli z počítače konektory na té Bosch 7.4, ale bez výsledku. Baba prý mi to nedá, protože bych mohl něco špatně zapojit. Prý se mi na to chlapi podívají. Tak musím hrát hlupáka a zajet na diagnostiku, aby se pokusili s tím něco udělat a hodit nenápadně čučku na displej. Ti jejich chlapi totiž neumí ani dolít olej v automatu. Citovat
Guest servisman Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 bohužel nemám nejnovější data či schémata nedostanu se k nim jedině rozebrat a najít kabel,tak jsme to řešili s OK406,kdy jsme dělali palubák Citovat
OK406 Odesláno 28. březen 2008 Odesláno 28. březen 2008 Původně zaslal: sarkomi bohužel nemám nejnovější data či schémata nedostanu se k nim jedině rozebrat a najít kabel,tak jsme to řešili s OK406,kdy jsme dělali palubák To je pravda!! Fotky myslím, že nemáme, ale hlavní je, že jsme to našli u ŘJ ale pak ty ostatný pp napojoval pod baterií. Vitin: škoda, že jsi ze Znojma. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.