Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kopr 306 s16 skládání převodovky

Recommended Posts

Odesláno

To je přesne vono ale nekdy zase koupíš auto za kotel penez a muže bejt v tahu taky:)

Další otazka někdo jen měni provozni kapaliny atd a pak to takhle dopadá :D tahle s16 taky jezdila a menili se provozní veci . A kdybych si ničeho nevšímal a jezdil taky bych na nic nepřišel :D zatežák na brzdách tek ale v nadobce by stačila kapalina sem tam dolít rozvody by třeba taky vydržely. Kdybych na auto nekouknul zespoda což kupa lidi možnost nemá tak o diře nevim a jezdim vesele dál :D

Ale když vim že ten zatežak teče tak s tim nebudu jezdit když jsme sundal kryt na rozvodech a byly volný a ve finale tam byl rozvodak z 1.6ky tak s tim přece taky jezdit nebudu :)

Pak je druha skupina lidí např u nas si borec koupil oktavku 1.8 turbo a s natrhlim rozvodakem jezdi jak blazen :D Nebo lidi co řikaj auto bez koroze a pod autem nikdynebyly:D ale to tu nebudem rozebírat :)

Jinak na ten práh se podivám až posbíram odvahu a chut do prace :D

[upravil dne 15.11.2012 17:03 od kopr]

Odesláno

AKCZ mě evidentně pochopil ;) Nemyslel jsem to nijak špatně. Jen, že na fotkách to vždy vypadalo jako pěkný auto, ale realita mě zklamala. Pro namátku díry ve dveřích po stříšce, nepasující podběh a nárazník, zadní kotouč obržděn jen \"lokálně\" a lem taky ne zrovna v ideál stavu. To jsou maličkosti, co jsou vidět na první pohled. Třeba by mě zajímala i ta oprava zmačkanýho prahu. Ale to jsou vše jen moje názory a proto jsem psal, že lak není všechno. Jasný nejdřív motor, aby to jelo a potom vše ostatní. Jinak všichni, co se pustí do takové stavby a zachraňování pomalu nezachránitelného mají můj obdiv, mezi ně patříš i ty Mízo. Jinak věřím, že přes zimu si to Kopr nechá rozležet v hlavě, pošetří kačky a na jaře bude pokračovat v záchraně S16ky :super Víc zaplevelovat tohle vlákno nechci a jen budu dál držet palec. Buď Koprovi nebo novýmu nadšencovi :D

Odesláno

To ze sem psal ze se meni pouze provozni veci bylo mysleno ze vse ostatni je vporadku.. tzn auto si clovek sem tam proleze .. sem tam se podiva na nejaky kriticky mista co clovek vi ze u 306tek byvaj atd atd. .. v zadnem pripade to nebtylo mysleny ze se neco doliva co tece ap..

Pokud to nekdo dela tak jak pises je to spatne a tahle S16ka vzhledem ke sve historii ktera tady byla a je jak na taliri na takove veci mela a ma nabeh dokud se 100% nedodela.. jen je trochu problem urcit dopredu kde az je tech 100% aby se s ni mohlo \"jen jezdit\" .. chapu ze ted uz je to v tak daleke fazi ze je tezky urcit co s ni dal jestli nechat a dodelat nebo prodat s velkou ztratou..

Odesláno
To ze sem psal ze se meni pouze provozni veci bylo mysleno ze vse ostatni je vporadku.. tzn auto si clovek sem tam proleze .. sem tam se podiva na nejaky kriticky mista co clovek vi ze u 306tek byvaj atd atd. .. v zadnem pripade to nebtylo mysleny ze se neco doliva co tece ap..

Pokud to nekdo dela tak jak pises je to spatne a tahle S16ka vzhledem ke sve historii ktera tady byla a je jak na taliri na takove veci mela a ma nabeh dokud se 100% nedodela.. jen je trochu problem urcit dopredu kde az je tech 100% aby se s ni mohlo \"jen jezdit\" .. chapu ze ted uz je to v tak daleke fazi ze je tezky urcit co s ni dal jestli nechat a dodelat nebo prodat s velkou ztratou..

