Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

na 125ccm motorku s automatickou převodovkou stačí jen řidičák sk. B

Recommended Posts

Odesláno
Scratchi - ne každý jezdí na motorce \"jak magor\". Skůtr je spíš o možnosti dostat se z bodu A do bodu B bez trvalého poskakování v kolonách - určitě to není na závodění, kór když bude mít výkon do 11 kW. Osobně zvednutí limitu vítám a k hysterickým výkřikům o mrtvých, které to opatření přinese, jsem značně rezervovaný.

Veverko - v paneláku by to šlo nechávat v kočárkárně, ne?

[upravil dne 22/1/2013 00:17 od Medvěd]

pokud vim, tak hodne ridicu aut vadi, kdyz motorky projizdi kolonu. Minimalne tady na foru jich je taky dost.... je to prece proti predpisum, nebo ne? A mas pravdu, ne kazdy jezdi na motorce jako magor, ale ja se spis bojim tech magoru okolo......a je uplne jedno na cem, nebo v cem sedi.....

[upravil dne 22/1/2013 00:43 od Scratch]

Jirko - nechce se mi to hledat, ale podjíždění stojící kolony jednostopým vozidlem porušením předpisů dle mého názoru není (proč by jinak město tvořilo ty \"nádherné\" rudé pruhy podél nejfrekventovanějších ulic?).

Odesláno

Včera jsem sledoval Mesíka na kole, jak se snažil získat drahocenných 5 s času v čutofandy přecpané Letné a trnul jsem za něj. Mesík jel po Veletržní nahoru. Na Letenském náměstí se z dvoupruhu stává třípruh a 70% aut odbočuje vpravo do Korunovační. Mesík podjížděl kolonu zprava podél zaparkovaných aut a přesně v momentu, kdy se tvoří ten třetí pruh, usoudil, že se nemá kudy procpat a jediná šance je projet mezi za sebou stojícími auty až do levého pruhu - akce se zdařila. :D Následně usoudil, že mezi auty v 2 a 3 pruhu je na něj těsno a tak následovalo další protažení až na tram koleje (první auto v levém pruhu blikalo vlevo, což ho vůbec nevzrušovalo). Když byl cca na úrovni třetí plechovky, padla zelená a auta i on jela spolu souběžně. První auto začalo najíždět na koleje a Mesík se ho rozhodl objet zleva !!!, tzn. že se dostal až na protisměrnou tram kolej :o . Jsem přesvědčený, že řidič auta s cyklistou na kolejích vůbec nepočítal, že dával spíš bacha na to, aby nesejmul někoho z davu fanoušků a že se snažil využít toho, že náhodou nebyla ve stejném směru tramvaj a tak může umožnit ostatním, aby mohli jet přímo v obou pruzích. Kdyby Mesíka sejmul, tak by mu to 100% dali jako vinu - byť Mesík na kole není tramvaj. Nakonec se tedy Mesík prohnal před čumákem auta odbočujícího vlevo a ještě stihl rukou naznačit, jaká je řidič jednička.

[upravil dne 15/2/2013 09:30 od Medvěd]

Odesláno

Aspoň to byl názorný příklad, abych prcka varoval: \"Jestli někdy uvidím, že jezdíš na kole podobně, tak ti nohy zpřelámu místo toho řidiče\". A Pavlík se tvářil, že to i chápe.

Odesláno

Pražští mesíci a vůbec cyklisti, to je slabý čajíček. Pro ukázku třeba známé video z New Yorku:

A mimochodem, když vystrčíte nos za hranice a přijedete do nějakého západního města, kde je také cyklista pánem (a že je v západních městech většinou), taky si ani neuprdnete, když vám tam nějaký cyklista udělá něco mnohem horšího než ten mesík na Letné :P

Ono třeba z Francie, jedu po něčem asi jako naší magistrále, tři pruhy, zastavím na červenou, protijedoucí dva odbočující pruhy křížem přes nás dostávají zelenou, rozjíždějí se, mezi námi stojícími proletí na červenou cyklista a napálí to přímo mezi mě. Pomyslím si něco o magorech a údivu, že jej nikdo nesejmul (a dokonce ani nezatroubil), načež při padnutí zelené nám a rozjíždění se mi přímo před čumák elegantně seskočí Francouzka v sukni na městském těžkopádném kole tak těsně, že si málem svezu. Tam to prostě neřešej. O cestě po malé silničce do průsmyku, kde není ani kousek rovně, jen navazující zatáčky, a jedete čtvrt hodiny (!) krokem na jedničku za dvěma cyklistama vedle sebe, protože není jak je předjet, ani nemluvě (a kdybyste je předjeli, za zatáčkou stejně budou další a jste tam kde jste byli.

Co do skůtristů pak doporučuju navštívit nějaké italské město, to pak teprve uvidíte věci, že i ti NewYorčani na kolech z videa výše jsou krotcí beránci.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...