Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tissot používá běžné strojky ETA které si nechává na míru trochu vzhledově vylepšit. Nicméně bezpochyby patří k tomu lepšímu co se dá koupit, některé strojky stojí třeba i 20-30 USD!

Odesláno

pekne, to se musi nechat :)

ja jsem rad, ze nemam zadnou sberatelskou vasen, spis jen tak od neceho trochu

ale ta s500 by se ke me fakt hodila, ale kdo by to zivil, tim myslim, kupoval benzin a brzdy :D

[upravil dne 30/9/2012 23:51 od Scratch]

Odesláno
No myslel jsem tyhle, vypadají stejně..

[upravil dne 30/9/12 23:50 od Feelly]

Nene to jsou Orienty, solidní kus železa, když nemáš kladivko zatlučeš s tím kolíky ke stanu :D mizerná fotky z mobilu...

post-25417-14109627243325_thumb.jpg

Odesláno

Já mám už přes rok imitaci G-shock za bratru 10 nebo 15 USD- jsou s ručičkama i digitálkama (chtěl jsem dvojí ukazatel času kvůli časovýmu posunu) a jedinej problém, kterej s nima mám, je zatuhávání tlačítek, ale stačí trochu kontoxu nebo WDčka a zase běhaj jako zamlada. Je fakt, že ty gumový části dostávaj pěknej záhul, páč je při žádný práci nesundavám, pokud mi vyloženě nepřekážej (takže mastnota, voda, petrolej, prach atd.). Několikrát jsem je měl i otevřený a žádná voda se mi do nich ještě nedostala. Tudíž bych se nebál ani holinek od čičmanců za pár kaček ;)

Odesláno
Ták já zbírám akorát auta v měřitku 1:43 a mam jich asi 70 :) Tak kdyby jste někdy chtěli vyfotit... Rád se pochlubím :D:)

Jen se pochlub :papa

Zítra můžu přihodit ještě sbírku manželčiných Swatchek - to jsou jediný baterkový co smí k nám domů ;) Já bych je nenosil, ale vona může, ale stejně nosí většinou Swatch automaty.;)

[upravil dne 1/10/12 00:00 od koblih69]

Odesláno

No ty Orientky jsou pěkné..

Timex takle vypadaj jinak ale zdalky by to šlo skoro zaměnit.. :D

Pochlubím se no.. Někdy to vyfotím akorát jsme ve stěhovaní tak se pochlubím zitra tak možná pár autama co tu mam vedle pc, a pak s těma veteránama, škodovkama, policejníma auta ze všech zakoutí světa a v neposladní řadě krásnou 405 od Norevu .. za 900,- -.-

Jinak tam mam třeba i Škodu Populár ta je nádherná.

Jinak fotku přihoď. :)

[upravil dne 1/10/12 00:07 od Feelly]

Odesláno
Tissot používá běžné strojky ETA které si nechává na míru trochu vzhledově vylepšit. Nicméně bezpochyby patří k tomu lepšímu co se dá koupit, některé strojky stojí třeba i 20-30 USD!

:super:super:super

:papa:papa:papa

Odesláno

Uz ta debata asi neni o pracovnich hodinkach... letecky hodinky se svym velikym nechranenym sklickem opravdu nejsou pro praci vhodny a je uppne jedno jestli maj safir, telo titan a dynko buhvi co... to co si zazijou hodinky na mym zapesti by bez tezkejch skrabancu opravdu nedali... a bez baterky? ? jako natahovaci?? potrebuju se na ne spopehnout, nikdy nesundat ze zapesti a to splni jen baterka, gumovy provedeni a zapusteny sklicko... takze g-shock, protreck etc... jinak mam Zeppeliny a ikdyz vim ze by to asi taky mechanicky dali, tak je proste do prace nevemu...

Odesláno
koblih69 a co CITIZEN ? Ako je na tom? Len nehovor ze ma strojcek za 5 $ !!! :bojim

Ono tohle zevšeobecňování není úplně OK. Třeba tady zmiňovaný Tissot patřil spolu s Omegou ke špičce v počátcích náramkových hodinek. Společně vivinutý \"kladívkový\" automat prodávaly obě firmy jen s jiným logem. Bohužel se tomu trochu zproněvěřil a šel více komerční cesotu. Pro mě je z hlediska řekněme \"řemeslné kvality\" těžko pochopitelné, že v podobné cenové kategorii prodává Quartzový strojek (v pouzdru které ani nemá šroubovací, ale jen nacvakávací víčko) a kvalitní Automat ETA který může mít i COSC certifikát (Swiss certifikovaný chronometr). No a dneska je Tissot s Omegou, Longines... všichni členové Swatch Group - tedy té firmy, které je pro všechny synonymem plastových hodinek pro mladé :D

