Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak ja mam 1.8 benzin... vahu vzduchu taky nemam jen snimace teploty a tlaku vzduchu, tak tam by to slo... zatim jeste nemam aktivovany vestaveny palubak tak uvidim estli nekoho sezenu kdo to bude umet aktivovat.. pripadne co by stala vyroba toho tveho?

Odesláno

Už jsem to psal výše odhadem, ale přesně:

- displej od číňana - 250 Kč

- procesor 150 Kč

- deska + bižuterie asi 200 Kč

- diagnostický modul ELM327 od číňana (musí se z něj vypárat BT modul) - 200 Kč

- program do procesoru - tady zatím nevím, možností je víc (od té že to prostě prsknu na web zadara nebo za nějakej bakšiš prodám nebo vyměním :) )

no a pak něčí práce :)

Mám to ale jen v jednom prototypu a nevím jak se to bude chovat v extrémních teplotách (hlavně displeji se asi mrazy líbit nebudou), jaká bude dlouhodobá spolehlivost a podobný věci. Kdybys bydlel někde blízko a mohl v případě poruchy (nebo chuti mi rozbít úsměv :D ) přijet, tak bych ti to možná udělal, ale nerad bych řešil nejaké reklamace a stížnosti přes celou republiku.

Ale dá se koupit tohle, umí to podobný věci, ale už jsem se setkal s tím, že jak nemá motor váhu vzduchu, tak podobný krabičky nebo i soft do pc neumí počítat spotřebu. Ono teda ani to moje není úplně přesný, ale pro přehled jak zacházet s plynem je to neocenitelný :)

http://www.ebay.com/itm/SCANGAUGE-II-SCANGUAGE-2-OBD2-AUTO-COMPUTER-CODE-READER-/250695566959?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item3a5e9ec66f&vxp=mtr

Ještě k tomu měření spotřeby... pro nejvyšší přesnost by to chtělo měřit délku otevření vstřiku, jenže tam nevím zásadní údaj - kolik benzínu se vstříkne za nějakou jednotku času. Tak jak to mám teď se to počítá z váhy vzduchu podle chemických vzorců, protože řj motoru údaje o spotřebě nebo \"nastříkaného\" paliva do motoru neposkytuje.

[upravil dne 17/6/13 06:42 od kuto]

Odesláno

No libí se mi to. Mám motor NFU 1.6 16V a tam nevím jestli je váha vzduchu ale protože mám berlingo úplně to první tak tam by to šlo krástně do kastlíku pod ofuky. S tou cestinou máě možná pravdu, pak jedině to řešit symboly, což bude asi potřeba jiný display a asi i práce navíc.

No pokud to nějakou dobu otestuješ, a já zatím dám auto dohromady tak pak bysme se určitě nějak dohodli. Jinak asi spočítat kolik se dá ujet na zbylé palivo to neumí co? Na tuto funkci jsem si u aut hodně rychle zvykl.

Odesláno

Neumi, potoze nemam k dispozici ujety kilometry. Muzu pracovat jen s datama, ktery definuje SAE J1979 http://en.wikipedia.org/wiki/OBD-II_PIDs . Da se pracovat ale jen se zlomkem z nich, podle toho, co pocitac v aute podporuje. Moje Berlingo z r. 2007 mi z toho seznamu da jen 18 udaju! Jediny kilometry, ktery z nej dostanu, jsou jak daleko jedes s rozsvicenou kontrolkou MIL.

[upravil dne 18/6/13 20:34 od kuto]

Odesláno

Jasný chápu, pouze zobrazuje to co mu dovolí jednotka. Ukázat zbylé km, se myslím počítalo z litrů v nádrží x spotřeba, ale to by bylo asi hůře programovatelné, pokud by si vůbec ten údaj o stavu paliva nějak dostal.

No počkám si až to pořádně odkzkoušíš a pak se možná někdy stavim ve Varnsdorfu a vezmu to pak rovnou k Vám do kina:)

Odesláno

programovatelny je cokoliv, pokud k tomu mam vstupni data :) To bych mu musel po kazdym tankovani vlozit kolik jsem natankoval litru, protoze mnozstvi paliva taky nedostanu. Pak bych musel nejak pocitat asi s prumernou spotrebou, ale nejspis bych dostal nejaky hausnumero k nicemu. Tohle jsou vsechno data, ktery jsou v BSI. Urcita moznost by tu byla, a to ta, ze bych se pripojil na snimac ujetych km a plovak v nadrzi v aute primo :) Ale to necham az na novou verzi :)

Co je na nasem kine vyjimecnyho, ze se tam chce podivat prazak? :D

[upravil dne 19/6/13 15:27 od kuto]

Guest servisman
Odesláno

kolik litru jsi natankoval se snad pozná z rafiky palivoměru nebo ne??

Guest servisman
Odesláno

to nevím ale když já natankuji tak se zvedne dojezd ,PP bere i data z palivoměru ;)

Odesláno

No já než se tam dostanu tak to bude už i verze 3 :D Přiznám se že takováto elektronika jde mimo mě až mám elektrotechnické vzdělání ovšem nějak jsem se minul a nikdy se pak tím nezabýval. Ale už takto se mi to dost líbí.

No s tím kinem jsem tak nějak na dálku \"spřízněn\", před cca 6lety jsem tam prožil super leto a je čas si to možná zopakovat:D

Odesláno

Jak uz jsem psal vyse a daval link, pokud to neni orig PP (ten je pripojen na CAN sbernici BSI) a pripojim se na OBD zasuvku, tak lze nacist jen udaje, kterej definuje norma SAE J1979. Tam nejaky udaj o palivu je, nicmene moje auto ho neposkytuje a nevim jaky presne ma vyznam a ujete kilometry nejsou vubec. Pokud to reknu laicky, muzu vyuzit jen data, ktera je schopna precist diagnostika s ELM327. Jsem tedy omezen na data ridici jednotky motoru, na druhou stranu je to univerzalni prakticky do jakehokoliv auta s OBD zasuvkou, ktere je ochotno komunikovat s ELM.

Patrik406ST, servisman: Pres diagnostiku samozrejme ano, ja popisuju situaci jaka je s vlastnim pocitacem vyrobenym doma s vlastnim softwarem. Do BSI se dostat neumim a myslim ze technicka dokumentace a komunikacni protokol BSI verejny neni. To bychom pak nepotrebovali Lexii :)

[upravil dne 21/6/13 06:32 od kuto]

• O 3 týdny později...
Odesláno

ako vam funguje aktualny dojazd v old modeli? v manuale pise ze ked zasvieti hladove oko tak sa to automaticky prepne na ten dojazd mne to neprepne a co je horsie ked uz mam malo paliva a na dojazd naskocia carecky tak po doplneni paliva do nadrze dojazd nepocita mam tam stale carecky musim vytiahnut konektor a zase ho nastrcit aby zacal pocitat ,ostatne udaje funguju ,palubak mam dorabany napojene je to dobre si myslim podla schemy

[upravil dne 8/7/13 16:56 od krtek 2]

Guest servisman
Odesláno

Kolikrát mne tam skočily čárky z důvodu dojezd nad 1000km a to PP nebere.

Odesláno

ok ale ked tam doplnim palivo cca stvrt nadrze co na 1000 km neni ani zdaleka a neukaze nic len ciarky a nechce pocitat ani podlhsej jazde musim vytiahnut piny 13 a 14 co su napojene na plavak v nadrzi a budiky a opet napojit vynulovanie palubaku nepomaha , tvrdy reset (odpojenie baterie )som neskusal

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...