Micky Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 Ahoj kluci, mám teď starší 407 2.0 HDI a všimnul jsem si, že při dojezdu na křižovatku při vyřazené rychlosti mi mírně kolísají otáčky. Jaky zastavím, jako by se to po chvíli ustálilo. :-) Rozsah tak 800-950 ot. Nepřipadá mi to moc normální. Myslíte, že by pomohlo vyzkoušet vyčistit škrtící klapku nebo že b byly načaté vstřiky? Všimnul jsem si ještě jedné věci, ukazatel teploty vody není nikdy na 90 stupních (tedy uprostřed), ale všdy ukazuje méně cca 80 - 85 stupňů, jak to máte vy? Díky za postřehy. M. Citovat
Speedy306 Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 Mě to kolísalo taky a byl to špatnej setvačník, cca 85 stupňů i u mě, jen k moři při 42° teplota vylezla na 90° Citovat
Micky Odesláno 2. srpen 2012 Autor Odesláno 2. srpen 2012 Skutečně dvouhmotnostní setrvačník? To se takto může projevovat? Moc nechápu tu souvislost. No je fakt, že spojka trochu chrastí při sešlápnutí do poloviny - dole pak ustane, takže mám v plánu ji vyměnit, tedy asi i se setrvačníkem. Je možné, že setrvačník vydává i takové chrastící pazvuky při vytočení motoru i za jízdy a při otáčení volantu v mírné rychlosti trošku vibruje i do řízení? Nepočítal bych, že po 140 tis najeto se bude měnit spojka, je to normální? :-) Díky za info a pomoc. Citovat
marty.h Odesláno 3. srpen 2012 Odesláno 3. srpen 2012 Ja nevim jestli se to da povazovat za kolisani ale pri jizde na neutral nebo se seslapnutou spojkou se mi volnobezne otacky drzi na cca 910 a pri zastaveni klesnou na cca 890. Prijde mi, ze je to tak normalni (schvalne). Teplota se mi standartne drzi kolem 80-85 stupnu a to i pri tech paracich co byly v Brne (pres 35 stupnu), jen na krizovatce nebo popojizdeni v kolone vyleze teplota na 90. Citovat
5r.kubak Odesláno 3. srpen 2012 Odesláno 3. srpen 2012 Jak se to projevuje? Motor má tendenci se dusit, nebo se jen ručička otáčkoměru pohupuje? Mě se na volnoběh pohupuje ručička otáčkoměru při zaplé klimě a to je správně. Citovat
Micky Odesláno 6. srpen 2012 Autor Odesláno 6. srpen 2012 Ahoj, ručička se jen pohupuje, motor se naštěstí nedusí. Takže by to mělo být OK? Klimu vypnu úplně jak, otočením větráku na nulu? Asi blbá otázka, ale mám to auto jen chvíli. :-) Citovat
HonzaZ Odesláno 6. srpen 2012 Odesláno 6. srpen 2012 Klimu vypneš jedině v menu palubního počítače. Jinak mrkni sem http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/ [upravil dne 6/8/12 10:12 od HonzaZ] Citovat
Speedy306 Odesláno 6. srpen 2012 Odesláno 6. srpen 2012 Micky mě odešel setrvačník při 128.000 A otcovi spojka (taky má 407 2.0HDI) v cca 140.000. Ke konci už jsem auto musel odstavit, aby setrvák nevyběhl. Třeba když jsem dojížděl na křižovatku a vyřadil, tak to dělalo takové jakési pazvuky, bylo to auto celkově hlučnější, někdy víc a někdy míň vydávalo takové něco jako chrastění, nevím jak to přesně nazvat a nejvíc to bylo právě slyšet při vyřazené rychlosti a dojíždění ke křižovatce. Pak tu byl Straki a ten mi právě řekl, že už to mám fofrem vyměnit. A krásně je to poznat, když vypneš motor, tak nezdechne tiše, ale ozve se jeden-dva, takové hlučnější rázy, až se přenesou i do kastle s vybrací. Teď s vyměměním setrvákem motor krásně tiše zastaví. Citovat
Micky Odesláno 6. srpen 2012 Autor Odesláno 6. srpen 2012 Děkuji za poznatky, super - i ten manuál. Spojku se stervákem jsi dával originál Peugeot nebo v náhradě? Zvláštní, že to tak brzy odchází. Měl jsem 406 (80 KW), ta má najeto 200tis a vůbec nic. Asi to bude tím přenosem většího kroutícího momentu a většími rázy. Ještě by mne kluci zajímalo, v kolika km se cca přihlásí FAP na dolití aditiva a jak dlouho to pak vydrží? Určitě to ale asi řeší jiná témata, tak kdyžtak neodpovídejte. :-) Ještě jednou díky. Citovat
koblih69 Odesláno 6. srpen 2012 Odesláno 6. srpen 2012 No myslím, že vadný setrvačník má jiné projevy než kolísání otáček. Vibrace, rachotění pro startu a vypnutí motoru... Příčinu kolísání je potřeba hledat jinde. Takovou preventivní výměnu spojky považuju za vyhozené peníze. Citovat
Micky Odesláno 7. srpen 2012 Autor Odesláno 7. srpen 2012 :koblih69 S tím samozřejmě souhlasím, ale jak jsem psal výše, spojka při sešlápnutí do poloviny chrastí a v motoru při lehkém vytočení také něco chrastí, či švetelí. Vypadá to opravdu na setrvák se spojkou, uvidíme. Pochopitelně bych byl rád, kdyby tomu tak nebylo. :-) M. Citovat
Micky Odesláno 15. srpen 2012 Autor Odesláno 15. srpen 2012 Jen se zeptám, zkoušeli jste už někdo kupovat díly na www.mroauto.cz? Zde mýty o předražených setrvačnících a spojkách zdá se končí. :-) Je to firma z Polska, ale díly značkové a se zárukou. Asi to vyzkouším. M. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.