koblih69 Odesláno 1. říjen 2012 Odesláno 1. říjen 2012 2 Zoso: s to armádou se nechci přít - nijak jsem po tom nepátral, ale bývá to jen reklamní tah. Oni používají hlavně Traser. Teda pokud jde o výstrojní hodinky. Důvodem je např. to, že mají Tritiové trubice, takže svítí cca 20 let i v naprosté tmě, pouzdro z kompozitu, které je lehounké a extra trvanlivé a pod. dusan2: co ti mám říct - ty hodinky vypadají dobře, jsou kvalitní prakticky ve všech ohledech, takže je to dobrá volba. Pro mě jsou drahé, ale cena je subjektivní věc, takže to bych neposuzoval. Když to uzavřu tak podle mě s nimi budeš velmi spokojený když si dáš pozor na 2: věci -1. safír je tvrdý, ale křehký, takže se sice skoro nepodře, ale snadno se odštípne (pádem na kámen a pod. ). 2. titan je příjemně lehký, ale velmi měkký takže pozor na hlubší škrábance. Pokud se objeví malé stačí ta drsná strana houbičky. Pořádne přitlačit a pomalým táhnutím ten původní kartáčovaný povrch zase obnovíš. [upravil dne 1/10/12 21:49 od koblih69] Citovat
dusan2 Odesláno 1. říjen 2012 Odesláno 1. říjen 2012 To si ma potesil. Boli drahe to je pravda ale mne stacia jedny na rozdiel od teba :D:D Dik Citovat
ZoSo Odesláno 2. říjen 2012 Autor Odesláno 2. říjen 2012 2 Zoso: s to armádou se nechci přít - nijak jsem po tom nepátral, ale bývá to jen reklamní tah. Oni používají hlavně Traser. Teda pokud jde o výstrojní hodinky. Důvodem je např. to, že mají Tritiové trubice, takže svítí cca 20 let i v naprosté tmě, pouzdro z kompozitu, které je lehounké a extra trvanlivé a pod. dusan2: co ti mám říct - ty hodinky vypadají dobře, jsou kvalitní prakticky ve všech ohledech, takže je to dobrá volba. Pro mě jsou drahé, ale cena je subjektivní věc, takže to bych neposuzoval. Když to uzavřu tak podle mě s nimi budeš velmi spokojený když si dáš pozor na 2: věci -1. safír je tvrdý, ale křehký, takže se sice skoro nepodře, ale snadno se odštípne (pádem na kámen a pod. ). 2. titan je příjemně lehký, ale velmi měkký takže pozor na hlubší škrábance. Pokud se objeví malé stačí ta drsná strana houbičky. Pořádne přitlačit a pomalým táhnutím ten původní kartáčovaný povrch zase obnovíš. [upravil dne 1/10/12 21:49 od koblih69] ono je zajimavy ze se tim naopak Casio nijak nechlubi. Tohle sem zjistil na G-shock foru, kde sou nadsenci co prohledavaj fotky americkych jednotek a hledajco ma kterej vojak na zapesti. A samozrejme ze se to vi i odjinud. Moc sem to nestudoval. Samozrjeme ze maj spis Frogmany, Risemany, Gulfmany a Mudmany, ake najdou se zvlaste u pilotu i ty moje. Citovat
koblih69 Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Výhodou je, že stejně jako třeba holky a auta se nám každýmu líbí něco jinýho. A to je myslím fajn ... já dneska jedu na vlně Poljot Aviator Citovat
Feelly Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Koukám vodotěsnost 10ATM... Prosimtě kolik je jedna atmosfera? Nikde to nemužu najít.. Na svých hodinkách mam 3ATM.. Díky jinak hodinky fajnové. Citovat
koblih69 Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Hehe vodotěsnost hodinek je dobrá taškařice asi jako PMPO výkon u zesilovačů... * 3Atm znamená, že je uváděná \"vodotěsnost 30m\" v překladu ale v návodu najdeš větu \"Odolnost vůči dešti a vlhkosti (nejsou vhodné pro plavání). Proč je v tom rozdíl? Asi proto, že když ty hodinky vezmeš a bez pohybu je uložíš do 30-ti metrů tak do nich nevnikne voda. Nicméně to je jen laboratorní simulace tlaku odpovídajícímu 30m - ve skutečnosti tam mácháš rukama a pod. *10Atm je často na ciferníku psaná jako 100m ale přeloženo do řeči výrobce: \"Určeno pro šnorchlování, plavání a potápění do 15 metrů hloubky. Pokud se bojíš, tak kvalitní hodinářství ti provede zkoušku těsnosti ( cca za 100,- ) a vydá ti papírek a na měm přesné číslo. Které bude u tebe reálně někde na 5-6Atm což je běžné plavání. Jak to dělám já? Nikdy běžné hodinky nevystavuju vodě. Nikdy se s žádnými hodinkami nesprchuju a pod. Pokud se jdu někam vykoupat ven nebo k moři tak mám hodinky označené jako 20 ATM ( 200M ) které už bývají označené jako Divers ( rekreační potápění do 40 metrů ). Důvod je jednoduchý - těsnění kolem korunky a dýnka (spodní víčko) stárnou a většina výrobců tě nutí 1x za ro provést tlakovou zkoušku aby jsi měl jistotu. Na čachtání mám třeba Seiko Monster [upravil dne 2/10/12 15:03 od koblih69] Citovat
Feelly Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Hmmm děkuju za vysvětlení, pravě jsem nevěděl.. Jinak ty SEIKO teda moc hezký kousek hodinek.. Koukám, že tomu opravdu dost hovíš.. Co si o nich teda myslíš ? http://www.jacques-lemans.cz/jacques-lemans-classic-dublin-1-1391a/ [upravil dne 2/10/12 15:11 od Feelly] Citovat
koblih69 Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Strojek je klasický chronograph Myiota chrono. To není špatně, nicméně stejný strojek používají prakticky všichni výrobci levných chronograph hodinek - když vezmu nějakou známější značku tak Casio je má v řadě Edifice která je cenově někde od 1 500,- . Co se týká vzhledu to je individuální a neměl jsme možnost posoudit kvalitu \"keramiky\" kterou uvádějí. Nicméně s ohledem na to kde se vyrábí bych od povrchu zázraky typu RADO nečekal. J.L. se snaží podle mě parazitovat na podobnosti se Swiss Top značkou JLC - Jaeger-LeCoultre ale to je trochu mimo. Hodinky jsou v podstatě módní doplněk - druh pánského šperku, takže posuzovat jen \"tvrdé\" parametry nelze. Klíčové je co se komu líbí. Pokud se ti líbí tak je vše OK, strojek je poměrně osvědčený a svoje spolehlivě odslouží. Citovat
jofo Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Som sa pytal preto , lebo ze mam podobne. [upravil dne 2/10/12 18:54 od jofo] Citovat
Feelly Odesláno 4. říjen 2012 Odesláno 4. říjen 2012 Koblih- Děkuju moc.. No liběj se mi docela dost. Takže díky za informaci. Jinak ty Casia co mam jsou řady Edifice.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.