Přesne jak pišeš by se měl k autu chvat každej když je auto 100pro nebudem se tu přece tahat za slovička myslel jsem to obecne :super bohužel vic lidi asi jen jezdí ale to tu řešit nebudem :D

Nejlepší by bylo auto rozhodit prolíst kastli a složit komplet znova přetesnit motor převodovku napravy do barvy když by to bylo venku:D a nejspíš znova celolak naky vady tam jsou třeba ten zminovanej lem diky 17kam :P co se všem strasne libej:D ale to je na veřejnou sbírku :D:D:D

Odesláno

Věřím, že je to těžké rozhodování. Taky mě takové uvahy napadaly když sem postupně zjišťoval co vše musím udělat když sem koupil svoji 306.

Rozvody...skoro 10 000

Chladič... cca 8 000

Olej, filtry, svíčky

Zadní pásy sem dával, protože tam vůbec nebyly

Zprovoznění jedné mlhovky a jednoho osvětlení spz

Ještě mě čekaj brzdový destičky, oprava naprasklého lemu, a neco rachtá vepředu u tlumiče, takže nový podvozek nebo uložení.. ještě ani nevím čím to je. palivoměr blbě ukazuje - zkusim vyměnit za jinej plovak Jo a nejde mi ještě otáčkoměr.

Auto mám pul roku a zatim jsem stihl jen ty základní věcy udělat. Ale mám odhodlání to dotahnout do konce a jezdím s ním často. Tak snad se na něj nevykašleš, vemeš si příklad a třeba ho doladíš do dobrýho stavu.

Odesláno

Tak rozvody už mám za sebou a s kladkama a blbostma okolo necelejch 12:D

Jinakse rýsujou 3 možnosti :)

-Vyvařit ošetřit a jezdit dál :D (a ostatni veciřešit za pochodu)

-vyhodit ven motor s převodovkou :D nastříkat celej spodek (kufr a pod nadrží to je hotový) při tý příležitosti zjistit co to sakne pod hlavou jestli to je voda nebo tam stejká olej od vent. víka a motor s převodovku přetesnit.

Na motoru vana. vent. víko možná někde nakej simerink. a na převodovce dekl 5 rychlosti diferaku a simerinky na poloosách co jsem koukal. No a při tý příležitosti hodit motorovej prostor do černý a střechu taky jelikož střecha stříkaná neni a má jinej odstín:) a črná by navypadala špatně a jako příprava do budoucna

602351_435766836482969_408749719_n.jpg dalo by se to přes zimu stihnout :)

-(trošku sen) bod dva plus celolak na bílou :aut a tekhle nejak by to mohlo vypadat motorvej prostor v černý střecha v černý a detaily jako lišty stříška atd :mad:

262905_197620803630908_6493697_n.jpg

ale bod 3 asi zustane u snu nebo za par let :myslim protože když to hodim na papír jaký by za to mohlo bejt auto :D ikdyž tohle by pak bylo 100pro :) uvidi se

[upravil dne 17.11.2012 08:39 od kopr]

Odesláno

Prodej zamitnut radši to vyvařim a budu ho ladit dál. Včera se to ve mě zlomilo s tou rzí a takhle to dopadlo :D

Kola 6.5 16 R16 aby se neřeklo že 15 je malo a

tuctova taky nebudou dovoz z nemecka :D jen budou chtit trochu komaxitu a budou supr :D

post-16954-14109628237552_thumb.jpg

Odesláno

tak top stav s vařenou kastlí ale co když se to ošetří tak to ješte leta vydrží :D

včera jsem je obevil a bylo rozhodnuto 16 taky ideal :D jen jsou sem tam oloupany takže komaxit je nemine a nejspíš bíla no což moc lidi mit radost nebude ale me se to proste líbí a na tyhle se to hodí :D

Odesláno
Praktické asi jo, ale mě se to moc nelíbí :(

Však moje prvni pocity taky nic moc :D vyrobeno z nudy za par kaček uvidime až bude na vzduchu třeba jestli bude černa střecha taky by to bylo jiný :D

Odesláno
za mě teda pěkný :super taky bych potřeboval nějakej potah na 407dmu..jinak na 406tce mám ten od firmy Pantherba s ušima..Proti kamenům a hmyzu je to super.

Už jsem jeden měl ale bilej na modrý 306 ale bila nepraktická :-D jinak me bylo lito davat prachy za origo a čistá práce 2-3 hodky hraní :) jinak k čemu se tam davaj ty uši?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...