Guest Havex Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 Chci se zeptat, jestli je normální, že u P106 XSi vidím kapičky vody letící z výfuku při volnoběžných otáčkách, pod autem bývá flek vody. Auto nemá katalyzátor (!), a když jsem měl dole svody, viděl jsem, že ventily jsou orezlé. Kde se bere ta voda ? Dík za odpovědi. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 Tak nějaká voda se sráží ze vzduchu pokud je výfuk studený, všimni si že na křižovatce se kolikrát vyleje z výfuku auta před tebou trochu vody, to je uplně normální jev, čim je chladněji je to častější, po ohřátí se potom už z vyfuku valí jen pára, proto to v zimě jakoby hodně kouří. Orezlé ventily, pokud by se ztracela voda z chladiče mohla by jít do motoru. Ale jestli se neztrácí tak je vše v pořádku. Jen nechapu jak jsi při sundaných svodech viděl ventily?? Citovat
ozzy56 Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 Havex zkontroluj množství vody v chladiči, jestli je málo,tak teče do motoru, jestli vůbec neubývá, tak si vody z výfuku nevšímej, je to normální jev Radek Hurvajz podle toho, které svody sundáš, podle toho vidíš buď sací nebo výfuk. ventily--těma otvorama v hlavě Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 Tam mužeš vidět tak maximalně dřík ventilu, ale ne sedlo Asi jsem to blbě pochopil, ja myslel že viděl orezlou hlavu ventilu [upravil dne 13/8/12 17:34 od Radek Hurvajz] Citovat
koblih69 Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 Tak nevím, pod pojmem svody si vždycky představím výfukové svody. Že by mohly být orezlé výf. ventily se mi tak nějak nezdá. Budou zakarbonované ale orezlé? A kde? Dyť by to všechno vydřelo? Citovat
Guest Havex Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 Tak úbytek vody v chladiči jsem nezpozoroval. Ano, viděl jsem dříky ventilů, na kterých byla vidět oranžová vrstvička rzi. Myslel jsem výfukové ventily. Voda v benzínu být snad nemůže. Tak snad je tento jev normální i přesto, že jsem 106ku zbavil toho ošklivého katalyzátoru . Citovat
Guest Havex Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 Tak nevím, pod pojmem svody si vždycky představím výfukové svody. Že by mohly být orezlé výf. ventily se mi tak nějak nezdá. Budou zakarbonované ale orezlé? A kde? Dyť by to všechno vydřelo? No jen ve spodní části u sedla, nahoře jsou černé od oleje. Zkrátka rez je jen tam, kde nedochází ke kontaktu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.