Janco406 Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 Zdravim predvcerom som bol naplnit klimu a vcera uz nesla :-( volal som s technikom ze ako to je s kontrolou unikania.. povedal mi ze najskor sa urobi podtlak na 10min a ak podtlak ostane tak napusia.. inac vraj ani nepusti stroj napustit klimu... aka moze byt ina zavada? po naplneni sla krasne... moze byt chyba ze dlho nefungovala a porazilo preto cerpadlo? Dik za rady Citovat
Judes Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 Keď ti to plnil mal do chladova primiešať farbivo a pod UV lampou by bolo vidno prípadný únik. [upravil dne 18/7/12 10:09 od Judes] Citovat
Janco406 Odesláno 18. červenec 2012 Autor Odesláno 18. červenec 2012 Tak hej ale on tvrdil ze keby unikala tak by ju ani nenaplnili.... Citovat
koblih69 Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 10 min podtlakové zkoušky je úplně k ničemu. Únik který by to odhalilo by musel být jak Tunel Blanka. Jak říká Judes - jakmile byl únik tak automaticky nech dít barvivo. V tomhle případě bych ale peníze za nové naplnění nedával a zajel někam kde detekují únik dusíkem. Citovat
Vítek1 Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 no za prve to zkousi podtlakem co ze trosku jine nez tlak zevnitr a za druhe ti to neuslo za 10 minut ze? ta zkouska podtlakem odhali jen vetsi netesnosti. Samozrejme muze byt spatnej vysousec nebo cokoli jineho kdyz to dlouho nejelo Citovat
Janco406 Odesláno 18. červenec 2012 Autor Odesláno 18. červenec 2012 a da sa to niejako pretesnit bez toho aby sa to vsetko rozoberalo? Citovat
Vítek1 Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 prvne se musi zjistit kde to unika a pak muzes resit pretesneni muze to byt jen nejaka blbost ale taky to muze byt spatnej chladic nebo kompresor Citovat
koblih69 Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 Napřed musíš vědět v čem je problém, pak se dá radit. Typicky jsou prožrané od soli trubky v nárazníku, chladič... Citovat
Janco406 Odesláno 18. červenec 2012 Autor Odesláno 18. červenec 2012 chladic je novy teraz som ho menil... trubka na narazniku je ok a klima sla az jeden den :-( este mozno ci nebude zly spoj trubky do chladica.. nic nechame sa prekvapit co urobia v servise Citovat
marko306 Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 V pondelok som bol aj ja na naplnenie klími (menil som trubku) a hneď im to zistilo nejakú netesnosť. Tak som ešte pre istotu pozrel tesnenia do kompresoru a do chladiča. Tesnenie v chladiči úplne zoschnuté a tvrdé akom kameň a tesnenie do kompresoru bolo na dve časti. Menil som iba trubku z kompresora do chladiča, tam som si objednal nové tesnenia, ale nenapadlo ma skontrolovať aj ostatné. tak dúfam, že to bolo iba týmito tesneniami. V piatok mi prídu nahodím to a v pondelok to idem znovu skúsiť. Inak ako vieš, že ti uniklo chladivo? Najskôr si zisti či tam máš to chladivo, aby si to zbytočne nerozoberal. Možno bude problém v elektrike. Citovat
Judes Odesláno 18. červenec 2012 Odesláno 18. červenec 2012 Niekto tu na fóre už podobnú situáciu riešil, že mu uniklo chladivo po naplnení a uniklo cez plniaci ventil ale to zistíš ak budeš mať v okruhu s chladivom aj farbu ako som písal vyššie. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.