Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chci se zeptat, budu kupovat nějaký díly a nechci hned kupovat to nejdražší, tak počítám, že to za rok budu měnit znova, proto potřebuji vědět jaké má kdo zkušenosti s firmou MAXGEAR. Budu kupovat tyto díly: čepy řízení, spodní čepy a brzdové desky značky G.E.C. a možná v budoucnu kotouče značky MAXGEAR. Díky za názory a zkušenosti.

Odesláno
Chci se zeptat, budu kupovat nějaký díly a nechci hned kupovat to nejdražší, tak počítám, že to za rok budu měnit znova, proto potřebuji vědět jaké má kdo zkušenosti s firmou MAXGEAR. Budu kupovat tyto díly: čepy řízení, spodní čepy a brzdové desky značky G.E.C. a možná v budoucnu kotouče značky MAXGEAR. Díky za názory a zkušenosti.

Zkušenost nemám,ale zdá se mě to až příliš levné tak aby se to neprojevilo na kvalitě.Těžko říct nevím jak na Peugeot ,ale na Seata VW atd..stojí 2KS 1800Kč.Což mě přijde až moc levné..:)

Odesláno

Díly podvozku a brzd patří mezi ty věci kde se šetření absolutně nevyplácí. Navíc koupit kvalitní díl za rozumnou cenu dneska přes net není žádný problém. Takže nevidím důvod proč experimentovat. Pokud někdo najezdí 10 tis ročně a´t si experimentuje. Já najezdím 50 tis a nemám ani peníze ani čas na pokusy.

Odesláno

Já najedu zhruba 25-30tis. ročně, tak uvidim jak to vydrží. A těch pár stovek to mě nezabije, maximálně to pak vyměnim a koupim kvalitnější. Teď momentálně nemám možnost nějak moc utrácet a hlavně to už potřebuje udělat.

Odesláno
Já najedu zhruba 25-30tis. ročně, tak uvidim jak to vydrží. A těch pár stovek to mě nezabije, maximálně to pak vyměnim a koupim kvalitnější. Teď momentálně nemám možnost nějak moc utrácet a hlavně to už potřebuje udělat.

Napiš mi prosím konkrétní položku a k ní cenu, jen tak pro zajímavost.

Odesláno

No třeba spodní čep stojí 130kč, meyle je už za 230 a i to neni zrovna dobrá volba na dlouhý používání. Mi doporuč prosím nějakou značku s dobrym poměrem cena/kvalita. Dík. A popř stránky odkud objednávat.

Odesláno

Špatná není značka třeba MOOG,ale čep stojí zhruba od 500-600Kč.

Budu měnit zadní ramena,a asi pujdu do MOOG nebo možná FEBI.

Nalítám tak 30-40 tisíc kilometrů ročně.

A nechce se mě to měnit nějak často,tenkrát jsem také koupil zdánlivě levné díly a na podvozek se to opravdu nevyplatí.

Čepy,ramena za pár kaček a po 20 tisících KM opět výměna.

Někdy se opravdu vyplatí investovat více:)

Každopádně uvidíš jak to bude...:D

[upravil dne 23/8/12 22:44 od luke20]

Odesláno

Klepou mi stabilizační tyčky na předku na P406, tak jsem našel toto:

http://www.auto-francie.cz/zbozi/8050/VZPERA-STABILIZATORU--406-1-8-16V.htm

Myslím, že značka Maxgear je polská, nepočítám s kdovíjakou kvalitou, ale asi ty tyčky za tu cenu zkusím. Schválně, co vydrží. Současné tyčky Febi (cena několikrát vyšší než ty Maxgear) mám po 45tisících mrtvé, tak i kdyby tyhle vydržely půlku, tak za 140 Kč se to vyplatí. Vyměním si to sám, takže práci nepočítám.

A dnes jsem měl rozebraný zadek a mám vymlácené silentbloky v těhlici. Maj v tom e-shopu nějaké značky Sidem (http://www.auto-francie.cz/zbozi/8496/SILENTBLOK-ZADNIHO-PRICNEHO-RAMENE-KRAJNI-U-KOLA-D.htm), taky levné, ale tam dám radši nějakou dobrou značku, protože je to blbá práce je vylisovávat. Značku Sidem totiž neznám, tak nevím, jak je na tom s kvalitou.

[upravil dne 24/8/12 15:06 od Butrus]

[upravil dne 24/8/12 15:07 od Butrus]

[upravil dne 24/8/12 15:10 od Butrus]

Odesláno

maxgear jsem daval pakny rucni brzdy v zime ... od te doby jsem do toho nelezl, tak nevim, jen vim, ze si musim zase nechat trochu seridit ricku, protoze zase prestava brzdit, ale paknama to nebude ...

Odesláno

BRUTUS- jak nejlíp vyměnit ty stabilizační tyčky doma? Sem se je snažil povolit a akorát se to protočilo v tom kloubu a je to ještě volnější a nevim jak to přitáhnout, nejradši bych to odříznul ale zase to nechci nějak zničit. Jde to ještě nějak zpříčit a jenom to třeba provizorně dotáhnout?

Odesláno

Zvedni auto na obou stranach na hever aby se ti vyvesila naprava jinak ti nepujde vytahnout.V tech sroubech od tycek by mnel byt jeste imbus proti protoceni pak to pujde povolit..Jinak kdyz ne tak jedine urezat:papa

Odesláno

Tak já měl štěstí, že šli dobře povolit. Ale nejspíš to bylo tím, že předchozí majitel byl pečlivka a závity byly natřené nějakým voskem, stačilo to odrbat drátěným kartáčem a závit byl jako nový, pomáznul jsem ho a krásně povolil. Při koupi jsem tam měl Deplhi, jedna byla KO, druhá s miniaturní vůlí, tak jsem si jí ještě schoval, kdyby něco. Taky jsem si říkal, co když to nepůjde - pak asi už jenom flexa.

To samé bylo na zadku, včera jsem měl zadní stabilizační tyčky venku, taky šli pěkně povolit, kontroloval jsem ve svěráku, jestli už nemají vůle.

Odesláno

Jo tak díky moc, nakonec se mi to podařilo pěkně dotáhnout a je to zase tichoučký jako předtim, ale až je budu měnit tak to bude horší, protože ten závit je jinak pěkně zarezlej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...