Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Momentálně na dojezdu 130 km průměr.sp 9.8L/100km a rezerva 6L to je trochu mimo.Taky bych to možná přisuzoval jízdou v kopcovitém terénu a přelívání benzínu v nádrži.

Guest servisman
Odesláno

posledně mne ukazoval dojezd asi 100 km a po pár km se rozsvítila i kontrolka a natankoval jsem 62 l

• O 1 měsíc později...
Odesláno

...tak jak to tady čtu, rozhodl jsem se to na svém mazlíkovi taky rozchodit, dneska jsem vyndal páčku stěračů za konektoru a propojoval jsem ty dva volné kontakty drátkem a ukazovalo to,.. s čárkama, takže potřebuju povolit zobrazení pc, musím s tím na diagnostiku ?? nebo jak jsem zachytil ifo o pootočení nějakého trimu na boku displaye??? jestli se bez diagnostiky neobejdu, dělá to někdo v Hradci Králové a okolí???:roll:roll:myslim:myslim:roll

Odesláno

..tak já tam vymyslím nějaký spínač a pak bych se zkusil ozvat, jo??? :) ..nejradši bych tam dal tu \" správnou \" páčku která to umí, ale když ji neseženu, dám asi mikrotlačítko vedle displeje...;)

Odesláno

OK. Nějak se určitě domluvíme. ;)

Páčku samotnou určitě vyměníš pokud máš ještě kulatý páčky. Pokud už máš MUX tak jako celek a to je dost drahá výměna.

Případně něco do páčky nabastlit. ;)

• O 3 týdny později...
  • O 3 měsíce později...
Guest servisman
Odesláno

Vyměnit displej , páčka se dá upravit , aktivace na diagnostice , občas chybí nějaký káblík

Odesláno

Ahoj ahoj. :)

Mám takovou drobnou otázku... Řešil někdo dojezd na PPC pro 605? Já mám teda XM, ale zapojení bylo stejné. Problém je v tom, že u XM a 605 nebyl originál PPC napojen přímo k plováku jako u 406, ale 3 dráty vedly do ŘJ v budíkách a pak 3 dráty z ŘJ v budíkách do plováku. Auta bez PPC měla jiný plovák a jiné budíky (resp. jiný palivoměr a odnímatelný tišťák vzadu na budíkách). Konkrétně, auto bez PPC mělo v plováku reostat, auto s PPC pak potenciometr.

Konkrétně. Povedlo se mi sehnat benzínové budíky (přehodit palivoměr a tišťák do mých naftových je to nejmenší), ale nedaří se mi sehnat plovák. Dá se vyrobit nějaké udělátko z tišťáku, které bych dal na kabely před plovák, aby to podle ubývání paliva a tím na jedné větvi snižování napětí, na druhé větvi napětí zvyšovalo? na živáku je ref. 5V a rozsah hodnot odporu na plováku je od 2 ohm při plné nádrži až do 290 ohm při prázdné (pokud se to z toho dá vyčíst).

Je možné, že si to představuji, jak Hurvínek válku, ale už mě shánět plovák nebaví a tak přemýšlím, jak to ochcat, pokud to jde...

Budu rád i za odpověď, že to nejde, že tam běhají jedničky a nuly a že je to celkově problematické. Pak budu dál shánět plovák...

[upravil dne 15/4/14 09:04 od michal88]

Odesláno

Citroeny.cz mám prolezlý i pozpátku (i staré forum a i jiná citroen a pug fóra). :) Právě s kolegou sveskaXM jsme tohle fest řešili v tématu zde: http://www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?f=101&t=2938, jemu se povedlo sehnat budíky i plovák z benzina a přeházel si to na svou naftu, ale mě se plovák ne a ne zadařit sehnat. A jelikož je 605 po elektrostránce velmi podobná, ptám se i tady, protože komunita kolem pugů je o něco větší než Citroenářská.

Mám prolezlý i hafo a hafo zahraničních fór, ale nikde nic... :(

[upravil dne 15/4/14 09:50 od michal88]

Odesláno

Na to jsem koukal, ale tento konkrétní plovák je pro auta bez PPC (v konektoru má pouze 2 kontakty místo 3 a jezdec je napojen na stejný pin jako jedna strana odporové dráhy) a ten druhý s čerpadlem na benzinovou 605 taky nic (není na fotce vidět, ptal jsem se)...

Jinak, zapojení na schématu (str. 5):

http://oldipcxm.free.fr/schematek/520-0.pdf

2 - PPC

650 - plovák

40 - budíky

Jj, pro mě to v podstatě je jen sehnat plovák. Budíky, které by uměly PPC už mám (a kdo by chtěl dodělávat na svém, musí krom plováku sehnat i budíky). Jen jsem se chtěl zeptat, jestli už to někdo neřešil nějakou \"vochcáfkou\" (což by nepomohlo jen mě, ale myslím že i jiným), protože co šlo, to jsem poptal... Akorát za přestřelený ceny jako např. u zlodějů ve Slušticích jsem se na to vybodnul a nešel do toho. Dávat za něj olezlý s drahami na konci životnosti 3500 Kč, když nový bych měl při dobré vůli a velmi dlooouhém čekání za 3000 Kč se mi moc nechce (jinak nový stojí 5 a není k dostání ani tam).

[upravil dne 15/4/14 13:55 od michal88]

Odesláno

Možná blbá otázka ale zkusím:) Zkoušel někdo dávat PC do starého Berlinga/Partnera z nového? Za předpokladu že by to uměla BSI? Mám r.v. konec 2001 což by možná mohlo umět.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím, nedávno som menil Ačkový displej za Bčkový, ani mi tak nejde o rozbehnutie PP, ale namiesto ukazovania teploty mám len dve pomlčky. Stačí to aktivovať cez dia? Prípadne vie mi niekto cez VIN zistiť, či mám v aute predprípravu na PP? Už keby som riešil aktiváciu teplomeru cez dia, tak by som nechal rozbehať aj ten PP... Vopred vďaka. Vin poskytnem, ak bude treba :papa

Odesláno

Ahoj, celkem jednoduché zjištění. Pokud máš BSI označenou na štítku B0 nebo B2, tak PP nejde. Pokud máš BSI s označením B1, B3, nebo B4, tak PP jde. Na prvotní zjištění stačí pokud má auto dešťový senzor a automatickou klimu, tak PP jde.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...