Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dneska při předjíždění na dálnici se mě stalo že sem zmáčkl spojku, zařadil a spojka zůstala dole. Tak sem dal blikačky, zajel na bok. Řikal sem si že odešla spojka a vono houby. V motoru žádnej smrad, tak sem šel do auta, šáhl na spojky zespodu a hup, vyletěla nahoru. Pak při rozjezdu zas a pak už vůbec.

Nevíte co to může být? pri tom sešlápnutí sem slyšel takový křupnutí, ale absoltně s tím nic není. Je možný že pedál někde dře v kabině? Nebo je něco s lankem či spojkou? Btw: byla měněná cca před 20tis. i s lankem.

Když sem u toho, žkoušel ste někdo řadit bez spojky? Mě to jde pěkně 3 > 4 > 5. Kamošovi to šlo i v koktávce, ale nenašli jsme způsob jak vysvětlit dalšímu kámošovi jak je možný že to jde...

Odesláno

Na toto ti presnejšie odpovie Oddie. Ale keď niečo podobné urobilo na 1203 tak sa zadrelo spojkové ložisko a vyrezalo do lamiel dieru o velkosti ložiska a už to nefungovalo.:bojim

Odesláno

Tuším, že jsem měl stejný problém na 405, ale podle roku výroby bych tipoval že je to stejný systém ovládání spojky.

Na pedálu spojky je plastový blok asi velikosti krabičky od sirek, s dírou cca 10mm. Lanko je ukončený takovou konickou koncovkou a to je strčený do toho plastu. No aby to tam drželo tak to zakončení lanka v plastu je zajištěný takovou zajímavě tvarovanou \"vidličkou\" z pružinovýho plechu. Proto to charakteristický kovový lupnutí...

Dle mého názoru problém je v tom, že jak se opotřebovává lamela, tak se mění krok páky ovládání spojky na bloku převodovky. No a když máš hodně našponované lanko tak v kabině se to vytrhne z toho uchycení u pedálu. Alespoň mně pomohlo , nechat lanko volnější, protože pedál má zřejmě větší krok než to ovládní ve spojce. Tam to zřejmě dojde na nějaký doraz, no a když není vůle na lanku tak to vytrhneš.

Snad ti to pomůže.

:papa

Odesláno

Toto sem řešil nedavno na 405ce. Musel sem povolit šroub na pedalech,pak sem se dostal lépe na tan plast. Kovovou závlacku sem jenom přimáčkl (nožičky) k sobě a je to OK. Více na uulik spojkové lanko. ;)

Odesláno

Tak to dopadlo tak, že sem potřeboval jet na oslavu na chatu a po cestě to udělalo zas. Na benzínce sem se na to díval a opravdu je neco s tím pedálem, díky bohu.

Akorát sem ještě neměl čas to nějak řešit.

Odesláno

Ja to mam taky ten pedal dojebany, tedka to zrovna sice nedela, ale casto mi v tom pri zmacknuti pedalu lupne, jak to preskoci o jeden zub, a to lupnuti je sakra hlasite :) dost to de na nervy, nastesti to nema na funkci vliv, ani na funkci rostlinare :))

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...