Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.Mám ten samý typ.2,0 HDi RHR.Pár otázek od blbce začátečníka.Na autě se snažím co nejvíc si udělat sám.Otázky:

1:mám 150tis kolik ten filtr pevných částic nebo jak se tomu nadává vydrží?

2:když ho odstraním,odpojím.je potřeba něco předělat v řídící jednotce?

3:odpojí se mechanicky tím že se nějak vykuchá?

4:čističe co se prodávají mají nějaký smysl používání nebo je to naprd?

Odesláno
Sranda, ty to mas fakt nejake ine, tebe aj prepadove hadicky idu do hora. Ja mam tiez 307 s motorom RHR a mam to presne ako daval foto Straki.

A mám taký dojem že aj žhaviče mám spredu. Dával som:roll sem niekam aj fotky.

• O 1 měsíc později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Já sem z toho návodu maličko jalovej.Je to sice demontáž ale co mám udělat pak? snad tam nenechám díry :D u 406 jsem jen vymenil podložku za neprůchozí zaslepil hadičku co vedla k egru. Taky bych to rád udělala toto..

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Nejde odpojit uplně? čim to mám vyčistit? abych to nečistil jak vejfuk u babety :)

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Abych s nim neměl problémy... ale pokad ho stačí vyčistit tak asi nebude problem

Odesláno

Vlastná skúsenosť z odpojením EGR je nasledovná.

Nič netreba odpojovať a demontovať.Samozrejme ak sa to urobí je to \" čistejšia profi robota\" ale: zbadajú to v servise a môžu chytračiť alebo nedajbože na STk/emisnej.Takže ja som to na načipovanej P306 2.0 ( 86 kW- čip pri 110 tis,km teraz má 240 tis,km bezproblémov)HDI urobil tak, že som vyrobil z dvoch kúskov medeného O,6 mm plechu \"podložky\" bez diery a vožil som ich

- jednu pod samotný EGR( dva šróby- trochu neprístupné ale na zdviháku sa to dá.Aj na vyheverovanom, alebo na jame, ale je horší prístup)

- druhú medzi vlnovitú spojku ( ktorá ide od EGR smerom k saciemu potrubiu) a sacie potrubie. 2 šróby prístupné zhora v pohode.Neodpájal som žiadne hadičky a snímače.

Na STK a Emiske som prešiel na prvú šupu.Už dvakrát.

Odesláno

\"motor \"je ten istý, len je opačne otočený a asi má iný soft, ale pokiaľ to len zaslepíš, necháš pripojemé na spínače a hadičky na EGR, soft by nič nemal \"zbadať\".Už to tu asi pred dvoma rokmi bolo riešené v sekciách jednotlivých typov a dospelo sa k tomu čo píšem.Pokiaľ odpojíš snímač a \"hadičky\" soft \"pozná\"pozná že sa manipulovalo s EGR.

Odesláno

Proboha neplet sem jabka s hruskama.

Mas stary tip vstrikovani.

a jine auto ........

Apropo: Dej si to na diagnostiku a uvidis tam tu chybu.Neboj se i ta tvoje hloupa ecu to umi spocitat ktera bije.Akorat je fakt hloupa a nerozsviti MIL kontrolku.

[upravil dne 2/12/12 22:24 od straki007]

• O 2 měsíce později...
Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Doporučili by jste mi prosím čím jste to čistili? Je možné na ty trubky vzít benzín a vypálit?? A co použít přímo na EGR? čistič na brzdy? Díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...