Ale k Citizen - citizen patří do skupiny Seiko. Která je asi dneska jediným vážným \"konkurentem\" swatch group. Z těch známých značek tam je Seiko, Orient, Myiota, Citizen ... Citizen dřív dělal velmi zajímavé hodinky s automatickými strojky, dokonce mechanické chronografy a pod. Po čase \"přenechal\" mechaniku Seiku a Orientu a pokračoval částeně v masové produkci osazované strojky Myiota ( 1-5 USD ) a pár řadami, které jsou do určité míry zajímavé. Většinou se to týká rádiem řízených hodinek a nebo způsobu dobíjení baterie v hodinkách (ať už mechanicky - seiko Kinetic, nebo fotovoltaicky). Z toho vznikly vcelku slušné modely hodinek u kterých dostává zákzaník za svoje peníze dobrou kvalitu a velmi slušnou výdrž. Za zmínku stojí jejich řada \"leteckých\" hodinek - třeba nejznámější NightHawk. Ty vypadají velmi dobře, jsou kvalitně zpracované a mají výbornou lumiiscenci. Bohužel jsou to prakticky výhradně bateriové hodinky.

Nějaké Citizeny jsem v Automatu měl, rozdal jsem je kolem - jedny má manželka, jedny tchán ... je to ještě starí škola, takže držáky na dalších několik desítek let.

Sám mám mechanický Chronograf - Citizen Bullhead - to je poměrně ceněná rarita.

post-25417-14109627260885_thumb.jpg

Odesláno
Koblih? Co su to za hodinky v tej spodnej krabicke uplne napravo? Take s kozenym remienkom.

To je Poljot Ruslan - mechanický chronograf s ručním nátahem. Pak jsou se stejným strojkem v té čtvercové krabici, v horní řadě uprostřed Poljot Blue Angels Navitimer a další v té horní krabičce se zeleným páskem jsou ty původní ze kterých jsou odvozené - tytéž měl Remek ve vesmíru.

Strojek je mechanický chronograf (mechanismus stopek) který po 2. světové válce získali Rusové ze švýcarska a používal ho mimo jiné třeba Breitling.

Z druhé strany jsou ty hodinky asi ještě hezčí, ale blbě se nosí :D

post-25417-14109627261348_thumb.jpg

Odesláno
Uz ta debata asi neni o pracovnich hodinkach... letecky hodinky se svym velikym nechranenym sklickem opravdu nejsou pro praci vhodny a je uppne jedno jestli maj safir, telo titan a dynko buhvi co... to co si zazijou hodinky na mym zapesti by bez tezkejch skrabancu opravdu nedali... a bez baterky? ? jako natahovaci?? potrebuju se na ne spopehnout, nikdy nesundat ze zapesti a to splni jen baterka, gumovy provedeni a zapusteny sklicko... takze g-shock, protreck etc... jinak mam Zeppeliny a ikdyz vim ze by to asi taky mechanicky dali, tak je proste do prace nevemu...

Safírové sklíčko dneska stojí jen o málo víc než obyč, takže dneska mají safírové sklo i hodinky za 1000,- Bateriové hodinky řekněme v relaci do 10 tis. mají většinu pohyblivých částí plastových. Takže zatímco kvalitními mechanickými hodinkymi budeš zatloukat kolíky k rajčatům další desítky let. tak quartzkám bude dost vadit i okopávání záhonku (teď nemyslím digitálky) ;)

Odesláno

Nedávno jsem radil kolegovi nějaký Citizeny - solar, radio, safír ... stály kolem 4 000,- - za ty prachy výborná koupě. Je naprosto spokojenej.

Bohužel moje úchylka jde směrem k mechanickým hodinkám, takže všechny moje příspěvky jsou nekritiky zaujaté :D

Odesláno

Safírové sklíčko dneska stojí jen o málo víc než obyč, takže dneska mají safírové sklo i hodinky za 1000,- Bateriové hodinky řekněme v relaci do 10 tis. mají většinu pohyblivých částí plastových. Takže zatímco kvalitními mechanickými hodinkymi budeš zatloukat kolíky k rajčatům další desítky let. tak quartzkám bude dost vadit i okopávání záhonku (teď nemyslím digitálky) ;)

prave proto sem zvolil digitaly. Zadny volny soucastky k rozbiti. Musim rict ze sem dost krkavci majitel a vubec neresim jestli se muzou rozbit nebo ne a zatim nemaj ani carku. A ze dostavaj zahul. Jinak g-shocky v leteckym provedeni sou staveny i na silny vybrace nekolika desitek Hz. Nejvic sem si potvrdil spravnost volby kdyz sem zjistil ze nejvetsim odbetatelem tehle hodinej je Americka armada pro vsechny svoje slozky.:super

jinak hezka sbirka - ikdyz mimo. muj styl... ale jinak

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...