Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

406- pískání + abs fault

Recommended Posts

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Ahoj.Po výměně spodních čepů,čepů řízení a stab. tyček se mi začalo oběvovat na displeji ABS fault + se rozsvítí vykřičník. Nevím zda to má něco s opravou společného ale při opravě museli brzdy ven i těhlice.

druhým problémem je to že mi (asi nalevo vepředu) píská za jízdy kolo.je to cca do rychlosti 60km/h a jakmile maličko zatočím volantem tak to přestane.I když přibrzdím tak to přestane a po chvilce začne znova.

Není možné že je to z důvodu zpětné montáže destiček? při opravě mi zjistil že jsem měl jeden šroub u třmenu povolenej tak jestli si třeba nesedaj

ps: ještě mě napadlo že to absko už i zhaslo ale když jsem střihnul v rychlosti zatáčku tak to tam bylo znova :(

[upravil dne 21/8/12 09:10 od Chozeluizskuner]

Odesláno

souvislost to bude mit, tipoval bych bud cidlo a nebo prasklej ozubenej krouzek na poloose, jednoznacne to rekne diag, pokud to bude cidlo, rekne presne ktery, pokud krouzek, napise to chybu koherence signalu na danem kole

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Tak jsem dnes jel na Lipno a zjistil sem že to začne pískat až když se ohřejou brzdy a jakmile maličko přišlounu brzdu tak to přestane.Stačí oravdu trochu,ani to nemusí začít brzdit. Tak opravdu nevim.Kroužky jsem zkontoloval jen v jedný poloze pač jsem chvátal a neměl jsem hever po ruce. občas to nahlásí chybu hned po otočení klíčku.Jindy až při jízdě.ani nemusim v danou chvíli brzdit.Diag by byla nejlepší způsob.Ale před opravou kterou jsem popisoval nahoře to bylo vše ok.Nemůže to pískání bejt z důvodu sesedání těch destiček po volném třmenu? ted sem s tim ujel cca 200km a furt to dělá.Jak jsem psal nahoře že pomůže zatočit tak to nepomuže.jen přimáčknout pedál.

Zvedl sem auto když jsem přijel a zkoušel pootočit řidičovo kolem jestli nedře a nějaký to tření tam bylo.Přišlo mi že to popiskava o destičky.

Odesláno

Myslím, že řešíš zbytečnosti. Zvedni to auto sundej jedno i druhé kolo a pevně zaber za ty kroužky. Nebo přestaň střílet na slepo zajeď na diag. a uvidíš hned.

Odesláno

a zkousel jsi, jestli ABS funguje pote, co to tu hlasku zahlasi ?

jeste me napadlo, ze u noveho modelu nesmyslne hlasku o zavade na brzdovem systemu hlasi spatny spinac rucni brzdy, kdyz by ABS fungovalo normalne i po tom, co to zahlasi chybu, pak by to mohl byt ten spinac.

u toho piskani desticek je teda mozny, ze jak byl povolenej ten sroub trmenu, ze jsou malinko sjety k jedny strane a tak popiskujou, uvidis, jestli si za par stovek km sednou

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Ta ručka mě taky napadla... zkusim s tim zejtra zaject na trávu a prudce zabrzdit.škoda že neni moc vidět na ty destičky.kdyžtak bych jí sjel jemnym šmirgl papírem.Diagnostika by byla fajn ale po opravě mi zbylo kuloví.Tak bych rád vyřešil závadu po selsku :).Opravář mi říkal že čidla nevyndaval jen je odpojil u jednotky a vytáhl těhlice s kabelama.a kroužky si nevšim že by byli křuplé

Odesláno

Spínač ruční brzdy ale hlásí nízkou hladinu brzdové kapaliny. Popiskování mohou dělat brzdové destičky, plech destičky vibruje mezi pístkem a píská to. Dobré destičky mívají ze strany plechu tzv. šimy, které zabraňují pískání. Ale nejlepší bude, když navštívíš kobliha69 a bude jasno.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Přední kotouče mám ATE power disc a destičky také ATE. Piskani doufam že dělá pouze nerovnoměrně sjetá destička,když mi tvrdil že třmen měl vůli.Zaznamenal jsem to i já když jsem jel pomalu na zpátečku a zabrzdil jsem tak mi v brzdě cvaklo.Ale už jsem najel 200km a přijde mi to snad i horší.Zejtra se za koblihem pojedu podívat aby jsme zjistili to ABS.Pak už jedině rozebrat brzdy a udělat kontrolu

Odesláno

Takže závada prozatím trvá - chyba byla na LP kole taková ta obecná \" Trvalá chyba snímače, nebo zkrat na plus nebo zkrat na kostru nebo přerušení...\" kabely byly sice opravované, ale to jsme udělali znovu a pořádně. Kroužek se zdál i po důkladné prohlídce OK.

Co mě ale překvapilo je hodnota odporu - kolísala kolem 1850 ohmů což je asi moc. Myslím, že by měla být kolem 1050 ohmů. Nicméně je zajímavé, že i druhé čidlo má podobnou hodnotu - cca 1750 ohmů, ale chybu nehlásí.

Při zkušební jiždě je podle diag rychlost kol shodná +- na 1-2 km.

Můj tip je tedy, že jsou obě čidla špatná - na hraně funkčnosti, ale to na pravém ještě chodí a to na levém už je za hranou.

Co myslíte?

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Nejspíš to tak už bude... chyba se stale objevuje tak mi nezbyde nic jinýho než sehnat čidla jiná. Nejlépe starší a v pořádku.Destičky po zásahu Koblih69 už tolik nepískají tak věřim že za sto KM to bude OK.

Odesláno

Možná by stálo za to udělat to samý s brzdou na druhém kole. To čidlo bych koupil zatím jedno. Před koupí ho proměřil a pokud bude kolem 1000 ohmů tak bych ho vzal a vyměnil na tom levém kole. Pokud máš možnost půjčení na vrakáči tak by ot bylo asi ideální.

Odesláno

cidel je dost, u Devilse jsme jich vymontovali tak z 15 aut :D kdyz ho poprosis, urcite ti nejaky zmeri a kdyz budes chtit, tak i posle

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Tak čidla jsem obědnal jen nebudou hned.Dostanu je k přeskoušení a popřípadě můžu vrátit.Což je pro mě ideální věc. Včera když jsem jel od tebe tak jsem poslouchal s otevřenejma oknama a určitě je to jen levá strana jelikož když sem jel a měl jsem po pravej straně baráky tak sem to neslyšel.ale když byli jen po levé straně tak se to zesílilo.Pískání se doufám vyřeší samo

• O 2 týdny později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Aktualizace stavu :)

Pískání bych řekl že už ustalo a to díky zásahu Kobliha a jeho pilníku a měděné pasty.

Čidlo ABS na levém kole vyměněno za starší kousek a kontrolka už se od té doby také nerozsvítila.Takže chyba byla v něm.

Díky moc :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...