Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak je to s dodatečnou montáží tempomatu do 307, nevíte někdo? Montuje se to vůbec origo do 307? Pod volantem by na to volný konektor byl. Myslíte, že stačí jen sehnat to ovládací páčku a píchnout pod volant? Ne že bych to extra potřeboval, ale znáte to \"blbinka, ale potěší\". Za rozumný peníz bych do toho šel.

Někde už se tu něco řešilo, ale vesměs pro 406.

Odesláno

Tempomat do 307 jde domontovat (myslím tím originalní zapojení) u motorů s elektronicky ovládaným plynem. To jsou všechny auta mimo motor TU3JP. Některé modely měly i nataženou kabeláž (asi nějaká mýlka na lince??) a tak stačilo dodat druhý brzdový spínač (starší provedení), namontovat páčku tempomatu a provést konfiguraci v BSI a v počítači motoru. Pokud nebyla v autě kabeláž, stačí natáhnou vodič a provést výšeuvedenou úpravu. Cena úpravy cca 2-3000 Kč.

Odesláno

No ja som na zahranicnych forach precital 1000 prispevkov o tempomate veci ktore som si odniesol

1.Miesto pre packu maju vsetci

2.zalezi ci mas elektronicky plyn

3.zalezi aky mas rok vyroby auta

4 Zalezi na tom aku mas Riadiacu jednotku akej znacky

5.aj packy tempomatu su rozne starsie a novsie treba mat tu spravnu

6.potom je to len o stasti ci ti to pojde

to Matej13 ak to vies spravit na 100% tak sa hlasim aj ja chcem mam 2,0 HDi r.v.2001

Odesláno

Ja uz jsem to v Peugeot servise zkusil ale bohuzel se nepodarilo.Packa stoji okolo 800 Kč.Mam 307 1,6 benzin r.v.2001.Problem byl ten ze pry je stary pocitac pro ABS a nejde tam zadat tempomat (pouze pry rozmer pneu).Servis byl solidni a tak nechtel nic zaplatit.

Odesláno

s tou cenou mas pravdu hovori sa o 45 EUR

Kde mate tie oblubene a dobre servisy lebo ja tu na Slovensku pocuvam len zle skusenosti sa bojim tam chodit do nasho servisu len v najnutnejsom pripade

Odesláno

Nemám s tou firmou nic společného, tak snad to někdo nebude brát jako reklamu.

Ten šikovný servis na Moravě je IVOS Zlín (ve Fryštáku). Kontakt si hravě najdeš na netu. Zatím nikdy nezklamali, na rozdíl od jiných. ;)

Odesláno

pro pipka (i ostatní)

Nemáš nějaký odkaz na www, kde se konkrétně mluví o tempomatu pro 307?

Ze servisu mi odpověděli, že o sadě do 406 ví, ale o 307 zatím žádné info nemaj. Ale zjiš?ujou, nevykašlali se na to.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak nevím, my jsme zatím tempomat do 307 vždy dostali, a kromě 2,0 HDi 66kW se vstřikováním Siemens (to jsou skoro všechny 66kW HDi v rozmezí 2001-2004) funguje na 100 %. Dá se zprovoznit i na Siemensovi ,ale tady to vyhazuje chyby vstřikování až do nouzového režimu. Nesmí se přes páčku moc rychle ubírat nebo přidávat rychlost, jenom raději nastavit a jet. U novějších 307 je tempomat ještě vybaven info zobrazující se na displeji o nastavené rychlosti, překročení atd. Myslím, že u nafty to jde bez problemů, u benzinu je podmínka, kterou tu psal Matej.13

Odesláno

To Milhaus65:

Kdo je to my?Kam mám přijet? První pokus s tempomatem nevysel(uvedeno vyse).Stejne mi nejde do hlavy ze mi to neslo kvuli pocitaci ABS.Mam benzin 1,6, el.plyn ,r.v.11/2001,vstrik. BOSCH.Diky

Odesláno

Taky nevím, kdo je to \"my\".

A mně jde zrovna o tu 307HDi 66kW Siemens. Tak to jde na ní rozchodit a provozovat bez větších problémů, nebo co mi to může dělat? Jestli to jen někdy napíše na displeji nějakou chybovou hlášku, která se pak ztratí, tak to by asi moc nevadilo. Hmm?

Odesláno

to, co pisete je pravda, jen jeste dodam, ze tempomaty (packy) jsou dva typy. jeden rekneme pouze tempomat a druhy je i s omezovacem rychlosti. takze pokud mate novejsi auto (2004 a lepe) tak zkuste v pripade potizi tu, co ma napr. 407 :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

technicky poradce v domanskem mi rekl ze dodatecna montaz tempomatu do peugeotu byla zakazana

nemaji pristup ani k sw, ktery se musi nahrat do pocitaci pro inicializaci tempomatu (aby fungoval tak jak ma)

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Pánové chtěl bych poradit, rád bych instaloval tempomat, ale s vašich rozprav jsem zmatený. Mám 1.6 66kW r.v.2005 a nevím jak zjistit zda jde dodělat. Za rady děkuji.

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

1,6 HDi by neměl být problem, teď jsme to rozchodili s 1,6 HDi ve 407.

prosím Tě dej tedy vědět co je proto potřeba, jestli dokoupit páčku a zda by to dodělali v servisu, nebo zda máš ty možnost, nebo co doporučuješ.

• O 1 rok později...
Odesláno

Taky bych si to svoje vozítko rád vylepšil. Jde to na mojem modelu? 307 2.0 Hdi, 2003, 66 Kw, Vše Bosch. Nejlépe Ov a okolí. Díky :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...