Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Voda z výfuku

Recommended Posts

Odesláno

Chci se zeptat, jestli je normální, že u P106 XSi vidím kapičky vody letící z výfuku při volnoběžných otáčkách, pod autem bývá flek vody. Auto nemá katalyzátor (!), a když jsem měl dole svody, viděl jsem, že ventily jsou orezlé. Kde se bere ta voda ? Dík za odpovědi.

Odesláno

Tak nějaká voda se sráží ze vzduchu pokud je výfuk studený, všimni si že na křižovatce se kolikrát vyleje z výfuku auta před tebou trochu vody, to je uplně normální jev, čim je chladněji je to častější, po ohřátí se potom už z vyfuku valí jen pára, proto to v zimě jakoby hodně kouří. Orezlé ventily, pokud by se ztracela voda z chladiče mohla by jít do motoru. Ale jestli se neztrácí tak je vše v pořádku. Jen nechapu jak jsi při sundaných svodech viděl ventily??

Odesláno

Havex

zkontroluj množství vody v chladiči, jestli je málo,tak teče do motoru, jestli vůbec neubývá, tak si vody z výfuku nevšímej, je to normální jev

Radek Hurvajz

podle toho, které svody sundáš, podle toho vidíš buď sací nebo výfuk. ventily--těma otvorama v hlavě

Odesláno

Tak nevím, pod pojmem svody si vždycky představím výfukové svody. Že by mohly být orezlé výf. ventily se mi tak nějak nezdá. Budou zakarbonované ale orezlé? A kde? Dyť by to všechno vydřelo? :myslim

Odesláno

Tak úbytek vody v chladiči jsem nezpozoroval. Ano, viděl jsem dříky ventilů, na kterých byla vidět oranžová vrstvička rzi. Myslel jsem výfukové ventily. Voda v benzínu být snad nemůže. Tak snad je tento jev normální i přesto, že jsem 106ku zbavil toho ošklivého katalyzátoru :D.

Odesláno
Tak nevím, pod pojmem svody si vždycky představím výfukové svody. Že by mohly být orezlé výf. ventily se mi tak nějak nezdá. Budou zakarbonované ale orezlé? A kde? Dyť by to všechno vydřelo? :myslim

No jen ve spodní části u sedla, nahoře jsou černé od oleje. Zkrátka rez je jen tam, kde nedochází ke kontaktu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...